Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Mi samego OC liczy ponad 1k na mubi :E 

Mój gruz z 2007 roku 669 zł, nowsze samochody liczy prawie 2x drożej? I to jeszcze w Uniqa która najtańsza nie jest. 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano
1 godzinę temu, LYCONE napisał(a):

Luzik :E Przecież nie piłem do Ciebie tylko dodałem coś od siebie o tym, że pomiędzy kilkulatkiem, a nowym jest półśrodek w postaci świeżynki z gwarancją i/lub pakietem serwisowym. Zawsze daje to poczucie spokoju, a kilkadziesiąt tysięcy zostaje w kieszeni.

No. Kolega z jedną marką wszedł już na drogę sądową. Bo raz, że na cześć zamienną czeka już prawie rok, dwa serwis próbuje wyłączyć to z gwarancji :E

Jedyne co się zgadza, to swieżynka z pakietem serwisowym :E

Opublikowano (edytowane)

Bez wpisania numeru rejestracyjnego niecałe 600...także chyba faktycznie punkciki podbijają, bo pewnie po numerze ściąga moje dane :E 

edit

Jednak nie to, teraz z numerem jeszcze sprawdziłem i wyszło to samo :E

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
W dniu 6.07.2025 o 08:24, bergercs napisał(a):

Raczej nic, zakręcić wałem (poprzez koło pasowe), jak ok to zakładać pasek i jechać. Z samym paskiem wielorowkowym to najlepiej raz na 5 lat nowy Conti lub Gates plus nowy napinacz, bo to często pomijany element a potrafi napsuć zdrowia (potrafi się wkręcić na koło pasowe i rozwalić motor).

Ford już zrobiony. Na szczęście silnik cały. Poszedł pasek i jedna rolka i powyrywalo jedną wiązkę i przewód od jakiegoś czujnika, chyba sondy lambda przy kolektorze.

Opublikowano

U mnie cały pakiet wyszedł coś ~1840,00 zł  w tym OC ~700-750 zł, Assistance pełny niecałe 300zł no i AC ~750-800zł;
Auto produkcja / rejestracja 2011r, 2.0 benzyna, obecnie 100tys przelotu i małe miasto w woj. śląskim.
Wartość Fluence na polisie / suma świadczenia AC to 23 200 zł;

Opublikowano

Wynajem długoterminowy nowa Corsa-E 2025 za pełen pakiet OC + NNW + AC na pełną wartość auta + auto zastępcze w razie awarii - 1199zł. 
Mondeo MK5 2.0Tdci 2018r - OC, NNW, AC - 3200zł

Tesla 3 LR 2022 - OC, NNW, AC do pełnej wartości, naprawy na oryginalnych częściach w autoryzowanym serwisie- 3800zł

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Szkoda zniżek :D Jak rozwaliłem ojcu bok w zafirze no to była chyba pierwsza likwidacja szkody z ac :D ja z szyb to raz na dwa lata średnio korzystam :E raz w ciągu miesiąca dwa razy przednią wymieniałem... dziś to już nie przejdzie, wymiana przedniej raz do roku w owu

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
7 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Mój brachol płaci niby AC przy autach (508 też miał) a zawsze jak coś żona wywinie to robi z kieszeni :E 

Mi się raz przydało. Jak spowodowałem kolizję na wiejskiej drodze jako młody i początkujący kierowca to miałem potem cały lewy bok i dwie pary drzwi do wymiany. Bo mi się wbił w drzwi i przeciągnął przyczepką po całej długości auta drugi samochód :E 

Opublikowano

Od 3 lat ubezpieczam w swoim aucie szyby i nic, a żona w tym czasie załatwiła w swoim szybę czołową 3 razy. :E

Czemu nie ubezpieczę szyby w aucie żony? Zawsze chcą za to jakieś chore kwoty typu 400-500 zł na rok, gdzie za wymianę szyby płaciłem ostatnio coś koło 600.

Opublikowano

Ostatnio (odpukać) szybę zmieniałem jeszcze w vectrze b...jakieś 13-14 lat temu :D Ale i ostatnio zapas też użyłem w vectrze b właśnie wtedy...teraz jak poszło to felgę musiałem oddawać do prostowania :E 

Opublikowano
10 godzin temu, kapcer napisał(a):

Zawsze chcą za to jakieś chore kwoty typu 400-500 zł na rok, gdzie za wymianę szyby płaciłem ostatnio coś koło 600.

Zmień agenta, ja za szyby dopłacam ~150. A i to podrożało ze dwa lata temu, bo było 100.

Opublikowano
19 godzin temu, marko napisał(a):

No. Kolega z jedną marką wszedł już na drogę sądową. Bo raz, że na cześć zamienną czeka już prawie rok, dwa serwis próbuje wyłączyć to z gwarancji :E

Jedyne co się zgadza, to swieżynka z pakietem serwisowym :E

Czyli jakby miał nowe to by serwis znalazł część zmienną i nie musiałby iść do sądu? WTF :E

Opublikowano (edytowane)

Ja tylko o tym względnym spokoju z gwarancją i pakietem serwisowym. 

Owszem, są marki gdzie to spoko działa, ale znam też kilka przypadków z otoczenia, gdzie ludzi szlag trafiał, jak serwisy migają się od wykonania usługi. 

Coś jak kup pralkę z pakietem serwisowym, a serwisant będzie ci wciskał, że zepsuło się z twojej winy. 

Edytowane przez marko
  • Like 1
Opublikowano
W dniu 7.07.2025 o 09:54, dannykay napisał(a):

Tanio. Na BMW (2006) mubi wyliczało mi 800zł w jakichś TU, których nazwy pierwszy raz widziałem. Coś sensownego dopiero 950. Passat 1100 (2011 rocznikowo).

Jaka betka i pojemnosc? Mi E46 2.5 (2000) wyszlo w tym roku (marzec) ~550 za samo OC, a jakos na jesien zeszlego roku E60 (2002) 2.5 OC i NNW ~900.