Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Arczevski napisał(a):

W moim RC samochodziku nastąpiła pierwsza awaria, ukręciłem plastikową półoś :E Ale już zamówione 4 metalowe i komplet amortyzatorów olejowych :D 

Mów co to za autko. Mam pół strychu zawalone Autkami RC :E

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, trepek napisał(a):

Panowie pytanie.

Mam zamówiony samochód Ford Kuga. Z tego co wiem to samochód od wczoraj jest w porcie Koper (Słowenia). Dzisiaj doszły mnie (nieoficjalne) słuchy, że przez cła Ford będzie zmieniał ceny (chociaż to dziwne, bo Kuga produkowana jest w Hiszpanii, ale być może ma jakieś komponenty z USA). Jak ma się ewentualna zmiana cen do podpisanej umowy leasingowej? Bo jednocześnie na mailu mam przygotowaną przez bank umowę leasingową na ten samochód i umowa czeka na mój podpis.

Jest taka możliwość, że bank ze mną podpisuje umowę leasingową a Ford zmienia w międzyczasie cenę końcową samochodu?

Mało prawdopodobne.

Auto najprawdopodobniej bank już dawno temu nabył i zapłacił :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
8 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Mów co to za autko. Mam pół strychu zawalone Autkami RC :E

O takie - ten zielony "Conquer". Wziąłem w sumie z ciekawości dla siebie i dla syna, żeby trochę poskakać po dworze i jak na ten słabszy model ze szczotkowym silnikiem to i tak zadowolony jestem i przeglądam co by tu dokupić albo najlepiej od razu wziąć tego z bezszczotkowym :D 

Opublikowano
41 minut temu, Arczevski napisał(a):

O takie - ten zielony "Conquer". Wziąłem w sumie z ciekawości dla siebie i dla syna, żeby trochę poskakać po dworze i jak na ten słabszy model ze szczotkowym silnikiem to i tak zadowolony jestem i przeglądam co by tu dokupić albo najlepiej od razu wziąć tego z bezszczotkowym :D 

Fajny model. Tylko nie idź w metalowe części zawieszenia bo wtedy pękają droższe części typu podwozie. Taniej wyjdzie kupno bezszczotkowej wersji zwłaszcza jeśli nie masz aparatury jakiejś swojej. Zmiana na bezszczotke oznacza aparatra+ nadajnik+serwo 3 żyłowe+silnik.

Z tańszych rzeczy to to warto zrobić 

https://youtu.be/V-7B4Qj8XtU

Opublikowano

To wzmocnienie siatką widziałem gdzieś już, dzięki za linka. Moje body już obdrapane bo skaczemy też po kamieniach ale po to to jest. Co do metalowego zawieszenia, widziałem kompletne sety ale wyrzucanie połowy kwoty jaką dałem za całe autko wydaje mi się bez sensu, szczególnie że to tani model i tak jak piszesz, lepiej ogarnąć bezszczote. I tak jestem w szoku że to tyle znosi, a półosi na pewno nie pomogło moje jeżdżenie przód-tył na pełnej mocy :E Ofc nie obyło się bez drutowania i na takiej polepionej o dziwo chwilę pojeździłem.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Arczevski napisał(a):

To wzmocnienie siatką widziałem gdzieś już, dzięki za linka. Moje body już obdrapane bo skaczemy też po kamieniach ale po to to jest. Co do metalowego zawieszenia, widziałem kompletne sety ale wyrzucanie połowy kwoty jaką dałem za całe autko wydaje mi się bez sensu, szczególnie że to tani model i tak jak piszesz, lepiej ogarnąć bezszczote. I tak jestem w szoku że to tyle znosi, a półosi na pewno nie pomogło moje jeżdżenie przód-tył na pełnej mocy :E Ofc nie obyło się bez drutowania i na takiej polepionej o dziwo chwilę pojeździłem.

No metal przenosi naprężenia na podwozie i więcej waży więc to bezsensu. Widzę, że to ma cały napęd metalowy w częściach do kupienia. Więc bezszczotke bez problemu zniesie. Tylko same części do upgrade na bezszczotke tyle co model w wersji Pro czyli ten bezszczotkowy. Zobacz jakieś recenzje na YouTube zazwyczaj jest tak, że wersja bezszczotkowa ma już metalowe dyfry, półosie czasem nawet olejowe amortyzator.

Sporo znosi  ten model :E

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano

Kurła godzinę wczoraj walczyłem, żeby wydobyć bmw z własnego podjazdu, ale bez sąsiada i linki się nie obyło. Wysypywali mi kruszywo przed domem (tak musi na jakiś czas zostać). Chłop dzwoni powiedzieć, że ogarnięte, no to ja po pracy na cwaniaka fik w te kamyki. Ujechałem z 5 metrów, skręciłem lekko koła i bęc. Zakopałem się tak, że na tylnym wózku zawisła. Chłop zapomniał powiedzieć, że jeszcze nie zagęszczone :E

• Haha 5
Opublikowano

masakra. 

wymieniłem pompkę od cwu padła po 7 latach. 

i oczywiście leci na zaworach 15din. 

mocniejsze dokręcenie nic nie daje, leci coraz bardziej. 

na razie zakręcone, juteo bede musiał wezwać hydraulika ;p

Opublikowano
W dniu 15.04.2025 o 15:07, Katystopej napisał(a):

Jajco 7 widzę coraz więcej na ulicach, trzeba przyznać że ładne auto w porównaniu do nudnych, koserwatywnych niemieckich aut.

Też widzę tego sporo w Trójmieście i rzeczywiście przyjemne dla oka. Ale oglądałem test Jacka Balkana i jeśli chodzi o oprogramowanie, to Chińczycy muszą jeszcze sporo nadrobić. 

Dostałem na urlopie z wypożyczalni Peugeota 3008 z 2021 roku. Pierwszy raz miałem okazję przejechać się autem z tym dziwnym układem kierownica/zegary i dla mnie bardzo wygodne. Wystarczy kierownicę ustawić poniżej ekranu i nic nie zasłania. Ale działanie i-Cocpitu woła o pomstę do nieba, jak to muli... Sporo próbują ukryć animacjami, ale dla mnie odbiór jest przez to jeszcze gorszy. Najbardziej irytował chyba hamulec ręczny, naciśnięcie przycisku, po sekundzie dopiero zaczynał się zaciągać, po kolejnej sekundzie pojawiała się kontrolka i po kolejnej pół sekundy animacja na zegarach i komunikat, że zaciągnięto hamulec ręczny. 

Opublikowano
10 godzin temu, Gang napisał(a):

masakra. 

wymieniłem pompkę od cwu padła po 7 latach. 

i oczywiście leci na zaworach 15din. 

mocniejsze dokręcenie nic nie daje, leci coraz bardziej. 

na razie zakręcone, juteo bede musiał wezwać hydraulika ;p

tą pompkę masz cały czas włączoną?

Opublikowano
6 godzin temu, dannykay napisał(a):

tą pompkę masz cały czas włączoną?

nie, wg harmonogramu leci

hydraulik wezwany z milenium z pakietu vardzo pomocnego. 

5zl na miesiąc, lekarz plus spece to na pewno z 4-5 razy na rok wzywam do domu. 

Opublikowano
17 godzin temu, Gang napisał(a):

nie, wg harmonogramu leci

U siebie wyciągnąłem ten obwód do automatyki i jeszcze nie wiem jak będę sterował. Czy w zależności od ruchu w domu, czy właśnie harmonogramu.

Opublikowano
51 minut temu, Colicab napisał(a):

Nawet nie wiecie jak rozczarowujący jest Taycan. I jak mało wygodny, ciężko znaleźć dobrą pozycję za kółkiem, już pomijam zasięg 

Opisywałem już na Labie - znajomy mający 2 lub 3 Porsche (liczba zmienia się od jego "widzimisię" :-) - potrafił kupić nowego Cayenne dla żony, po tym jak okazało się, że Espace przy szybkiej jeździe dużo pali, więc uznał, że przynajmniej "niech to jedzie" :E): salon dał mu na weekend Taycana licząc, że zachwycony zakupi zaraz w poniedziałek. Zrobił sobie wycieczkę do Gdańska jadąc w tempie jak jeździ swoim 911 Turbo (mi z Cz-wy nigdy nie zajęło to dłużej niż 3,5 godziny z kilkoma przerwami na siku dla dzieciaków - a on jeździ o wiele szybciej ): po powrocie, powiedział, że nigdy więcej - czas zmarnowany na ładowanie plus koszt większy niż benzyniakiem (gościa, którego stać na takie samochody nie będzie się bawił w apki czy szukanie tańszej stacji bo jego czas jest zbyt cenny).

• Like 1