SylwesterI. 1 345 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia W lipcu byłem na przeglądzie to pani która go robiła latała z jakimś terminalem(?) I wszystko tam wbijała
bleidd 1 320 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia A3 sprzedane Spoko gość przyjechał, z tego co mówił to pcha te auta do Niemiec, już ma klienta. Ciekawe, pierwsze auto jakie kupiłem było sprowadzone od Niemca, a teraz to moje pojedzie do Niemiec 4 1 5
Kyle 541 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Kiedyś Polacy ściągali auta z Niemiec, a teraz Niemcy ściągają auta z Polski - do czego to doszło.
galakty 5 169 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Kiedyś u nas tankowali pod Szczecinem, teraz Polacy tam tankują
Kyle 541 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia 56 minut temu, SylwesterI. napisał(a): W Szczecinie wacha ponad 8.5 zł? 95, 98 czy Diesel?
SylwesterI. 1 345 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) Obojętnie , w de za 95 najmniej widziałem 2.09 ojro Edytowane 5 Sierpnia przez SylwesterI.
Kris194 5 069 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Chętnie posłucham jak to chińska motoryzacja jest winna temu, że europejska zdycha 1
Katystopej 2 046 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Akurat BMW jest sobie samo winne, zaczęło się od abonamentów na wyposażenie. 2
SuLac0 695 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia 11 minut temu, Kris194 napisał(a): Chętnie posłucham jak to chińska motoryzacja jest winna temu, że europejska zdycha no, ale jak? niewdziecznicy, a gdzie "patriotyzm gospodarczy"? no tutaj 1
lesiu155 430 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia (edytowane) Na rynku jest nie tylko BMW. Jakoś mi ich nie będzie szkoda bo od kilku lat decyzyjnie i designersko to zaczyna im kończyn brakować, w które mogą strzelać... Ciekawostka, dla tych, którym nie chce się przeczytać materiału źródłowego z tego newsa: Cytat Oburzeni kierowcy przypomnieli, że w grudniu 2023 roku Stephan Durach, wiceprezes BMW odpowiedzialny za rozwój usług cyfrowych, przekonywał podczas spotkania z mediami, że wnętrze samochodu jest prywatną przestrzenią i nie widzi możliwości sprzedawania jego ekranów reklamodawcom. Źle się to zestarzało. I nie ważne, że BMW rzuciło djengami na film w zamian za product placement. PS. Całkiem fajny ten nowy spajdermen. Edytowane 7 Sierpnia przez lesiu155 3
SylwesterI. 1 345 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia 47 minut temu, SuLac0 napisał(a): no, ale jak? niewdziecznicy, a gdzie "patriotyzm gospodarczy"? no tutaj Czego nie rozumiesz? Wypożyczasz auto produkowane w Japonii żeby krzyczeć o wspieranu europejskiej motoryzacji, a potem zbierasz fakturki byle odliczyć I zapłacić mniejsze podatki do budżetu wrednego azjatyckiego tygrysa gospodarczego jakim jest Polska.
GordonLameman 10 200 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia 33 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): Czego nie rozumiesz? Wypożyczasz auto produkowane w Japonii żeby krzyczeć o wspieranu europejskiej motoryzacji, a potem zbierasz fakturki byle odliczyć I zapłacić mniejsze podatki do budżetu wrednego azjatyckiego tygrysa gospodarczego jakim jest Polska. Fajnie, że cię boli i musisz ciągle o mnie pisać a do tego zmyślać. Ma boleć Z drugiej strony to dużo mówi o tobie 2
GordonLameman 10 200 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Xtrail ma komponenty z Polski, chińskie auta nie mają nawet tego, dlatego są gorszym wyborem. I w tym kontekście to pisałem. Nie moja wina, że zrozumienie tego przerasta niektórych
SylwesterI. 1 345 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Pewnie więcej tych z Polski niz z Chin, czekaj no chyba jednak nie : Przegląd od AI W japońskich zakładach Nissana produkujących model X-Trail zdecydowanie więcej komponentów pochodzi z Chin niż z Polski. Chiny są ogromnym globalnym zapleczem logistyczno-produkcyjnym dla przemysłu motoryzacyjnego w Azji, podczas gdy udział polskich dostawców w montażu aut w Japonii jest marginalny i ogranicza się do nielicznych poddostawców wysyłających pojedyncze wyspecjalizowane części
GordonLameman 10 200 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Na pewno więcej niż w chińskich i to była moja teza. Może kiedyś zrozumiesz. Ale pewnie nie. 1 1
SylwesterI. 1 345 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Przegląd od AI Tak, w chińskich samochodach występują i mogą występować komponenty produkowane w Polsce. Chiński przemysł motoryzacyjny korzysta z globalnego łańcucha dostaw, a polskie fabryki produkują m.in. baterie do aut elektrycznych, elementy wnętrz, układy napędowe i wycieraczki, które trafiają do aut różnych marek na świecie.Gdzie powstają polskie części do aut?Baterie i akumulatory: Polska jest jednym z największych w Europie producentów baterii litowo-jonowych do pojazdów elektrycznych.Podzespoły i akcesoria: Wiele międzynarodowych fabryk w Polsce dostarcza części pierwszego montażu (OEM) dla koncernów motoryzacyjnych.Współpraca rynkowa: Chińscy producenci otwierają się na europejskich podwykonawców, w tym polskie firmy motoryzacyjne. Minth Group: Posiada fabrykę w Szprotawie produkującą m.in. aluminiowe obudowy akumulatorów i elementy podwozia do aut elektrycznych, z których korzystają azjatyccy i europejscy producenci.Sanhua Automotive: Produkuje w Tychach komponenty termiczne, zawory i pompy ciepła do aut elektrycznych i hybrydowych.Tuopu Group: Posiada zakład w Poznaniu wytwarzający ramy pomocnicze m.in. dla marek takich jak Geely.Shanghai Pret Composites: Uruchomiła fabrykę tworzyw i komponentów dla branży automotive w Opolu.
GordonLameman 10 200 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia “Przegląd od AI” to najlepsze podsumowanie wiedzy w temacie i poziomu rozgarnięcia.
SylwesterI. 1 345 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia (edytowane) No przerosło cie ze ai wie więcej, chińczycy mają produkcję czesci w pl, Nissan nie ma żadnej fabryki czesci w pl Edytowane 7 Sierpnia przez SylwesterI.
GordonLameman 10 200 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Jak chcesz dyskutować to napisz pełnymi zdaniami i samodzielnie. Najlepiej bez wycieczek osobistych - chociaż moim zdaniem tego nie potrafisz, bo tak bardzo cię boli A dopóty tego nie potrafisz nie spodziewaj się dyskusji. Bo nie potrafisz dyskutować.
SylwesterI. 1 345 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Wycieczki osobiste, zabawne ze ty o tym wspominasz
Klakier1984 836 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Noo to jest szansa, że jednak nie dotrze do mnie pamiątka z wakacji https://autoblog.spidersweb.pl/odcinkowy-pomiar-predkosci-mandaty-2026
Katystopej 2 046 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia 46 minut temu, GordonLameman napisał(a): Xtrail ma komponenty z Polski, chińskie auta nie mają nawet tego, dlatego są gorszym wyborem. I w tym kontekście to pisałem. Nie moja wina, że zrozumienie tego przerasta niektórych Oj, tu bym się tak nie rozpędzał, sporo Boscha jest pod maskami aut z Temu, a Bosch ma fabryki w Polsce
Rekomendowane odpowiedzi