Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, jarux napisał(a):

Dawno nic mnie nie wprawiło w takie osłupienie jak widok kaucji na PUSZCE coli i doliczone 50gr do niej. 

Ja dziś pierwszy raz wrzucałem plastiki do automatu żeby odzyskać kaucję. Fajnie i szybko bo to nadal mało popularne u nas i nie ma kolejek. W Chorwacji działa to od lat i tam zawsze są kolejki w marketach do automatów. 

Opublikowano

Te automaty zgniatają potem ? Bo za bardzo nie słuchać. 

Niestety to się będzie ciągle zapełniać. O ile w takim Lidlu to pracownicy będą to opróżniać, tak w biedronce i Dino wątpię. (Tu raczej chodzi o obłożenie praca a nie jakość pracowników jednych czy drugich)

Jakiś czas temu był komunikat że oddano 2000 opakowań. W lokalnej biedronce ciężko coś z kaucja znaleźć a automat już miał komunikat że jest pełen. 

Opublikowano

U mnie w okolicy nie ma automatu. W biedronce zamiast jego jest pudło przy kasach gdzie trzeba wołać obsługę by zwrócić cokolwiek. Ciekaw jestem jak bedzie z odbiorem puszek.

Sam system kaucyjny w obecnej formie uważam za bubel tak widok kaucji na puszkę wywołał u mnie niemały błąd wewnętrzny i musiałem chwilę postać by przetrawić to co zobaczyłem. 

Opublikowano
57 minut temu, jarux napisał(a):

U mnie w okolicy nie ma automatu. W biedronce zamiast jego jest pudło przy kasach gdzie trzeba wołać obsługę by zwrócić cokolwiek. Ciekaw jestem jak bedzie z odbiorem puszek.

Sam system kaucyjny w obecnej formie uważam za bubel tak widok kaucji na puszkę wywołał u mnie niemały błąd wewnętrzny i musiałem chwilę postać by przetrawić to co zobaczyłem. 

W Stokrotce przy kasie mają wywieszone, że prowadzą "manualny system zwrotów" i prosimy oddawać butelki kasjerce :D 

Opublikowano (edytowane)

Mam stać dwie puszki do zwrotu, no i teraz tak sobie kminie, jechać i oddać? Czy poczekać aż nazbiera się więcej? Z drugiej strony nie mam tyle miejsca na kolejny worek na puszki obok już czterech śmietników. 

Wiecie co?? Chyba po prostu będę kupował tylko wódkę :szatanek:

Edytowane przez Totek
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, trepek napisał(a):

Lohoho, SantaFetka na snieznej drodze chetnie zarzuca dupka :D smiesznie to musi wygladac jak taki wieloryb bokiem chce leciec :E

Nooo i milicja już jedzie :E

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

"Wolnossący silnik 1,8" - myślę sobie: SUPER. A później "wtrysk bezpośredni" - nosz k..., a miało być tak pięknie. Jednak później coś o dopracowaniu wtrysku - może nie będzie źle.

Edytowane przez Kyle
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, galakty napisał(a):

Dacia Bigster

czy ja dobrze widze, ze wydech jest PRZED lewym tylnym kolem? zaraz pod drzwiami? :hahaha: idealne rodzinne auto 8:E

image.thumb.png.86a7f96be988fcd28cf87096842c9c3c.png

Edytowane przez SuLac0