Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Arczevski napisał(a):

Eh Panowie coraz więcej amatorów pcha się do zabawy, mam nadzieję że przejdzie ta nowelizacja ustawy i kupić elektronarzędzia będzie można tylko z licencją bo serio niektórzy nie mają ani doświadczenia ani wyobraźni :E 

o jakiej klasie elektronarzędzi piszesz? Jakoś nie wyobrażam sobie żeby na wkrętarkę potrzebne było uprawnienie może jeszcze certyfikat ze szkolenia użycia...

To chyba jakiś fejk...

Edytowane przez Paarthurnax
Opublikowano
6 minut temu, bleidd napisał(a):

Nie wiem, na filmie zobaczyłem schematy i przykłady od gościa co robi to zawodowo vs trust me bro :P

No ok, chłop naprawia a my użytkujemy, niech Ci będzie, po 10 latach doświadczenia z Milwaukee nie mam racji :P

Żeby nie było, że tylko Milwaukee to sprzęty sieciowe mają gorsze niż np. Hikoki nie wspominając o Hilti jeśli się zestawi młotowiertarki i młoty na sds max.

Opublikowano (edytowane)

No widzisz. Zacząłeś dyskusję ze mną, że nie mam racji / pojęcia (a stwierdziłem jedynie, że ciężko z częściami zamiennymi), bo u Ciebie / Was się nie psuje, po czym stwierdzasz, że i tak co chwilę dokupujecie sprzętu. Więc zastanawiam się, czy jeden pracownik pracuje potem dwoma, trzema urządzeniami czy jak?

Potem ktoś wrzucił link, gdzie jakiś serwisant z YT potwierdza moje informacje. Co dziwne jakieś urządzenia do naprawy dostaje, jednak Ty twierdzisz, że nie mam pojęcia o temacie, bo macie tych urządzeń dużo w firmie i się nie psują! No to co naprawia ten serwisant z jutuba, skoro się nie psuje?

BTW. nikt nie stwierdził, że to zły sprzęt.

Edytowane przez marko
Opublikowano
1 minutę temu, Katystopej napisał(a):

No ok, chłop naprawia a my użytkujemy, niech Ci będzie, po 10 latach doświadczenia z Milwaukee nie mam racji :P

Żeby nie było, że tylko Milwaukee to sprzęty sieciowe mają gorsze niż np. Hikoki nie wspominając o Hilti jeśli się zestawi młotowiertarki i młoty na sds max.

Nikt nie kwestionuje jakości bo relatywnie są to bardzo dobre sprzęty tylko właśnie dostępność i cena części robi różnicę. Praktycznie padają włączniki i elementy przeniesienia ale jeżeli sprzęt daje radę w okresie amortyzacji to w sumie nie ma tematu. Jak pochodzi dłużej to jest in + 

Opublikowano

W warsztacie mamy dużo Milwaukee, po gwarancji też je naprawiamy i nie ma tragedii z dostępem do części i cenami. 

Ogólnie jakby kiedyś Unia wpadła na pomysł aby Aku musiały być uniwersalne to byłoby pięknie. Bo teraz jak się ma worek Aku to ciężko na inna markę przejść. 

Opublikowano

Ja mam tylko czarny Parkside do domu i firmy, ale nie używane na codzień. Sprawdza się to bardzo dobrze, a kosztowało grosze. Najczęściej korzystam z tego najmocniejszego klucza udarowego. Odkręca śruby jak dziki, tylko raz nie dał rady, ale przez to, że driver rozwalił oponę, uderzył w krawężnik felga i zatrzymał się po 200 metrach... Felga była nagieta i dopiero rura 1,5m + 2 osoby po 90kg i śruby poszły. Resztę zadań ogarnia bez problemu. Wczorajsza awaria na drodze opanowana w dosłownie 3 minuty zajeżdżam na miejsce, auto już było podniesione, więc po 3 minutach jechał dalej, prawie jak w F1 :E

Opublikowano
6 godzin temu, marko napisał(a):

Też podpisuję się pod tym, że przy lepszym sprzęcie czuć znaczącą różnicę,

Potwierdzam. Przeszedłem z wyrzynarki marketowej, chyba Niteo, na wyrzynarkę Stanleya FatMax. Jak noc i dzień.

Opublikowano

Z Milwakuee mam tylko końcówki do wkrętarki torxy, krzyżaki i są rewelacyjne. Wiele łbów wkrętów sponiewierały, a na końcówkach nie ma żadnego uszczerbku. 

Wiertła do domowego użytku z Makity też są świetne. Tam gdzie parkside nie daje rady, robi się fioletowy, makita wjeżdża jak w masło. 

Jakieś 8 lat temu kupiłem też najtańsza wkrętarkę z Castoramy czyli Sthor 18V i skubana jest bardzo wytrzymała. Wiele razy poszedł z niej dym, bo np. próbowałem wkręcać nią wkręty ciesielskie 200-240mm i do 2/3 dawała radę. Na co dzień mieszka sobie w szopie gdzie ujemne temperatury są takie jak na zewnątrz, a jak słońce przyświeci w lecie, to robi się +50. Raz wymieniłem jej akumulator. 

Marka własna Liroj Manson czyli Dexter też daje rade i ich urządzenia sieciowe maja zajebiście długie kable.