Skocz do zawartości

Gears of War: E-Day - XSX, PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Domagano się mojego narzekania, ale MS już od dłuższego czasu jest przeze mnie ignorowany, a po wybrykach z ID Software nawet będę unikał kupowania starszych gier, które są własnością MS, chyba że za grosze w kluczykowniach lub promocjach 90%.

Więc wstawię tylko parodię :E

Edit. Trafiłem na jakiś komentarz pod filmem że w kampanii nie jest aż tak źle. Ale nawet nie mam ochot sprawdzać, bo MS musiałby wielokrotnie pokazać dobrą wolę, abym zaczął rozważać kupienie.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Jeszcze 3 dni.:D Uwielbiam Gearsów. Wszystkie części było świetne. Trylogia najlepsza, ale 4, 5 też super.Szkoda, że pewnie nie doczekamy się 6.  I nie zapominajmy o Judgment graficznie trochę już leży, ale zabawa przednia.

Opublikowano

3 godziny temu, Baxter napisał(a):

Jeszcze 3 dni.:D Uwielbiam Gearsów. Wszystkie części było świetne. Trylogia najlepsza, ale 4, 5 też super.Szkoda, że pewnie nie doczekamy się 6.  I nie zapominajmy o Judgment graficznie trochę już leży, ale zabawa przednia.

Gearsy były i są świetne od pierwszej części 😁

Opublikowano (edytowane)

Czyli dokładnie to samo co w Halo Campaign Evolved... I'm tired boss. 

Mags to wiodąca postać z największą ilością dialogów, praktycznie prowadzi i ratuje z opresji naszych "twardzieli". Ciekawe czemu materiały promocyjne tego w ogóle nie sugerowały co? 🤭

Jest też oczywiste programowanie społeczne, które już powoduje tylko uśmiech politowania - biały generał złol mordujący cywilów, silna dobra Grey, która ustawia go do pionu. Tych przykładów jest mnóstwo, jeszcze większy rak niż ostatnie Halo. Miałem grać, ale daruję sobie ten festiwal upokarzania białego faceta :ENajgorsza dekada gamingu w historii, wracam do starych gierek. 

Screenshot_20261004_113405_Reddit.jpg

Edytowane przez TmK
  • Upvote 4
Opublikowano
2 godziny temu, TmK napisał(a):

Mags to wiodąca postać z największą ilością dialogów, praktycznie prowadzi i ratuje z opresji naszych "twardzieli". Ciekawe czemu materiały promocyjne tego w ogóle nie sugerowały co? 🤭

Jest też oczywiste programowanie społeczne, które już powoduje tylko uśmiech politowania - biały generał złol mordujący cywilów, silna dobra Grey, która ustawia go do pionu. Tych przykładów jest mnóstwo, jeszcze większy rak niż ostatnie Halo. Miałem grać, ale daruję sobie ten festiwal upokarzania białego faceta :ENajgorsza dekada gamingu w historii, wracam do starych gierek. 

Staram się zawsze podchodzić z dystansem do takich rzeczy, bo często te elementy są mocno wyolbrzymiane. Mimo wszystko nawet jeśli powyższy filmik jest odrobinę tendencyjny, ciężko jest negować ogólny wydźwięk, kierunek w jakim to wszystko zmierza. Tutaj mamy dość wyraźny false advertising, jeśli faktycznie tak to wygląda i nie są to fragmenty pod tezę. A czytając pierwsze recenzje, niestety znajduje to w nich potwierdzenie.

Niesamowite jak bardzo przesiąknięte ideologią są "zachodnie" koncerny. Najgorsze jest to, że takie akcje bardzo mocno wpływają na jakość gier, bo sam fakt umieszczania w centrum kolejnej, silnej i niezależnej kobiety, nie jest żadnym problemem. To w branży mamy od dawna i rzadko kiedy negatywnie wpływało to na odbiór danej produkcji. Problemem jest dziś fakt, że robi się to na siłę, w niezwykle nieumiejętny sposób, przez co powstaje wrażenie odhaczania checkboxów, a nie próby uatrakcyjnienia historii.

Gearsy powstały jako historia Marcusa i Doma. To był wiodący duet z pierwszych części, mimo obecności Cole'a i Bairda. Sposób, w jaki w kluczowym momencie serii spycha się ich na drugi plan, jest zwyczajnie smutny. Zwłaszcza że nie grając praktycznie w żadną odsłonę po trójce, miałem drobną nadzieję na powrót do tej serii. 

• Sad 2
  • Upvote 2
Opublikowano
W dniu 3.10.2026 o 13:20, musichunter1x napisał(a):

Domagano się mojego narzekania, ale MS już od dłuższego czasu jest przeze mnie ignorowany, a po wybrykach z ID Software nawet będę unikał kupowania starszych gier, które są własnością MS, chyba że za grosze w kluczykowniach lub promocjach 90%.

Więc wstawię tylko parodię :E

Edit. Trafiłem na jakiś komentarz pod filmem że w kampanii nie jest aż tak źle. Ale nawet nie mam ochot sprawdzać, bo MS musiałby wielokrotnie pokazać dobrą wolę, abym zaczął rozważać kupienie.

Haha, to jest czyste złoto. :E

• Like 1
Opublikowano
19 godzin temu, TmK napisał(a):

I dobrze, oby to było kolejne studio, które gracze zamkną w piździec swoimi portfelami. 

Studia AAA muszą zrozumieć, że aktywista niekoniecznie będzie dobrym fachowcem w swojej dziedzinie. Ta gra jest (pomijając 20 flag, bossy girl pomiatającą Markusem i rozpierniczająca dynamikę grupy) w pewnych aspektach technicznym krokiem w tył w stosunku do Gears 1-3. Fizyka wody chociażby...masakra. 400 milionów spuszczone w WC przez scammerów i patałachów :D 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kaczkofan napisał(a):

muszą zrozumieć

Myślicie, że oni są tak tępi, że tego nie widzą? A może to zaplanowane usiłowanie kształtowania społeczeństw?

Edytowane przez j4z
  • Upvote 1