Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Niech mi ktoś wytłumaczy o co chodzi z RT w tej grze, bo ja mam wrażenie, że w niektórych scenach to bez RT wyłączono jakiekolwiek sztuczne źródła światła, przez co ten sceny wyglądają kompletnie inaczej, ale nie z braku RT tylko decyzji, że bez RT wyłączymy światła w mieście

Od 4:55

Edytowane przez MroczneWidmo
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

właśnie trafiłem na jakiś filmik co gość z owcą pod pachą zapierdziela :D 

Tutaj jest system znany z RDR2 gdzie za przestępstwa jesteśmy ścigani, nawet jak potrącisz koniem owce masz przechlapane, jak coś ukradniesz na widoku tak samo, jak masz duel z kimś i przypadkowo uderzysz npca to masz przekichane, wysyłają za Tobą nagrodę. 

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, MroczneWidmo napisał(a):

Niech mi ktoś wytłumaczy o co chodzi z RT w tej grze, bo ja mam wrażenie, że w niektórych scenach to bez RT wyłączono jakiekolwiek sztuczne źródła światła, przez co ten sceny wyglądają kompletnie inaczej, ale nie z braku RT tylko decyzji, że bez RT wyłączymy światła w mieście

RT jest domyślnie wbudowane w gre. Jak wyłaczysz to masz spadek jakości oświetlenia kolosalny, a przyrostu wydajności prawie brak.

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)

W sumie podziwiam, że komuś chce się grać w sandboxy poza wątkiem głównym i tym bardziej zwiedzić każdy m2 obszaru. Ja grając w sandboxy realnie się czuję, że marnuję życie jakimś lataniem po krzaczkach.

Jedyne otwarte światy jakie ukończyłem to F:New Vegas i San Andreas, reszta zawsze mnie w końcu znudziła, nawet BOTW i oczywiście chujowy Elden Ring gdzie zaciukałem 100 000 tys potworków i nie mogłem już dalej z obrzydzenia. Wiesiek 3 też straszne nudy.

Edytowane przez Tankietka
  • Haha 2
Opublikowano
32 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

właśnie trafiłem na jakiś filmik co gość z owcą pod pachą zapierdziela :D 

Jakby tą grę robili w którymś z krajów arabskich to co innego by z tą owcą robił :E

• Haha 1
Opublikowano

@Godlike a tu akurat mi się skojarzył dowcip i nawet trochę podpasuje :D 

Spoiler

Rzecz się dzieje w górach. Siedzą turyści przy ognisku, popijają tatrzańską naleweczkę, przyjemny klimat, ognia pilnuje baca.
- Baco, a opowiedzcie nam jakąś historię, co by było raźniej i jeszcze przyjemniej.
- Ano mogę opowiedzieć, a radosna ma być czy smutną wolicie?
- Jasne, że radosną.
Baca namyślił się chwilę i ochoczo rozpoczął:
- Kiedyś żeśmy z juhasami owieczki na hali wypasali. Pasły się pasły, myśmy trochę popili na polanie i nam się jedna owieczka zgubiła. Szukaliśmy, szukaliśmy aż się wreszcie zguba znalazła i z tej radości żeśmy ją wszyscy jak jeden wyruchali.
Turyści spojrzeli jeden na drugiego z obrzydzeniem w oczach, po czym jeden z nich nieśmiało zapytał:
- Baco, a może jest jakaś inna radosna historia?
- Ano jest i inna. Kiedyś żeśmy z juhasami barany na hali wypasali i ni się obejrzeli, a jeden baran nam się zgubił. Godzinami żeśmy go szukali, ale wreszcie zgubę odnaleźli. No i z tej radości żeśmy go wszyscy wyruchali jeden po drugim.
- Nie no baco, to ma być radosna historia?! To może jakaś smutna jest?
- Ano jest i smutna - kiedyś to ja się zgubiłem.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Tankietka napisał(a):

Ja grając w sandboxy realnie się czuję, że marnuję życie jakimś lataniem po krzaczkach.

No tak, bo grając w inne gry nie marnujesz życia.. opinia jak opinia. Ważne, aby gra sprawiała przyjemność. Zależy też jakim czasem wolnym dysponujesz. Niektórzy mają go tak dużo, że mają czas na wszystko.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 3
Opublikowano
30 minut temu, Tankietka napisał(a):

Ja grając w sandboxy realnie się czuję, że marnuję życie jakimś lataniem po krzaczkach.

To samo można powiedzieć o wszelkich multiplayerach czy battleroyalach. Tam to dopiero marnuję się życie na MAXA robiąc ciągle to samo w kółko.

4 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

2,5h jeszcze!

Ja tam jeszcze nawet nie pobrałem. Jutro rano sobie pobiorę całość z patchem który pewnie będzie już w tej całości. Zero ciśnienia. Za stary już jestem, a  raczej zbyt doświadczony żeby grac po 23:00.

Opublikowano

Nie śledziłem za bardzo wszelkich info o grze przed premierą, oprócz tej ostatniej zapowiedzi, ale patrząc po pierwszych opiniach to jednak jest tak jak myślałem. Takie singiel player MMO w stylu ostatnich Assasinów, ładny wielki otwarty świat z pierdyliadrem gównianych aktywności i zadań dla dzieci na poziomie MMO. Co najgorsze, żeby popchnąć fabułę do przodu trzeba te gówno questy robić i expić postać. Nie wiem jak jest w tym przypadku, ale jak główny wątek fabularny też jest słaby to już w ogóle klapa. Ja chyba odpuszczę, bo pomimo fajnego klimatu AC Origins, ledwo wymęczyłem z powodów powyższych. Odyssey odinstalowałem po kilkudziesięciu godzinach, Valhalle przeszedłem główny wątek, tylko ze względu na Wikingów. Tutaj wydaje mi się to będzie ten sam poziom, czyli takie singiel player mmo. Szkoda mi czasu na takie gry, lepiej odrabiać zaległości z "kupy wstydu".

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DITMD napisał(a):

Podobno też są fajne subquesty, szczególnie te dla jakichś gildii, domów. 

Ok, właśnie czytałem że jak ktoś chce grać dla fabuły i dobrych questów, to niech zagra w co innego... bo ponoć w tych dwóch elementach jest KWIK totalny. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

@Qrdello

No co Ty! Nikt nie wie o której start. Wszyscy dowiedzieli się przypadkiem, że recenzje starują o 23:00 na dobę przed premierą. W internecie wszyscy czekają na 23:00, ale nikt nie ma pewności czy wystartują.

Edytowane przez DżonyBi
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, DżonyBi napisał(a):

@Qrdello

No co Ty! Nikt nie wie o której start. Wszyscy dowiedzieli się przypadkiem, że recenzje starują o 23:00 na dobę przed premierą. W internecie wszyscy czekają na 23:00, ale nikt nie ma pewności czy wystartują.

Dobra rada z wieczora. Zluzuj poślady xD 

Olewałem totalnie tą grę do wylewu pozytywów sprzed 2-3 dni, zainteresowałem się więc wpadłem zapytać. Jak masz ciśnienie, idź pobiegać. Pomaga.