Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Ale zobacz, ja kompletnie o tym nie wiedzialem, i pytanie czy Capcom przypadkiem tez nie. Przeciez ta odznaka, ikonka czy jak sie tam to zwie sama w sobie wygalda normlanie.

Wiem, zakładam że to zaraz zostanie wykasowane, bo posty z tymi oznaczeniami nadal sobie wiszą na socjalach, a pod nimi taka dyskusja że hoho. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano

Chyba ze ta zadyma była wywołana celowo i Capcom wiedział co robi.

W mysl zasady "Nie wazne co mowia, wazne aby mówili".

Dla nich to darmowa super reklama, bo o grze zrobi się głośno.

W dzisiejszym świecie jest to całkiem prawdopodobne.

Opublikowano
8 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ja mam tylko jedno pytanie, dlaczego ona tak wygląda gdzie inne roboty w grze wygadają, jak roboty :D 

Tzn., ja wiem czemu, bo inaczej ciężej byłby nawiązać jakąś więź ludzka między nią a bohaterem gry (czyli nami), ale dla mnie trochę było zaskoczeniem ze to android :E

Jak odpaliłem demo to pierwsze co pomyślałem czemu jakieś dziecko siedzi i coś tam rysuje a tu dookoła jakaś strzelanina :E

Mam nadzieje ze to wszytko w jakiś sensowny i ciekawy sposób jest wyjaśnione w grze.

W sumie sam sobie odpowiedziałeś, to celowy zabieg, żeby zbudować więź z graczem. A czy fabularnie kryje się za tym coś więcej? To się pewnie okaże w praniu. :D Mam ze sobą dopiero 3h. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Chyba ze ta zadyma była wywołana celowo i Capcom wiedział co robi.

W mysl zasady "Nie wazne co mowia, wazne aby mówili".

Dla nich to darmowa super reklama, bo o grze zrobi się głośno.

W dzisiejszym świecie jest to całkiem prawdopodobne.

Wiesz co, nie wiem czy Capcom ma w tym jakikolwiek udział, zakładam że raczej ktoś powiązany z tym streamem partnerskim mógł wiedzieć i wrzucić specjalnie, bo kontrowersje sprzedają się najlepiej (nieważne co piszą, ważne że piszą), ale promowanie się na takim gównie to jest dno dna. Ta gra naprawdę tego nie potrzebuje. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Jaycob napisał(a):

W sumie sam sobie odpowiedziałeś, to celowy zabieg, żeby zbudować więź z graczem. A czy fabularnie kryje się za tym coś więcej? To się pewnie okaże w praniu. :D Mam ze sobą dopiero 3h. 

Tylko czemu dziecko, może żeby się mogła wcisnąć w jakieś ciasne tunele ? Tak to sobie tłumacze :D

2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Wiesz co, nie wiem czy Capcom ma w tym jakikolwiek udział, zakładam że raczej ktoś powiązany z tym streamem partnerskim mógł wiedzieć i wrzucić specjalnie, bo kontrowersje sprzedają się najlepiej (nieważne co piszą, ważne że piszą), ale promowanie się na takim gównie to jest dno dna. Ta gra naprawdę tego nie potrzebuje. 

No, gdyby się okazało ze to celowe zagranie kogoś z ekipy Capcom to im się nieźle dostanie po łapach za to. Szkoda tylko reputacji samej gry.

Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ale zobacz, ja kompletnie o tym nie wiedziałem, i pytanie, czy Capcom przypadkiem tez nie. Przecież ta odznaka, ikonka czy jak się tam to zwie sama w sobie wygląda normalnie.

Nie wiem, czy ktokolwiek poza tymi zwyrolami o tym wiedział. Za nic bym nie połączył kropek, że emotki mogą się tak kojarzyć. :E 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, userKAMIL napisał(a):

No i? Widocznie Crimson nie jest dla Ciebie tak jak Pragmata dla mnie. 🤷

Różnica polega na tym, że ja teraz nie będę tygodniami siedział w wątku z grą, która jest dla mnie badziewna i tyle. 

Różnica w stosunku do kogo/czego? Widzisz mnie siedzącego w wątku o CD ? :D Ja tylko nawiązałem do Twoich dzisiejszych postów. Gdzieś od rana marudziłeś że gra już już leci z dysku bleh. :D 

Co do tej "dramy". 

Trzeba być totalnym odklejem i życiowym zyebem żeby a) na oko 10-letnią dziewczynkę seksualizować w jakikolwiek sposób b) robić z tego w sieci cokolwiek c) wyszukiwać takie treści i przyklejać do randomowych innych treści :E 

Swoją drogą @Element Wojny Wieki temu przeglądałem 4chana, gdyż było to jedno z nielicznych w miarę ogarniętych źródeł spoilerów z RAWek różnych mang. Tam najszybciej leciały skany i tłumaczenia. 

Fakt, były fragmenty tejże strony które normalsi omijali szerokim łukiem, ale żeby aż taka patola się szerzyła to nie pamiętam. No ale to z >15 lat temu było ostatnio :E 

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano

Ten silnik Capcomu to pier** mesjasz gamingu. Ta gra wygląda jeszcze lepiej niż resident który już był dokokszony. 

Kompa ciśnie za jajca ostro :D Po UV bez limitu fps to tam co chwile 500W.

Ale giereczka kozak, dziś skończyłem genialnego Replaced, a tu już kolejna perełka... Co za piękny rok dla gamingu :clap:

Aaaa, ta dziewczynka jest słodka... To czyni mnie pdf z automatu czy nie?

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Qrdello napisał(a):

Wieki temu przeglądałem 4chana, gdyż było to jedno z nielicznych w miarę ogarniętych źródeł spoilerów z RAWek różnych mang. Tam najszybciej leciały skany i tłumaczenia. 

Fakt, były fragmenty tejże strony które normalsi omijali szerokim łukiem, ale żeby aż taka patola się szerzyła to nie pamiętam. No ale to z >15 lat temu było ostatnio :E 

Nie wiem, od lat nie wchodzę na chany. Było sporo całkiem normalnych stron, które z czasem przeistoczyły się w totalny ściek, szczególnie jak weszła monetyzacja i sprzedawanie "uprawnień do wyższych poziomów treści". Jak tylko takie coś gdzieś zobaczysz, omijaj dalekim łukiem. 

Opublikowano (edytowane)

@Qrdello Ale co mam Ci tu rozwijać? Biegniesz nudnymi wąskimi korytarzami raz po raz na ulice wyjdziesz i hakujesz kolejne nadajniki. Jak ktoś się tu dobrze bawi to super. Ja czasu nie zamierzam poswiecac na ten tytuł. Kupiłem, kilka godzin pograłem i poleciało do kosza.  

P.S. Jakakolwiek fizyka czy interakcja z obiektami tu praktycznie nie istnieje. Chwilami miałem wrażenie, ze biegam po jakiejś pustej makiecie. 

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Ale co mam Ci tu rozwijać? Biegniesz nudnymi wąskimi korytarzami raz po raz na ulice wyjdziesz i hakujesz kolejne nadajniki. Jak ktoś się tu dobrze bawi to super.

To samo, ale w szerokich korytarzach, albo piaskownicy, to już bajka. ;)

[edit]

Nie gram w DC, nie gram w Pragmatę, ale z tego, co czytam od ostatnich kilku lat, bolączką dzisiejszych openworldów jest zapychanie ich DOKŁADNIE tym samym, co przeszkadz Ci w tunelówkach.

Ale luz.
DLATEGO na Steamie są setki tysięcy gier, pierdyliard gatunków, aby każdy z nas wybrał sobie co chce, choćby i tetrisa albo pac mana... i się (dobrze) bawił.
Ale błagam - skończmy próby racjonalizowania i argumentowania swoich wyborów, bo czasami to jest po prostu śmieszne.
I w tym akurat JEDYNYM przypadku dyskusji (o wyższości świąt wielkanocy nad swiątami bożego narodzenia) przyjmuję (a wręcz nalegam!) na argumentowanie - "bo tak!" ;)

IMO i szybciej, i sensowniej. ;) 

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano (edytowane)

Na razie nic nie powiem, bo męczyłem się z ustawieniem gammy, przez kolejne spartolenie gry AAA. W końcu zainstalowałem RenoDX i pozbyłem się części " mgły"złego zestrojenie gry przez devów... Polecam od razu jest lepiej. Drobne problemy audio, ale zmieniłem źródło i chyba jest już dobrze... Nienawidzę współczesnych ustawień wyświetlacza i audio w grach, są niejasne i ponazywane dla debili z USA.

Trafiło mnie już jedno zażenowanie, ale niech będzie... Leniwie i bez zaangażowania przeszli scenariuszem od stracenia kompanów do "teraz bawię się z Androidem" w trakcie 3 minut, ale niech będzie.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Qrdello napisał(a):

ta, tylko ta argumentacja xD taka rozwinięta.

Naprawdę spodziewałeś się czegoś więcej? Gościu kupuje gry od ruskich jak leci, nawet nie patrząc co to jest. Później narzeka na elementy, które w zasadzie są zaletami, są uzasadnione fabularnie (puste korytarze w startowej bazie choćby, tłumaczy jeden z pierwszych dialogów) lub są typowe dla gatunku. Wybierz sobie coś. I tak się rozpisał jak na jego standardy. :E 

Jestem po pierwszej godzinie, jak na razie bardzo obiecująco to wygląda. Idealny tytuł aby odetchnąć po open worldzie.

Edytowane przez Vulc
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

To samo, ale w szerokich korytarzach, albo piaskownicy, to już bajka.

Sama próba porównywania tych dwóch gier to już absurd. 😅

Biegasz tu po pustej makiecie i walisz do tych samych robotów. 

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
13 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Trafiło mnie już jedno zażenowanie, ale niech będzie... Leniwie i bez zaangażowania przeszli scenariuszem od stracenia kompanów do "teraz bawię się z Androidem" w trakcie 3 minut, ale niech będzie.

Zabieg niestety dość częsty w grach. A tutaj dodatkowo klimat jest jak na razie dość "lekki". Zobaczymy jak będzie dalej.