Skocz do zawartości

Transformacja energetyczna - OZE / fuzja jądrowa / paliwa kopalne / CO2 / ceny energii / elektromobilność

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 19.12.2024 o 17:13, voltq napisał(a):

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-paliwo-kopalne-z-nowym-rekordem-chiny-przycmily-wszystkich,nId,7877812

Ktoś jeszcze na Łabie pisał że niby Chiny ograniczają zużycie węgla xD niezłe żarty 

Kwestia perspektywy. Mimo wzrostu zużycia ograniczaja, bo gdyby nie inwestycje w niekopalne źródła energii zużywali by go jeszcze więcej.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 25.12.2024 o 10:22, Klakier1984 napisał(a):

Hmm chyba tylko jak zestawisz tego passata w najbogatszej wersji z najtańszym badziewiem. 

Chyba nie masz zielonego pojęcia o dzisiejszej motoryzacji i cenach jakie są ustalone za poszczególne modele. Może zanim napiszesz kolejny post zajrzyj do konfiguratora VW. Najtańszy bieda edition Passat z silnikiem 1.5TSi kosztuję ponad 171tys zł i za tyle samo kupisz Teslę 3 SR.

Dlaczego ogół społeczeństwa ma się zrzucać bo ktoś sobie chce elektrykiem pojeździć ??

A dlaczego ogół społeczeństwa zrzuca się na 800+ i inny social? 

Wyprowadźcie mnie z błędu 

Wspólnoty mieszkaniowe również dostają dotację na montaż paneli, pompy ciepła, ocieplenia czy wymianę okien. 

Ja np wymienił bym u siebie okna żeby mieć mniejsze straty ciepła. Dlaczego nikt nie chce mi do tego dorzucić ??  :E

Jeśli spełniasz wymogi programu to nie ma żadnych przeciwwskazań przed uzyskaniem dotacji na wymianę okien. 

idget blockquote

Edytowane przez DjXbeat