Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Jakie dzbany w komentarzach :D 

https://www.facebook.com/groups/infoszczecin/permalink/26181892591400312/

Kto tu ma pierwszeństwo według was? Ten kto jedzie Jana Pawła czy ten co rusza ze stopu z niedziałkowskiego? 

koordynaty

53.43673315258369, 14.54428216962403

Na street view wyraźnie widać stopy po obu stronach Niedziałkowskiego, więc tu nie ma nigdzie miejsca na pytanie "kto wg. was". Kierowcy z komentarzy to debile, powinno się im z automatu prawo jazdy zatrzymywać a jako powód podać te ich komentarze.

Alee teraz dokładnie spojrzałem na to zdjęcie z fejsa z namalowanymi strzałkami i tam są 2 pojazdy ruszające z Niedziałkowskiego, więc to normalne, że ten co jedzie na wprost ma pierwszeństwo przed tym co skręca.

Gdyby zielona strzałka zawracała na Jana Pawła, wtedy czerwona z Niedziałkowskiego stoi bo ma stopa.

To samo obowiązuje, gdyby z niedziałkowskiego przejechał jedną jezdnię i czekał na pasie rozdziału z zamiarem skrętu w lewo, a po chwili nadjechałoby auto z na przeciwka na niedziałkowskiego z zamiarem jazdy na wprost, wtedy to z niedziałkowskiego na wprost bezwzględnie musi ustąpić pierwszeństwa pojazdowi, który już stoi na jana pawła z zamiarem skrętu w lewo.

Nie mam pojęcia co tu może być nie jasne, ale ja za dużo jeżdżę, powinienem robić 3kkm rocznie, wtedy znałbym przepisy na solidne 30% jak większość naszych kierowców :E 

Edytowane przez Katystopej
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
8 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Jakie dzbany w komentarzach :D 

Największym dzbanem to jest ten, co w ogóle zadaje takie pytanie na FB. Tam jest jeden z najczęściej spotykanych i najprostszych sytuacji, jakie spotyka się na drodze.

• Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Ja jakoś nie mogę się zmusić do noszenia zegarka...nawet w czerwcu kupiłem jakiś tani żeby przyzwyczaić rękę do noszenia by później kupić coś fajnego

Aleś drażliwy :E 

Ja sobie bez zegarka już nie wyobrażam, głupio mi jak zdejmuję. I budzenie rano wibracją zamiast krzykiem z telefonu jest piękne. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Pierwsze testy pomyślne :D

Dzisiaj muszę kupić mąkę pełnoziarnistą. 

Edit: nie patrzcie jak krzywo krojone, rano było i się spieszyłem :D

20251119_063133.jpg

Edytowane przez LYCONE
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Mnie 3 budziki nie budzą, a opaska miałaby wybudzić :E Ja ciągle myślę o nowym Mi Bandzie ale moja 4 cały czas świetnie działa, raz w miesiacu ładuję to po kiego grzyba mi nowy... Tylko dlatego, że porysowana masakrycznie? Eee tam.

Pełnoziarnista jest trudniejsza, ja robię mieszane bo mi opadają. Ale polecam kupić sobie otręby i dorzucać ;)

Edytowane przez lesiu155
  • Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Dlaczego katujesz się MIP? Epix 2 mi wytrzymuje 10 dni (18 jeśli nie trenuje).

Mi obecny Instinct 2 wytrzymuje 2 tygodnie ;) a rzadko mam dzień bez niczego. 

dla mnie MIP to przewaga, ciągle włączony, widać pod każdym kątem. zero kolorków (bo instinct to taki oldschool biało czarny) 
minimalne oświetlenie zewnętrzne i już przeczytasz. Same zalety ;) 

Opublikowano
36 minut temu, galakty napisał(a):

Tak bo wibruje na ręce, sorry ale jak takie coś nie budzi to bym się zbadał ;) 

Panie, mam 2 małych dzieci, o czym mowa... Ja dojechany jestem jak Żyd za okupacji :E 

• Haha 1
Opublikowano

Dacia nie próżnuje. Właśnie pojawiła się wersja Bigstera z napędem na 4 koła. Skrzynia dwusprzęgłowa automatyczna, silnik spalinowy z LPG. Napęd na tylne koła realizowany przez tylni silnik elektryczny. I nie, nie jest to pełna hybryda, to mild-hybrid. Nie wiem co tam w Dacii ćpają ale robią to dobrze.

Opublikowano

Kurła zamówiłem drzwi wewnętrzne w kolorze "ORZECH" a kobitka wklepała w zamówieniu "ORZECH 3D", dużo ciemniejsze :/ Przy montażu nie przyuważyłem bo tylko ramki wyciągnęli, reszta była ofoliowana (skrzydła), przychodzę po 2h zobaczyć jak idzie, patrzę a to nie ten kolor :E No i teraz klops bo zamówienie źle przyjęte ale kobitka się kłóci, że trzeba było sprawdzić przed montażem. Niby racja. No i patowa sytuacja.