Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, wallec napisał(a):

Ja w elektryku nie lubię tego że jak jedziesz nim na autostradzie to jedziesz prawym pasem 95-105km/h

co z tego że auto szybkie jak trzeba wolno bo nie dojedziesz 

ps. nigdy nie miałem elektryka, to obserwacja własna gdzie codziennie mijam takich delikwentów na a4 nawet te super fajne mustangi elektryczne suvy

Jeśli nigdy nie miałeś elektryka to skąd wiesz, że trzeba jechać wolno prawym pasem te 95-105km/h by dojechać do celu ? 
Czemu kierowcy spalinowych aut również jeżdżą prawym pasem 95-105km/h i jest ich kilkadziesiąt razy więcej ? 
Policzyłeś kiedyś ile takich aut mijasz na swojej trasie ? 
Pomyślałeś może, że spora część robi to dla oszczędności bo samochód z taką prędkością zużywa mało energii/paliwa? 

9 godzin temu, wallec napisał(a):

W zimie elektryków prawie w ogóle nie ma na drogach nie wiem dlaczego

Pewnie przesiadają się w „Hądy” :E 

Opublikowano

Sekciarstwo to nie tylko teslarze czy chinofile. Zadałem pytanie na grupce XC60 czy ma bezprzewodowego Android Auto - wiem że nie miało, ale może aktualizacje, nowe wersje - coś sie zmieniło. FYI: nie, dalej nie ma.

Ale niektórzy mnie przekonywali, że korzystanie z AA to byłaby "rezygnacja z czegoś za co się zapłaciło" [wbudowany Android Automotive] albo "a po chu. Volvo ma to wspierać?"

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Kurna. Swoje BMW wystawiłem kilka tygodni temu w niedzielę wieczorem. W poniedziałek telefon od potencjalnego kupca, we wtorek przyjechał i odjechała. 

Brat swoje E46 wystawił w sobotę wieczorem i wczoraj odjechała :D Ssanie jest na te stare bmw. Ciekawe jak z passatem będzie. 

Edytowane przez dannykay
Opublikowano
18 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Czemu kierowcy spalinowych aut również jeżdżą prawym pasem 95-105km/h i jest ich kilkadziesiąt razy więcej ? 

Sam lubiłem jeździć Corsą D (spalinową) szybciej niż ciężarówki, ale wolniej niż 140 km/h (wg. GPS) na autostradzie. Takie ~120 km/h było całkiem spoko ... nawet 110 (wg. GPS). ~95 km/h już jest niebezpieczne, bo ciężarówki zabierają się za wyprzedzanie x-P.

Opublikowano
37 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Bo sporo z nich wygrało prawo jazdy w chipsach i się boją, albo myślą że 1-1.5 litra benzyny na 100km więcej zrujnuje ich budżet :E 

Niektórych to nawet TIRy wyprzedzają, dramat. 

Teraz, dannykay napisał(a):

KLIK

Psiarze.... :boink:

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Nie ma co wrzucać wszystkich do jednego wora, natomiast sam przestałem odwiedzać pewnych znajomych, bo nie potrafili zrozumieć, że nie lubię jak mi pies beagle mordę w talerz wkłada :E  Normalnie ku#$a jemy kolację, popijamy drina. Pies przyłazi do stołu i najpierw u nich żulił, a potem do mnie, hop na stół i ciach jęzorem po jedzeniu. Odstawiłem i powiedziałem, że dziękuję, ale nie będę tego jadł. Obrazili się XD Już pomijam fakt, że po powrocie od nich wszystkie ubrania do szczotkowania, bo kanapa ofc cała w sierści, więc siłą rzeczy cały się oblepisz.

Żeby nie było, ja tam nie jestem przeciwnikiem, bo się z tym psem nawet często bawiłem, ale wszystko ma swoje granice. 

Edytowane przez dannykay
  • Like 3
  • Upvote 7
Opublikowano (edytowane)

My z jednymi znajomymi tak kontakt tracimy, chcemy ich zaprosić na nowe mieszkanie ale ONI MUSZĄ z dwoma psami, które są szatanami i biegają, skaczą, włażą na kanapę. Sorry ale nie chcę żeby mi pies na nową niebieską wchodził i może pazurami uszkodził albo obślinił. Niech zostawią komuś pod opiekę, albo darują przyjazd. I oczywiście to my jesteśmy tymi złymi, bo nie chcemy ich piesków XDDDDD No nie chcemy, żyj z tym. 

Edytowane przez galakty
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

A to też było :E Oni często podróżują, więc mieli kiedyś pomysł, żebyśmy im psa przechowali przez tydzień, bo przecież mamy małe dziecko, to się będą bawić. Zapomnieli, że miesiąc wcześniej to bydle na córkę warczało, a oni "ona się tak bawi" :E Ekhem, wolę nie ryzykować.

Edytowane przez dannykay
  • Upvote 1
Opublikowano
43 minuty temu, dannykay napisał(a):

Ciekawe jak z passatem będzie. 

Myślałem, że po Passata już dzwonią :E 

14 minut temu, galakty napisał(a):

No nie chcemy, żyj z tym. 

Prawidłowo. Ze zwierzętami tylko na ogrodzie :) 

Opublikowano
4 minuty temu, trepek napisał(a):

Prawidłowo. Ze zwierzętami tylko na ogrodzie :) 

Ja nie mam nic przeciwko psom w mieszkaniu (choć uważam że wielu tak krzywdzi zwierzę) ale nie chcę OBCYCH psów u siebie. Tym bardziej totalnie niewychowanych i nieułożonych, gdyby były wytresowane, grzecznie leżały na podłodze - śmiało. Tylko tutaj jest odwrotnie, skaczą, biegają, nos w talerz jak tu wyżej pisał :E I co mi po takich odwiedzinach? Pewnie się skończy że my do nich pojedziemy. 

• Upvote 2
Opublikowano
16 godzin temu, DjXbeat napisał(a):

Corsa mi limit na 150km/h :E 

Fiestą 1.1 byłem w stanie się bujnąć do 174(licznikowo, więc realnie pewnie 164 km/h), więc nie sądzę żeby Corsa by się nie dało :P

Opublikowano (edytowane)

To może być istotnie elektroniczne ograniczenie, z powodu np. fizycznie ograniczonej max prędkości obrotowej silnika elektrycznego przy danym przełożeniu (czyli elektronika zabezpiecza układ napędowy).

Edytowane przez Kyle
Opublikowano

Taki gangster uciekinier, a jak zabawnie piszczy na końcu :E Co trzeba mieć we łbie, żeby takim dzieciakom pozwalać jeździć na tych sprzętach. To samo te chińskie, odblokowane hulajnogi. Z samochodami jest podobnie. Córa szefa dwa tygodnie temu zdała prawko, a już M4 dostaje. I podśmiechujki walą, że spalanie wzrosło z 17 na 23/100. Ciekawe czy tak śmiesznie będzie jak ją będą wycinać wraku :)

• Upvote 1
Opublikowano
39 minut temu, dannykay napisał(a):

Taki gangster uciekinier, a jak zabawnie piszczy na końcu :E Co trzeba mieć we łbie, żeby takim dzieciakom pozwalać jeździć na tych sprzętach. To samo te chińskie, odblokowane hulajnogi. Z samochodami jest podobnie. Córa szefa dwa tygodnie temu zdała prawko, a już M4 dostaje. I podśmiechujki walą, że spalanie wzrosło z 17 na 23/100. Ciekawe czy tak śmiesznie będzie jak ją będą wycinać wraku :)

Będziesz wtedy mógł powiedzieć “ale przynajmniej spalanie teraz spadło” :E 

• Haha 1
Opublikowano

:E 

Wiadomo, że nie o to chodzi. Zastanawia mnie skąd się bierze to bezgraniczne zaufanie, bo chyba każdy pamięta co siedziało w głowie w tym wieku. 

Cytat

Kurna ponad 500 koni pod nogą, ale czaaaaaad. Stary mówił, żeby jechać spokojnie. No dobra, ale jak raz przycisnę nawet nie do końca, to się nic nie stanie! 

No właśnie stanie się. Jeździłem tym i wcale nie trzeba do spodu dawać, żeby w trybach sportowych dupą zamiatało. Szczególnie wtedy, gdy oponom już daleko do nowych, ech.

Opublikowano

Dobrze, że ja zaczynałem od Seicento 0.9 39 KM :D Dodatkowo już zmęczonego życiem więc pewnie tam jeszcze parę z tych niewielu koni zdechło. Nie dało się tym szaleć.

Kolega dostał po zdaniu prawka Leona 1.9 140 KM, cud że nie skończył na jakimś drzewie. Wychodziłem blady po przejażdżce z nim, 120 przez środek miasta, 170 przez drogę przez las. Raz w ogóle nie zatrzymał się na stopie z podporządkowanej tylko przewalił na wprost przy ~110km/h a główna droga była lekko wyżej niż podporządkowana (taka hopka była) - zadziałała jak trampolina. Naprawdę niezapomniane uczucie gdy w samochodzie odrywasz się od asfaltu wszystkimi 4 kołami :E Urwaliśmy wtedy miske olejową i całą osłone silnika, o dziwo tylko tyle.

• Haha 1