bergercs 1 397 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) W dniu 11.11.2025 o 15:04, huudyy napisał(a): Daj znać jak wrażenia bo sam jestem na etapie poszukiwania Zacząłem od najprostszego - czyli pszennego (z mąki 750) - wybrałem duży (1.1kg) ze średnio wypieczoną skórką (następny zrobię z mocno wypieczoną). Wsypuje się do pojemnika drożdże, mąkę, sól, cukier, masło, wlewa wodę naciska się start - i po 4 godzinach mamy gotowy chleb: W ciągu kilku minut pół chleba zniknęło, mimo że byliśmy po kolacji Puszysty, idealnie wypieczony. W weekend czas poeksperymentować z innymi odmianami. Ogólnie co rano będzie świeżutki chlebek. A właśnie - do warzenia mąki (i oczywiście innych produktów spożywczych) kupiłem taką wagę , Edytowane 13 Listopada przez bergercs 4
Katystopej 984 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 2 godziny temu, bergercs napisał(a): Wsypuje się do pojemnika drożdże, mąkę, sól, cukier, masło, wlewa wodę naciska się start - i po 4 godzinach mamy gotowy chleb: Ale że jak, nie trzeba nic mieszać tylko władować wszystko? A to ja też chcę dobra, mam, tylko muszę wydać 2 stówy więcej na czarnego bo białego sprzętu żona w kuchni nie zaakceptuje 2
huudyy 2 837 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 8 godzin temu, bergercs napisał(a): Wsypuje się do pojemnika drożdże, mąkę, sól, cukier, masło, wlewa wodę naciska się start - i po 4 godzinach mamy gotowy chleb: W takiej kolejności wsypywałeś? Czy tak ci się napisało? Swoja droga bardzo ładnie wyszedł ten chleb! Zaczekam na bonus świąteczny i sobie zrobię wczesny prezent na święta
trepek 1 345 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 8 godzin temu, bergercs napisał(a): do warzenia mąki Po co chcesz gotować mąkę? Chyba, że chodziło o ważenie ;-) W tym wyrazie zmiana ż na rz zmienia całkowicie konspekt zdania. BTW. Jak to cudo do pieczenia chleba miesza składniki? W środku jest jakieś śmigło/mieszalnik? Ono później zostaje w pieczonym chlebie?
galakty 3 312 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada W sumie nigdy nie myślałem nad tym czemu takie maszynki są niepopularne. Drogie? Dużo prądu? Drogie składniki? No jak się porówna do chleba z Lidla to pewnie tak, ale do prawdziwego w piekarni to wyjdzie podobnie?
Krzysiak 1 519 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Kurde sam nie wiem czy nie kupić sobie takiego
bergercs 1 397 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 34 minuty temu, trepek napisał(a): Chyba, że chodziło o ważenie ;-) W tym wyrazie zmiana ż na rz zmienia całkowicie konspekt zdania. BTW. Jak to cudo do pieczenia chleba miesza składniki? W środku jest jakieś śmigło/mieszalnik? Ono później zostaje w pieczonym chlebie? Tak, waGa - ważenie. Ma wlaśnie śmigielko (l bez kreski celowo - nie mam przez skróty Teamsa dwóch polskich znaków) - zostaje otwór w dole chleba (niektórzy wyjmują przed pieczeniem mieszalnik). Najlepiej, że dziala ten sprzęt praktycznie bezlośnie. 57 minut temu, huudyy napisał(a): W takiej kolejności wsypywałeś? Czy tak ci się napisało? Swoja droga bardzo ładnie wyszedł ten chleb! Zaczekam na bonus świąteczny i sobie zrobię wczesny prezent na święta Kolejność i ilości są określone w przepisie - najpierw drożdże (używa się instant), zasypuje się mąką (żeby nie mialy od razu kontaktu z wodą i solą: tutaj zaleta 2550: sam je dorzuci w odpowiednim momencie), potem kolejne i na koniec woda. 12 minut temu, galakty napisał(a): W sumie nigdy nie myślałem nad tym czemu takie maszynki są niepopularne. Drogie? Dużo prądu? Drogie składniki? No jak się porówna do chleba z Lidla to pewnie tak, ale do prawdziwego w piekarni to wyjdzie podobnie? Wygoda - samemu to trzeba chcieć, urządzenie kosztuje również. Kosztowo cena dużego wyjdzie tyle co "zwykly" w markecie (tyle, że pieczemy dwa razy większy). Prądu dużo nie bierze - 550W, z tym, że maksymalną moc pobiera zapewne przy wyrabianiu i rozgrzewaniu (plus pewnie punktowo potem podtrzymuje). Wplyw "negatywny" może mieć fakt, że większość ludzi kupuje tańsze urządzenia, gdzie efekty są już mniej udane (sam na początku bylem nastawiony na Tefala, ale przeglądając wpisy wyszlo, ze Panasonic pod tym względem jest klasę wyżej). 2 1
galakty 3 312 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Widzę że ten Panasonic 500 zł kosztuje? To tak dużo?
bergercs 1 397 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Jakieś "noname" kosztują okolo 200. Ponadto to model podstawowy (i to ceny w promo) - wyższy to okolice (w promo) pod 900 (i troszkę żaluję, że od razu w taki nie poszedlem - dwa podajniczki, więcej programów), a topowy w DE (w Polsce 2540 nie jest oferowany) to okolice 1300. A to jest urządzenie do tylko "jednego rodzaju" produktu - chleba, który da się też zrobić z pomocą robota lub ręcznie i piekarnika - czyli urządzeń już każdy w domu ma. Jak będę mial czas w weekend zobaczę, jak wyjdzie z niego ciasto na pizzę.
galakty 3 312 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada A jak więcej niż 500 to lipa, nie kupiłbym Wolałbym już Lidlomixa wziąć.
Krzysiak 1 519 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Brachol to ma pecha z tymi autami...merol znów u lakiernika. Chciał kiedyś umyć i wystrzeliła końcówka lancy prosto w auto. Żeby było śmieszniej kolejność idzie identycznie jak w 508... najpierw lewy przedni błotnik, teraz prawy tył. Idąc tą zależnością następny do polerowania będzie cały prawy bok 🙈😅
bergercs 1 397 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Kumpel mający Sportage 5 1.6 T-GDI: rozmowa na temat auta - w nich problem z katalizatorami usunięty, ale przy 39k padl mu EGR. Ledwo dotoczyl się do ASO - w serwisie go poinformowali, że to i tak sukces, bo w zeszlym tygodniu cztery na lawetach bo egr je calkowicie uziemil. Ma jeszcze Xceeda - tam 1.5 i z silnikiem/napędem totalnie nic się nie dzieje (auto używane po mieście przez jego żonę), jedyna awaria to skrzecząca taśma airbagu.
galakty 3 312 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Kia niestety albo stety tylko dobre diesle miała Jeszcze za czasów non-turbo to te 1.4 wolnossące miały owalne tuleje, klekotały jak diesle, awarie czujników, problemy z odpalaniem. CRDi pali na strzała i jedzie
trepek 1 345 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada O, dobrze wiedzieć z tym EGRem. Za półtorej tygodnia jadę na serwis z SantaFetką to się podpytam jak to z tymi katalizatorami i egrami jest. Jestem też ciekaw co powiedzą na temat pojedynczego puknięcia, które często pojawia się z tyłu przy ruszaniu. Podobno jakaś akcja naprawcza na tylne amortyzatory jest.
galakty 3 312 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Mi w Ceed 1 pukało przy hamowaniu, okazało się że śruba w wahaczu poluzowana, nie wiem jak bo nie było nic grzebane od 4 lat z tyłu
Arczevski 137 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Fajna ta maszynka do chleba, ale myślę że żona mogłaby się poczuć urażona jakbym to kupił, bo ona lubi sama wypiekać A taki świeży, z masełkiem, bajka, od razu znika
KiloKush 607 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Nie chce ktoś pomóc? Szukam 4 osób, które wgrają aplikację na androida żeby Google zechciało ją sprawdzić. Wystarczy podać email i wgrać aplikację z Google Play Store. Pan Mateoo wgrał i może potwierdzić, że telefon mu nie wybuchł. Aplikacja nie prosi o żadne dane, nic nie zbiera.
trepek 1 345 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada (edytowane) Jak android to nie <foch> <dyskryminacja> <tylkoIphone> Edytowane 14 Listopada przez trepek
KiloKush 607 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 4 minuty temu, Gang napisał(a): @KiloKush podeślij napisałem na Priv
galakty 3 312 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 28 minut temu, KiloKush napisał(a): Nie chce ktoś pomóc? Szukam 4 osób, które wgrają aplikację na androida żeby Google zechciało ją sprawdzić. Wystarczy podać email i wgrać aplikację z Google Play Store. Pan Mateoo wgrał i może potwierdzić, że telefon mu nie wybuchł. Aplikacja nie prosi o żadne dane, nic nie zbiera. Ile % od zysków dajesz?
KiloKush 607 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 1 minutę temu, galakty napisał(a): Ile % od zysków dajesz? Mogę dać 100% bo aplikacja nie ma reklam i nie zarabia się na niej w żaden sposób
larry.bigl 452 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 3 godziny temu, Krzysiak napisał(a): Brachol to ma pecha z tymi autami...merol znów u lakiernika. Chciał kiedyś umyć i wystrzeliła końcówka lancy prosto w auto. Żeby było śmieszniej kolejność idzie identycznie jak w 508... najpierw lewy przedni błotnik, teraz prawy tył. Idąc tą zależnością następny do polerowania będzie cały prawy bok 🙈😅 Jak to wystrzeliła? Trzymać nie potrafi?
Krzysiak 1 519 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada (edytowane) A uj wie którą końcówką go tykał 😆 Drugi miesiąc mieszka poza domem i tylko na weekendy wraca, to wyposzczony więc może wkoło domu chodzi naładowany 🙈 Edytowane 14 Listopada przez Krzysiak 1
dannykay 620 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 7 godzin temu, Krzysiak napisał(a): Kurde sam nie wiem czy nie kupić sobie takiego +1 to chyba starość
Rekomendowane odpowiedzi