Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, KiloKush napisał(a):

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/alfa-romeo-giulia-ID6HKhEp.html

Na czym polega haczyk w tych ofertach z USA? Dają cenę 47000 a okazuje się że że sprowadzeniem to będzie 60000? Czy auta popowodziowe?

Polega na tym, że cena pod dom nie zawiera opłat - akcyzy i podatku czy co tam jeszcze. I o ile sama oferta ze zdjęciami może być baitem tak cena już może odzwierciedlać rzeczywistą "średnią" cenę samochodu na aukcji plus marża i fracht. I raczej odzwierciedla bo mocno zerkam na fury zza wielkiej wody.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, KiloKush napisał(a):

Ta ma inny win i bordowe wnętrze 

Google ostatnio szuka wedlug wlasnego widzimisię :mad:

Serwisówka Alfy nie rozpoznaje vinu - zarówno europejska jak i z USA, tylko "uniwersalne" programy wyplują Alfę - jakby celowo zmienione znaki w vin.

Edytowane przez bergercs
Opublikowano
11 minut temu, bergercs napisał(a):

Google ostatnio szuka wedlug wlasnego widzimisię :mad:

Serwisówka Alfy nie rozpoznaje vinu - zarówno europejska jak i z USA, tylko "uniwersalne" programy wyplują Alfę - jakby celowo zmienione znaki w vin.

No właśnie na innych ogłoszeniach jest to samo.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, bergercs napisał(a):

Filmu tez nie widziałem ale czytałem wczoraj o Renault próbującym naładować sie na SuC w Lucmierzu pod Łodzi i jeśli to dotyczy tej sytuacji to ten SuC jest mały i nie był udostępniony przez Teslę dla innych aut. Nie zmienia to faktu że to wina Tesli 

Edytowane przez DjXbeat
Opublikowano
Godzinę temu, KiloKush napisał(a):

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/alfa-romeo-giulia-ID6HKhEp.html

Na czym polega haczyk w tych ofertach z USA? Dają cenę 47000 a okazuje się że że sprowadzeniem to będzie 60000? Czy auta popowodziowe?

Zwykle samochody są z uszkodzeniami + transportowane z miejsca na miejsce widlakiem więc podłoga w jakiś sposób będzie uszkodzona.

Opublikowano (edytowane)

Info dla przyszłych rodziców.

1,5 roku temu, jak mi się córa rodziła kupiłem nowego Pixela. Miałem farta, bo akurat się skończyły i przysłano mi najnowszego PRO. Ale do czego zmierzam - teraz będzie już miała zmieniany fotelik, a ten z racji potu się odbarwił na poduszkach tych na ramiona. Naskrobałem więc mejla do Avionauta z pytaniem, czy mogę dokupić te poduszki, chyba, że możemy to jakoś w ramach gwarancji załatwić. Gościu z serwisu mi odpisał, że na ten moment tylko czarna tapicerka (czy jakoś tak) ale proszę wysłać dowód zakupu i zdjęcia o co chodzi to coś zaradzimy. Wysłałem (plus jeszcze jedna poduszka pod tyłek zauważyłem że jest tak samo odbarwiona), zaraz zwrotka - proszę o dane do wysyłki. Tydzień później jest paczka, dzisiaj odebrałem od sąsiadki i jakaś duża - cały komplet tapicerki funkiel nówka mi przysłali. Także gorąco polecam serwis Avionauta. Od razu mogę też polecić serwis Tako, dwa wózki od nich przerobione i jak był problem to szybko był rozwiązany, czy to na gwarancji, czy już po. I jak coś to prawdopodobnie będę w tym lub następnym miesiącu sprzedawał tego Pixela, kolor różowy, nie bity ;) z minusów tylko lekko napis na rączce powycierany.

O ten:
https://centrumfotelikow.pl/avionaut-pixel-pro-2.0-c-fotelik-dla-noworodka-40-86-cm-13-kg--pink-pro?srsltid=AfmBOoq9bNPExuXa5kqSliEv-x6ekANjOFDgKnLPxGSggQ4TMlYzWyyp

Edytowane przez lesiu155
  • Upvote 3
Opublikowano
42 minuty temu, trepek napisał(a):

Zwykle samochody są z uszkodzeniami + transportowane z miejsca na miejsce widlakiem więc podłoga w jakiś sposób będzie uszkodzona.

Z eu też często widlakiem ładowane i rozładowywane są :) 

To tak uzupełniająco, że nie tylko te z usa :E 

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, lesiu155 napisał(a):

1,5 roku temu, jak mi się córa rodziła kupiłem nowego Pixela. Miałem farta, bo akurat się skończyły i przysłano mi najnowszego PRO. Ale do czego zmierzam - teraz będzie już miała zmieniany fotelik, a ten z racji potu się odbarwił na poduszkach tych na ramiona. Naskrobałem więc mejla do Avionauta z pytaniem, czy mogę dokupić te poduszki, chyba, że możemy to jakoś w ramach gwarancji załatwić. Gościu z serwisu mi odpisał, że na ten moment tylko czarna tapicerka (czy jakoś tak) ale proszę wysłać dowód zakupu i zdjęcia o co chodzi to coś zaradzimy. Wysłałem (plus jeszcze jedna poduszka pod tyłek zauważyłem że jest tak samo odbarwiona), zaraz zwrotka - proszę o dane do wysyłki. Tydzień później jest paczka, dzisiaj odebrałem od sąsiadki i jakaś duża - cały komplet tapicerki funkiel nówka mi przysłali. Także gorąco polecam serwis Avionauta. Od razu mogę też polecić serwis Tako, dwa wózki od nich przerobione i jak był problem to szybko był rozwiązany, czy to na gwarancji, czy już po. I jak coś to prawdopodobnie będę w tym lub następnym miesiącu sprzedawał tego Pixela, kolor różowy, nie bity ;) z minusów tylko lekko napis na rączce powycierany.

O ten:
https://centrumfotelikow.pl/avionaut-pixel-pro-2.0-c-fotelik-dla-noworodka-40-86-cm-13-kg--pink-pro?srsltid=AfmBOoq9bNPExuXa5kqSliEv-x6ekANjOFDgKnLPxGSggQ4TMlYzWyyp

Niby człowiek ma dwójkę dzieci, ba - przerobiłem też Avionauta Pixela, ale jak przeczytałem pierwsze zdanie to się zastanawiałem gdzie związek pomiędzy urodzeniem córki a nowym telefonem :E 

Brat miał chyba Britaxa dla syna i tam się okazało że robią akcję wymian bo rączka od noszenia samego fotelika, której i tak nie używał, mogła się samoczynnie odpiąć - coś takiego, dokładnie nie pamiętam. W każdym razie, przysłali im jeden fotelik, później jeszcze coś się okazało że jest nie tak, finalnie skończył z trzema sztukami tego samego fotelika :D 

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, lesiu155 napisał(a):

O ten:

Na początku byłem pewien, że piszesz o Google Pixel :E 

My mamy fotelik od Cybexa (cloud-T), ale to dlatego że od znajomych kupowalismy bo ich mała akurat wyrosła. W ogóle to mielismy sporego farta bo znajomi mają rok starszą córkę, więc w sumie to ciuszków kupujemy tyle co nic - a, że to wielkie Państwo Mecenasi to kupowali córeczce jakieś Raplh Laureny i inne marki. U nas to leży bo ohydne są te ciuszki, ale narzekać nie mogę :E 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 5
Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

W ogóle to mielismy sporego farta bo znajomi mają rok starszą córkę, więc w sumie to ciuszków kupujemy tyle co nic - a, że to wielkie Państwo Mecenasi to kupowali córeczce jakieś Raplh Laureny i inne marki. U nas to leży bo ohydne są te ciuszki, ale narzekać nie mogę :E 

U nas to my mamy najstarszego syna w tym pokoleniu, kuzyni młodsi więc to od nas zaczynało się przekazywanie ubrań. Ale odkąd młody chodzi do przedszkola to spodni nie oddajemy bo co chwile dziury na kolanach :D 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Na początku byłem pewien, że piszesz o Google Pixel :E 

My mamy fotelik od Cybexa (cloud-T), ale to dlatego że od znajomych kupowalismy bo ich mała akurat wyrosła. W ogóle to mielismy sporego farta bo znajomi mają rok starszą córkę, więc w sumie to ciuszków kupujemy tyle co nic - a, że to wielkie Państwo Mecenasi to kupowali córeczce jakieś Raplh Laureny i inne marki. U nas to leży bo ohydne są te ciuszki, ale narzekać nie mogę :E 

Już kurde myślalem, że o moim siostrzeńcu :E Bo z Krakowa, kiedyś marudzil, że za  nosidelko dal 2800 a potem "za tylko 800" odsprzedal - ale jak doszlo do "mecenasów" to, to nie on  (informatycy).

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A ja już nawet zacząłem edytować posta, żeby dodać info w "nagłówku", że wcale nie chodzi o telefon ale pomyślałem sobie "eeeee no nie no, raczej skumają" :E 

Edytowane przez lesiu155
  • Haha 2
Opublikowano

Dzisiaj o mały włos a doszło by do tragedii. 
Wracałem A2 z Warszawy w stronę Łodzi. Droga całkiem znośna do jazdy więc lewy pas, tempomat 140km/h i tak aż do zjazdu na Grodzisk Mazowiecki. 1.5km przed zjazdem zmieniłem pas na lewy i schowałem się za tirem czyli 90km/h. Do zjazdu 300, 200, 100m pojawia się zjazd więc odbijam na pas zjazdowy a tu 40m na pasie jakiś cymbał zatrzymał się na awaryjnych. Ledwo wyhamowałem i od razu awaryjne wrzuciłem. Za mną kolejna osobówka chciała tak samo zjechać, wyłoniła się za TIRa i prosto na mnie. W ostatniej chwili odbiła i wróciła na trasę. Za chwilę gościu Tirem wjechał i od razu powrót na trasę. Trąbiłem a ten dopiero zaczął jechać. Tak kilka samochodów chciało zjechać i musiało wracać na trasę. 
Ja nic nie mogłem zrobić bo ten cymbał jechał z 5km/h. W końcu była przestrzeń i wbiłem się przed samochody na trasie i to minąłem. W lusterku widziałem że kolejne samochody zjeżdżają z trasy, ostry hamulec i wracają na trasę. 

Kretyn jakiś normalnie

• Confused 1
  • Sad 1