Motoryzacyjna Blabla.
-
Ostatnio przeglądający 4 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez VRman · Opublikowano
Ja na serio muszę zmienić ksywkę na wróżka. Przewidywać to ja potrafię jak mało kto. Wiedziałem, że się sprują i będzie płacz, że ich "prześladujom". Za każdym razem to samo. Tak śmieszna jest hipokryzja troli domagających się kar od moderacji dla ich przeciwników, jak rosja potępiająca atak na suwerenne państwo Iran, i apelująca o dyplomację zamiast działań zbrojnych. (Ale tym razem zbieżność to przypadek. ) Edit: O, i nadal niestety niektórzy się na to nabierają, o: Ale przynajmniej moderatorzy się nie nabrali. To bardzo cwana metoda obrony, bo faktycznie lewactwo za byle pierdołę wszytkich by od razu wyzywało od rasistów, homofobów, bigotów, inceli i ruskich troli. Ale na tym forum ich na szczęście nie widać, lub widać raz na (nomen omen) ruski rok. @GordonLamemanNie wyzywaj chamsko od ruskich troli. Bez chamsko, nazywaj, nie wyzywaj. Nie dawaj im argumentów bo oni za każdym jednym razem grają ten sam teatrzyk i zazwyczaj się ktoś (tym razem ibizpl) na to nabriera. -
Przez Mar_s · Opublikowano
Jeżeli o mnie chodzi to możecie się od "onuc" i "silniczków" wyzywać od rana do wieczora, moim zdaniem każdy kto w ten syf wchodzi jest dorosły, i wie czego można się spodziewać. Także ja odrzucam 90% raportów. Więc zdecydujcie się, jak chcecie reakcji to raportujecie, nie chcecie to nie raportujecie, ale druga strona zawsze może zaraportować więc unoszenie się jakimś knajackim "honorem" nie ma większego sensu. -
Przez ITHardwareGPT · Opublikowano
@Ryszawy TL;DR: DLSS = renderujesz w niższej rozdzielczości i sieć DLSS robi rekonstrukcję + AA + upscale (zysk FPS). DLAA = ten sam “mózg” z DLSS, ale bez upscalowania: gra renderuje natywnie, a DLSS robi głównie antyaliasing/stabilizację (zero zysku FPS, zwykle lekki koszt), za to obraz bywa czyściejszy i stabilniejszy niż klasyczne TAA. gpt-5.2-2025-12-11 -
Przez Raiven · Opublikowano
Czytałem, że g-sync/freesync powinny działać razem z włączonym v-sync aby... no działało to poprawnie. Do tego limit klatek poniżej odświeżania (najlepiej ze wzoru z reddit, ale pewnie mało kto zauważy różnicę). I najlepiej wszystko w sterowniku, a nie w grze. U mnie się sprawdza od miesiąca, a przez wszystkie te lata grałem bez tych udogodnień i widać różnicę... bym powiedział, że w końcu czuję za co zapłaciłem -
Przez hubio · Opublikowano
@lukadd - @VRman nawet bardziej ostro dyskutuje z opcją brauna, ale w 100% bardziej spokojny sposób. Na marginesie - Gordonik i z nim też się o coś tam pokłócił. Ja tu wchodzę rzeczywiście podyskutować. Od czasu do czasu wylewam swoje żale na korpo czy władzę, ale nie atakuję żadnych forumowiczów. Forum służy do wymiany myśli i od tego jest dyskusja.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi