Skocz do zawartości

Ukraina - Rosyjska inwazja 2022

Camis

Rekomendowane odpowiedzi

a miały być grube tysiące :D Klapa tego programu jest niesamowita. Największe kwasy to się zaczną jak już w końcu wyślą naszych żołnierzy na Ukraine i niektórzy z nich niestety będą wracać w foliowych workach. W tym samym czasie młode Ukraińskie byczki będą się bawić u nas na dyskotekach. 

• Like 2
  • Haha 1

16 godzin temu, Oldman napisał(a):

W którymś momencie dziennikarka mówi, że żołnierze w okopach liczyli na wygraną Trumpa bo to może oznaczać jakąś zmianę. Więcej pomocy albo zakończenie wojny. Wygrana Harris oznaczała by dalszy ciąg tego samego czyli powolnego wykrwawiania Ukrainy.

a tutaj ten wstrętny Trump i jego wpływ na przekazanie Ukrainie ponad 60mld USD pomocy :)

I jak zawsze lewoskrętni pokazali, że wiedzą wszystko lepiej. :E  Wgniatać Putina w ziemie nie swoimi rączkami. Rozdawać cudzie pieniązki itd. Czyli klasycznie jak krokodyle. Krótkie rączki do pracy i wielka morda do darcia się o czyjeś pieniądze i wgniatanie Putina.

Edytowane przez Michaelred
  • Upvote 2

Godzinę temu, Michaelred napisał(a):

a miały być grube tysiące :D Klapa tego programu jest niesamowita. Największe kwasy to się zaczną jak już w końcu wyślą naszych żołnierzy na Ukraine i niektórzy z nich niestety będą wracać w foliowych workach. W tym samym czasie młode Ukraińskie byczki będą się bawić u nas na dyskotekach. 

600 osób, starczy na jeden-dwa dni mielenia mięsa na froncie :konik:

38 minut temu, Winter napisał(a):

Poważnie wierzycie, że nawet 600 osób uzbierali? Nie po to ktoś dawał w łapę, żeby uciec z Ukrainy. To się logiki nie trzyma.

ani wierzę ani nie wierzę, mozna powiedziec ze stosunek do tych informacji mam obojętny bo jestem świadomy ze nie mozna ich w zaden sposób potwierdzić czy też zaprzeczyć (z naszego punktu siedzenia)

Ponad 600 ochotnikow to blizej batalionu niz brygady, ale w obecnych czasach duzo zalezy od wyszkolenia i wyposazenia. Jesli nasi ich porzadnie wyszkola i wyposaza + bojowe nastawienie to wartosc szczegolnie w obronie moze byc wysoka.

Odnosnie do Twoich @TheMr. rozwazan czy przypadkiem Ukraina nie planuje jakiejs wiekszej akcji na froncie to ja jestem sceptyczny. Po 1 nie wiedza co ten Trump odwali wiec musza trzymac zapasy w razie konca dostaw od USA. Druga sprawa to to ze ruskie moga mocno zaczac naciskac na Kursk wiec trzeba miec cos do wyslania dla wsparcia obrony.

Co sie wydarzy nie wie nikt :)

Nie byłbym taki pewny, że Trump obetnie wsparcie dla Ukrainy.

Obecnie jego plan pokojowy jest nie do zaakceptowania ani przez Ukrainę, ani przez Rosję.

Jeśli Ukraina nie będzie chciała iść na ugodę, to jasne, że obetnie wsparcie, ale jeśli Rosja będzie stawać okoniem, to Trump nie zawaha się odkręcić korek z bronią na całego. Jedno słowo Putina godzące ego Trumpa, to Trump pokaże kto tu rządzi. Obie strony od teraz stąpają po cienkim lodzie.

Wydaje się że nie ma możliwości by Ukraina ani państwa europejskie zaakceptowały ten plan Trumpa.

Także jest pewne że odetnie wsparcie. Nikt się co do tego nie łudzi. Stąd starania, w tym WB jak i Ukrainy, by USA przekazało wszystko co się da z zatwierdzonych do tej pory transz pomocy póki rządzi Biden.

Ukraina o tym wie i przyspieszyła mobilizację. Sojusznicy obiecują wsparcie sprzętem pancernym i myśliwcami Mirage na 2025.

Po objęciu prezydentury Trump ogłosi oficjalnie swój plan pokojowy. Ukraina odrzuci tak duże stratę terytorialną i brak ścieżki do NATO. Państwa europejskie odrzuca to, że sami, bez udziału USA, mielibyśmy zapewnić bezpieczeństwo Ukrainy przed dalszymi atakami Rosji.

Trump ogłosi że skoro Europa nie chce jego genialnego planu, to USA zostawia Europę.

• Confused 1

3 godziny temu, areczek1987 napisał(a):

Bo się nie rozbił

Rozbił się.  Dałeś się złapać na Fake News :) 

Ten materiał filmowy ma już z rok czasu czy nawet więcej i pod koniec został ucięty w momencie gdy SU spada już na ziemie i się rozbija. Ktoś to wyciął i cały materiał podpisał, że to z ostatnich pokazów SU57 w Chinach. Tak - były ostatnio pokazy tych samolotów w Chinach ale ten materiał z nich nie pochodzi ;) 

Edytowane przez DjXbeat
  • Upvote 1

17 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Gospodarka Rosjanom się sypie. A raczej przyszłym pokoleniom. 

A i tak zadziała to na niekorzyść zachodu bo:

1.  Pierwsza grupa Rosjan naje się dumą. Więc trzeba będzie im tą dumę zapewnić przez zdobycze.

2. Druga grupę Rosjan (ta której duma i tynk że ścian jednak nie wystarczy) uwierzy, że to wina zachodu i że trzeba ten zachód ukarać.

I tak to się kręci. Marionetkowy naród który przegrał walkę o swoje człowieczeństwo już na zawsze pozostanie wrzodem na powierzchni tej planety.

Edytowane przez Suchy211

23 godziny temu, Badalamann napisał(a):

Tak wyglądają wojny na wyniszczenie.

W tym roku Ukraina powinna zmobilizować co najmniej 200 000 ludzi, sporo wcześniej rannych wraca też po leczeniu. A obecnie przyspieszają mobilizację. Choć to pewnie związane jest z spodziewanym odcięciem pomocy z USA, po objęciu urzędu przez Trumpa.

USA dostarcza ukrainie polowe broni. Polska nie ma takiej ilosci amunicji ,zeby uzupelnić amerykańskie dostawy

@łukasz850 Wiem. Dlatego odcięci pomocy z USA będzie miało swoje bardzo negatywne konsekwencje. Znacznie większe straty Ukrainy, dlatego tak zwiększają mobilizację.

Oczywiście że Polska sama nie zastąpi dostaw z USA, choć też zwiększymy pomoc. Ne do końca wiem o co Ci tutaj chodzi. Tzn skąd wziąłeś że sama Polska miałaby zastąpić pomoc z USA, ja niczego podobnego nie sugerowałem.

8 godzin temu, areczek1987 napisał(a):

Śmiać się można jak się ten wywiad z Lewandowskim ogląda jaki z Polaka murzyn.

Masz na myśli ten wywiad z Kazimierza? Ja go obejrzałem i wg mnie to bardzo trzeźwa ocena sytuacji. Z tym że od dość dawna nie oglądałem materiałów o wojnie, to nie wiem czy to standard czy nowość. Byłem na etapie mielenia orkuff i politycznego wygrywania wojny przez Ukrainu w polskim komentariacie.

W dniu 12.11.2024 o 17:21, Radziuwilk napisał(a):

Ponad 600 ochotnikow to blizej batalionu niz brygady, ale w obecnych czasach duzo zalezy od wyszkolenia i wyposazenia. Jesli nasi ich porzadnie wyszkola i wyposaza + bojowe nastawienie to wartosc szczegolnie w obronie moze byc wysoka.

@TheMr.

Samnajpierw ochotnicy muszą wiedzieć, że jadą zarobić a nie dać się zabieć. Podstawa aby było ich więcej jest to, aby dodać stawali zadania mniej smierciogenne. Jak nie uporczywa obrona. W szturmach i generalnie misjach ocierających się o samobójstwo muszą jednak wykonywać Ukraińcy. Najemnicy muszą być dobrze opłaceni i zajmować miejsce Ukraińców mniej niebezpiecznych misjach. Inaczej chętnych po prostu nie będzie. 

Edytowane przez Suchy211

2 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Sam najpierw ochotnicy muszą wiedzieć, że jadą zarobić a nie dać się zabieć. Podstawa aby było ich więcej jest to, aby dodać stawali zadania mniej smierciogenne. Jak nie uporczywa obrona. W szturmach i generalnie misjach ocierających się o samobójstwo muszą jednak wykonywać Ukraińcy. Najemnicy muszą być dobrze opłaceni i zajmować miejsce Ukraińców mniej niebezpiecznych misjach. Inaczej chętnych po prostu nie będzie. 

No z tym może być ciężko, bo wg relacji znajomej Ukrainki z pracy jej brat lat 27 leży w szpitalu, mają ręce amputować i państwo się na niego wypięło, bo tam nie ma takiej służby zdrowia, jak u nas tylko za wszystko się płaci.