Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wprowadzenie do fabuły Gothica 1:

Jak Gomez przejął kontrolę nad "Starym Obozem"

Jak Y'Berion stworzył "Bractwo Śniącego"

Edytowane przez azgan
Poprawione linki
  • Like 1
Opublikowano

Nom jest różnica, jak odpaliłem oryginalnego Gothica 1 to bolą oczy jak się na to patchy wiedząc że mamy lepszą wersję. Tak wiem, że bywają problemy z bugami ale jak się uda je załatać, to będzie jedyna prawilna wersja do grania dla starych jak i nowych graczy w goticzkowym świecie.

• Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, Kartofel napisał(a):

Miałem mega problem z zamkiem, nie dałem rady, pobiegłem nauczyć się zamów lvl master, wróciłem pod zamek i? Spotkałem dokładnie ten sam zamek (tak, ubyło 20 pkt PN). Nie rozumiem tej mechaniki.

Jest kilka skrzyń z przekombinowanym układem zależności płytek. Nie udało mi się ich rozwiązać. Być może jest on nawet w tych skrzyniach tai sam. No i wydaje mi się że z tym skille, na 2 poziomie jest faktycznie coś nie tak. Być może w niektórych przypadkach wręcz szkodzi zamiast pomagać. Czy komuś udało się otworzyć wszystkie skrzynie?

4 godziny temu, galakty napisał(a):

Ale bugi :E 

Okradłem skrzynię, zapisałem, NPC mnie goni i zabił. Wczytuję, nie goni i dał zlecenie :hihot: 

AI jest jak na razie najsłabszym elementem gry. Pewnie minie z rok zanim gra będzie pod tym względem dopieszczona. 

Opublikowano

JA na początku miałem problem z zamkami ale po nauce plus filmik jak otwierać zamki.To obrobiłem wszystkie skrzynie , które widziałem w starym obozie. 

• Haha 1
Opublikowano

Która część Gothica jest dla Was fabularnie lepsza 🤔?

Moim zdaniem klimat koloni karnej i cała ta otoczka jest lepsza właśnie w części 1.

Wiecie w co chętnie jeszcze bym zagrał? Remake The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

Znacie? Pamiętacie ten tytuł 🤔?

Opublikowano

Ogólny zarys fabularny, czyli zbuntowana kolonia kara, bariera, podział frakcyjny, ruda jako waluta, to coś bardzo oryginalnego, nie przychodzi mi do głowy nic podobnego. Gdyby tylko realizacja stała na wyższym poziomie...

A dwójka? Meh... fabularnie to taka sztampa, no bo co tam jest świeżego? Magiczny amulet? Smoki?%-)

• Like 4
  • Upvote 1
Opublikowano

Dlatego bardzo żałuję, że porzucili robienie Gothic Sequel, którego akcja miała rozgrywać się w Górniczej Dolinie po upadku bariery. Wówczas Khorinis nie było nawet wyspą, tylko częścią kontynentu. 

A soundtrack? Najwyższa półka. Włączcie sobie od 01:57, leci wtedy muzyka ze zniszczonego Starego Obozu 

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, jankooo napisał(a):

Sam jesteś odklejony i nie potrafisz czytać bo odniosłem się stricte do fragmentu twojej wypowiedzi i nawet porównanie do jednego z aspektów hitu z zeszłego roku masz (roślinność).

Ludzie na GTX'ach to ogrywają więc jak ktoś chce pograć to nawet na leciwym sprzęcie da radę. Fakt wygląda wtedy znacznie gorzej ale przynajmniej działa.

Przy starszym fan base to nawet ma to jakiś sens i kto wie może to przekminili:hmm:

A jak ktoś chce suwaki w prawo i nie widzi skąd te wymagania to już jego problem bo gra jest ładna. Ma swoje bolączki ale no po prostu jest ładnie

Ja właśnie kminię czy nie zacząć od nowa ale z utrudnieniem tzn. dla zdobycia osiągnięcia ukończyć grę bez spania. Jestem w drugim akcie i początek jest bardzo fajny, a jak przejdę całą grę to nie wiem czy będzie mi się chciało znając już rozstrzygnięcie%-) a tak mi się marzy 100% zrobić:cool:

Mój frament wypowiedzi? gdzie tam było odniesienie do gothic 1 z 2001r? Dalej uważam, poniosło ciebie i to grubo maniek.

Opublikowano (edytowane)

W moim przypadku rozdział 3 nie jest problematyczny i nie ma problemu dostać się do Staturasa, jest nawet rozwinięcie fabularne - zalanie starej kopalni po odwiedzeniu cmentarzyska orków czego nie było w oryginale jak dobrze kojarzę, tam było zawalenie starej kopalni po ukończeniu trzeciego rozdziału. Jeszcze zapytam gdzie wam wyskoczył strażnik świątynny z informacją o zalaniu starej kopalni? U mnie wyskoczył jak Filip z konopi jak czyściłem las niedaleko miejsca gdzie zdobywało się pierwszy kamień ogniskujący.

Edytowane przez Keleris
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, DITMD napisał(a):

Ta gra jest niesamowicie klimatyczna. Ten ambient przygrywający w tle, kiedy eksploruje się wszystkie te lochy i podziemia, to jest coś pięknego :glodny:

I wciąga jak Bagienne Ziele :E

Dobiłem do NO. Mag jest OP - ale mimo tego mam frajde palenia mobków xD

Aktualnie dla mnie nr 1 gra tego roku.

Edytowane przez zozolek
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, zozolek napisał(a):

Aktualnie dla mnie nr 1 gra tego roku.

Dla mnie również dawno się tak dobrze nie bawiłem. Wyczyściłem praktycznie całą mapę w pierwszym akcie, ubiłem wszystko, co się dało.

Czas wreszcie oddać ten głupi list, i zacząć drugi rozdział :cool:

1297900-20260616103918-1.png

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Podoba mi się jak na wiele sposobów można ukończyć zadanie. Albo samemu, albo z pomocą NPC, albo z pomocą NPC a potem mu ubić mordę i zgarnąć nagrodę samemu :E :E 

Przez to można zablokować sobię grę bo nigdy nie wiesz czy ten ktoś potem nie jest istotny.