chrumcio 69 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Wczoraj wyłapałem dość ciekawego ( według mnie ) indyczka https://store.steampowered.com/app/1534980/Terminus_Zombie_Survivors/ Jak ktoś lubi zapodać na ruszt zombiaka, system turowy i open world, do tego crafting to polecam
Jaycob 1 934 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Czekam na Split Fiction - wszystkie gry kooperacyjne od tego studia były doskonałe.
Oldman 462 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego MACHINE MIND Machine Mind to gra akcji w postapokaliptycznej scenerii z elementami survivalu i RTS. Będziesz walczył, tworzył moduły, budował transport, rozwijał i chronił swoją bazę. Możesz kontrolować inne pojazdy, aby zautomatyzować operacje. Odkryj wszystkie sekrety zniszczonego świata! demo download link 1 (steam required) https://store.steampowered.com/app/2861590/Machine_Mind/ demo download link 2 https://targemgames.itch.io/machine-mind-demo trailer Gra jeszcze nie wyszła ale jest już demo i wczoraj troszku popykałem i podobało mi się, nie wiem ile bedzie oferować pełna wersja gry ale pomysł jest całkiem fajnie zrealizowany i wciąga.
Oldman 462 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca pograłem dziś troszke w GUNS OF FURY, całkiem przyjemne , z minusów to backtraging którego w pewnych momentach jest sporo np: dostajesz w koncu granaty i musisz sobie przypomnieć gdzie były te kamienne sciany co je rozwalasz granatami (wiec musisz sie cofnąć) albo dostajesz w koncu możliwosc czołgania wiec trzeba przejrzeć mape (a nie jest zbyt czytelna ) i przypomniec sobie gdzie są tunele.
lamparcicho 697 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Zachęciłeś mnie tym mały Chuckiem Norrisem 1
ghostdog 900 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Muszę zapolować na te retro gierki. Widziałem, że były ostatnio na promocji. Sony zamiast wrzucać do abonamentu badziewie w postaci DA Veilguard powinno dawać takie perełki. 3
Oldman 462 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca (edytowane) szykuje sie MUST HAVE dla wielbicieli retro klimatu i pixelartu oraz Terminatora, podobno ma byc na konsole i na peceta. czekam TERMINATOR 2D NO FATE Edytowane 3 Marca przez Oldman 3
ghostdog 900 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Jakiś czas temu widziałem zapowiedź retro gierki w stylu powyższego Terminator 2D No Fate. Tylko, że tamta była w klimacie horrorów i grało się Jasonem z Piątku 13 lub może to był Michael Myers lub nawet F.Kruger. Nie pamiętam co to był za tytuł.
blabla123 836 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca Masz na myśloi Splatterhouse? To przecież gry z lat 80-90.
ghostdog 900 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca To nie Splatterhouse (choć podobna). Ta gra była odświeżona, coś jak TERMINATOR 2D NO FATE. 4 godziny temu, blabla123 napisał(a): Masz na myśloi Splatterhouse? To przecież gry z lat 80-90. Już sobie przypomniałem
lukadd 2 901 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia W dniu 29.11.2024 o 18:00, tuhmunud napisał(a): Quaz zrecenzował Drova Czaiłem się, czaiłem i w końcu po patchu 1.3 i poprawkach do gry nadeszła ta chwila Wczoraj zakupiłem, gram i zapowiada się kawał solidnej przygody 1
tuhmunud 207 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 31 minut temu, lukadd napisał(a): Wczoraj zakupiłem, gram i zapowiada się kawał solidnej przygody Mnie kusiło bardzo jak była na promocji, ale 70 gier patrzy na mnie smutno z kupki wstydu, więc ostatecznie poczekam jeszcze. Ciekaw jestem jak historia, bo znajomy co przeszedł mówił, że jest w prządku, ale nic specjalnego
lukadd 2 901 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia @tuhmunud Też mam masę gier w kolejce. Ale akurat miałem ochotę na taki klimat jak jest serwowany w tej grze, od zera do bohatera, bez prowadzenia za rączkę itd. Na temat fabuły się nie wypowiem, bo za mało jeszcze nagrane.
chrumcio 69 Opublikowano 1 Czerwca Opublikowano 1 Czerwca Indiana Jones and the Fate of Atlantis Special Edition - Odświeżona wersja całkowicie za free https://went2playllc.itch.io/indiana-jones-and-the-fate-of-atlantis-special-edition
Oldman 462 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca moze coś z tego będzie: Cytat Jump Ship Jump Ship to kooperacyjna strzelanka w trybie misji dla maks. 4 graczy, w której wcielasz się w członka załogi okrętu kosmicznego. Płynne przechodzenie od służby na okręcie do pieszych wypraw i wyjść w kosmos. Bierz udział w widowiskowych bitwach na powierzchni planet i w kosmosie, dbając, by twój okręt był zawsze sprawny i zmodernizowany. Do przeżycia i zwycięstwa niezbędna jest praca zespołowa. Uwielbiamy gry kooperacyjne i uwielbiamy kosmos. Jump Ship to nasza próba połączenia jednego z drugim. Charakterystyka -Skakanie po wszechświecie - Wybieraj z różnorodnych, ręcznie przygotowanych misji z elementami losowymi. Każda rozgrywka będzie inna. -Płynne przechodzenie między okrętem a otoczeniem - Po dokonaniu skoku okrętem możesz płynnie przechodzić między obsługą jego systemów, spacerami w kosmosie i wyprawami w celu zbadania planety. To po prostu działa. -Ulepszaj, konserwuj, naprawiaj - Zarządzaj swoim okrętem, zbierając części do jego ulepszania lub naprawy, i dostosuj go do swoich potrzeb. -Lataj z załogą lub w pojedynkę - W Jump Ship najlepiej się gra ze znajomymi, ale gra w pojedynkę również jest przyjemna. https://store.steampowered.com/app/2841820/Jump_Ship_Demo/ 1
Jaycob 1 934 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca Kilka indyków i gierek od mniejszych studiów, które wpadły mi w oko po ostatnich pokazach: Mouse P.I for Hire - polska gra, detektywistyczny FPS z mega ciekawym stylem graficznym. Zapowiada się oryginalnie. Keeper - nowa gra od Double Fine, w której... sterujemy latarnią morską. Nie mam pojęcia, jak to będzie działać, ale biorę w ciemno wszystko od nich. Zawsze mają jakieś odjechane pomysły. End of Abyss - od ekipy, która zrobiła Little Nightmares. Klimat aż wylewa się z ekranu. Uwielbiam ich wcześniejsze produkcje, także czekam. 3
Zas 287 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca Polecam demko Acts of Blood. Bardzo fajny klimacik, jest oczywiście trochę drewna, a dla batmanowo-sifuowych wymiataczy będzie pewnie za łatwo, dla mnie jednak było w sam raz, jak na początek . Może wyjść z tego fajna nawalanka indie.
Lypton 953 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca (edytowane) Ej, to wygląda świetnie: https://store.steampowered.com/app/3674060/Dispatch_Demo/ 98% pozytywów dema przy ponad 2k ocen. Gra od byłych pracowników Telltale Games. Wygląda na must play dla fanów Invincible. Cytat W ramach zabawy wcielamy się w postać Roberta Robertsona, znanego jako Mecha Man, który w trakcie jednej z potyczek utracił swój kombinezon oraz status superbohatera. Od teraz jako zwykły dyspozytor zarządzamy grupą byłych złoczyńców, starając się dopasować ich silne oraz słabe strony do odpowiednich sytuacji kryzysowych, co może przypominać takie tytuły jak 112 Operator. W międzyczasie rozwijamy również swoje relacje w biurze oraz staramy się odbudować zniszczony kombinezon, aby dokonać zemsty. Całość przesiąknięta jest ogromną ilością sarkastycznego, czarnego humoru. Pamiętajcie, każdy Wasz wybór ma znacznie! Edytowane 16 Czerwca przez Lypton
Jaycob 1 934 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Pograłem sobie w demko Holstin. To psychologiczny survival horror od polskiego studia, osadzony w fikcyjnym miasteczku Jeziorne-Kolonia pod Olsztynem, w latach 90. Klimat jest świetny, dialogi dobrze napisane, a całość bardzo "nasza” - sporo smaczków z tamtych czasów. Trochę taki polski Silent Hill. Fajnie też wypada kamera - płynne przejścia z izometrii do FPP podczas strzelania robią robotę. Jedyne, co mi nie do końca podeszło, to walka wręcz. Żeby uderzyć, trzeba najpierw "naładować” cios na maksa - trwa to długo i szybko zaczyna irytować. Moim zdaniem wymach powinien być od razu. Mam nadzieję, że to jeszcze dopracują przed premierą. 1
cichy45 607 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca Ja w poszukiwaniu nowych gier trafiłem na dwa ciekawe tytuły: Dragontwin oraz Sagas of Lumin. Gry dla fanów smoków! Pierwsza jest niedostępna publicznie, wczesne buildy koncepcyjne są dla wspierających na Patreon, ale zapowiada się ciekawie. Mamy w niej grać postacią która będzie związana ze swoim smokiem. Duży nacisk położony jest na fizykę i zachowanie smoków w locie. Sagas of Lumin: Dostępne jest demo na Steam, a w tym roku ma wejść w Early Access. Tutaj myślę najbliżej można porównać grę do Divinity 2: Dragon Knight Saga. Będziemy eksplorować świat albo z grzbietu smoka albo pieszo. Co najważniejsze dla mnie: obie gry mają być signle-player z otwartym światem. Liczę na olbrzymi rozmiar map, które pozwolą na swobodne latanie i eksplorację.
Rekomendowane odpowiedzi