Skocz do zawartości

DOOM: The Dark Ages - PC, XSX, PS5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 6.04.2025 o 15:29, Funky Koval napisał(a):

A czy ktoś wie, czy w dark ages będzie trzeba szybko zmieniac bronie tak jak w eternal? W sensie pyk z szotguna zmiana na baliste jeb i tak ciągle. Mi się to nie podobało mam za mało zręczne paluchy

Do przyzwyczajenia. Ja kląłem praktycznie 3/4 gry aż mi flow zaskoczył i potem rozpierducha szła ultra naturalnie. Jak grałeś jak ID chciał, to gra dosłownie dawała ci wszystko pod nogi abyś szedł jak taran. Mam nadzieje, że tego nie spierdzielą i choć w eternalu rzygłem levelami ala mario bros, to ogólnie gameplay jak już zaskoczyłem był wyborny. 

Opublikowano

Mnie też te zręcznościowe levele odrzuciły od Eternala, a po za tym to był dobry Doom, wiadomo bok Doom 1 z 1993 i Doom 2 z 1994, to i Doom 2016 nie stał i Eternal w ogóle, ten pewnie też nie, grałem też Dooma 64, Brutal Dooma i Ultimate Doom. Chciałbym Quake 5, kontynuację fabułę z czwórki, plus miodne areny do multi jak z Quake 3. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nic ciekawego, gra straciła swój klimat i twórcy poszli w ślady fornajtowego wysrywa. Jak wrócą do koncepcji z 3 części, to zagram.

Aha, ta gra powinna zmienić tytuł na JUMP, bo z DOOM`em to nie ma nic wspólnego :hihot:

Edytowane przez Alek_M
Opublikowano
2 godziny temu, Alek_M napisał(a):

ta gra powinna zmienić tytuł na JUMP, bo z DOOM`em to nie ma nic wspólnego :hihot:

Dlaczego JUMP? przecież on tam nawet raz nie skoczył na tym trailerze. :hmm:

Opublikowano (edytowane)

Im więcej wchodzą z fabułą tym komiczniej się robi. Już w Eternal to był jeden wielki kicz a tutaj dalej drążą głupoty. 

To ma być szatańska rozwałka, że pojawił się madafaka który niszczy diabelstwo a nie jakieś próby "racjonalnego" wytłumaczenia historii z jakąś grupą "rządu" w tle. WTF w ogóle xD

PS: Kiepski design tego kapłana złola.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano
W dniu 21.04.2025 o 18:36, Alek_M napisał(a):

Jak wrócą do koncepcji z 3 części, to zagram.

No fajnie, fajnie, ale jeśli mówisz o Doomie 3, to ta odsłona właśnie odchodzi od koncepcji poprzednich Doomów - z radosnej rozwałki zrobili fabularyzowaną strzelankę. Gdzie tutaj logika? Dodatkowo pisząc o "jumpach", widać jak jesteś w temacie, bo gameplay'owo ta część ma być bardziej nastawiona na walkę na ziemi. Co wiadomo praktycznie od pierwszych trailerów. Pomijając etapy ze smokiem.

• Confused 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Tylko z powodu słabej dostępności, to z regularną ceną nie miało nic wspólnego i nie jest żadnym wyznacznikiem w tej sytuacji. 
    • powiem wam że te antywirusy i cleanery to jest jakaś kaszana    https://github.com/KPRCB/XboxGameBarExample   to już w ogóle totalnie jakaś głupota, bo to mój kod c++ x D      logi z eseta to też jest kaszana   żadnych prawdziwych wirusów nie znalazł   Potrzebujemy jakiegoś poważniejszego toola!
    • Zgadzam się... Większość ludzi tak robi ze strachu ale to nie oznacza, że bandyci mogą robić co chcą! Wiem, że Polska to kraj z kartonu, ale nie wiedziałem, że dodatkowo dziki zachód...  A lata 90te dawno już się skończyły... Ja też w takiej sytuacji najpewniej nawet bym nie zwrócił uwagi w sklepie widząc (prawdopodobnie podpitych) kolesi tego pokroju. Natomiast reakcja dziewczyny jak i to co było potem było normalne...   To mi się przypomina ta sprawa ze Szwecji gdzie młody imigrant pozaeuropejskiego pochodzenia zabił Polaka z powodu zwróconej uwagi...
    • Buda fajna, ale o co be z tą wersją (rozmiarem?)  grafy, bo się nie znam? 
    • No ja byłem na pogrzebie, nie raz. W mieście na największym cmentarzu mam kaplicę, gdzie zwykle są nabożeństwa, na kolejnym tak samo. Nie wiem, co się dzieje w przypadku, gdy nabożeństwo jest w rodzinnej parafii zmarłego, ale nie kojarzę praktycznie żadnego kościoła bez parkingu czy placu przed wejściem, poza takimi w ścisłym, zabytkowym centrum, ale zdaje się, że nawet na teren ciasnego starego miasta karawany wyjątkowo mogą wjeżdżać tak samo jak karetki, policja czy zaopatrzenie.   Tutaj sytuacja mimo wszystko jest IMHO specyficzna. O ile dobrze widzę, nie ma bezpośredniego przejścia z kościoła na parking, jeśli już, to przez budynek klasztoru/szkoły (?). Inna opcja to właśnie niesienie trumny wzdłuż Czerniakowskiej do skrzyżowania i potem Nowosielecką do wejścia na parking.   Tak, na wsiach jeszcze jakiś czas temu nosiło się albo i nadal przenosi trumnę z konduktem na cmentarz, jeśli jest blisko kościoła. Ale szczerze mówiąc - jakoś tego w centrum miasta nie widzę.  To nie jest boczna osiedlowa uliczka. I jednocześnie nie jest to pogrzeb z celebrą itp.  Wszystko to nawet jeśli trzeba się zgodzić, że widok trumny to nie jest też nic gorszącego. Ale IMHO wystarczy, że wyniosą ją na przystanek...    No właśnie, skoro już muszą, to albo tam powinien być dopuszczony wjazd obok przystanku (a faktycznie nie ma - wszędzie słupki) albo nie powinno tam być pogrzebów. A jeśli mimo wszystko są...  to na karawan przymknąłbym oko.    Ja wiem, że raz na milion jakieś dziecko będzie akurat biegło do przedszkola - ale to są skrajne przypadki, generalnie nic nikomu nie ma prawa się stać jeśli karawan na pięć minut wjedzie ostrożnie i bardzo powoli na chodnik. A podejrzewam jeszcze, że i pogrzeby nie odbywają się tam masowo?   OK, jasne, dura lex... no ale komentarz mam do tego chyba taki jak większość: Konfitura kiedyś w końcu wyłapie ostry wp...l i, jak tłumaczył klasyk: nie będę popierał, ale zrozumiem. A wcale nie jestem fanem kościelnych jasełek.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...