Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mogłem wrzucić screeny z PS5P vs PC, ale nie chce mi się bawić w ściąganie lepszej jakości plików z konsoli, a to co uploaduje do PS App jest raczej mocno skompresowane w stosunku do obrazu docelowego. Ja wiem jak to wygląda xD 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Historia typowa o stracie kogoś ważnego i próbie odzyskania za wszelką cenę.

Ale z Ciebie lump, że tak napisałeś. Teraz będę miał to z tyłu głowy.

Tyle lat na forum, a nie umiesz spoilerów używać. 

• Upvote 6
Opublikowano
4 minuty temu, Qrdello napisał(a):

A jednak się kręcisz po wątku po którym nie chcesz się kręcić. No nieee

Niee, minęły raptem 24h od premiery. Nie zamierzam tygodniami tu siedzieć. ;)

Ktoś tam wspomniał o mnie to grzecznie sie odniosę i tyle. 

Opublikowano
31 minut temu, Jaycob napisał(a):

Ale z Ciebie lump, że tak napisałeś. Teraz będę miał to z tyłu głowy.

Tyle lat na forum, a nie umiesz spoilerów używać. 

To żaden istotny szczegół. Tam wiele innych rzeczy potem wyjdzie.

Nie napisałem czemu baza tak wygląda.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

Ja niestety nie i gniot poleciał szybko do kosza. 

No ale jak to tak mozna mówić o gierce że gniot skoro pograłeś dosłownie chwile?  czy czegoś podobnego nie zarzucałeś mi w temacie z crimsonem?  :E 

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Luki_ napisał(a):

możesz wykupić pasywna umiejętność w hubie zwiększająca o 30% zasięg hakowania.   

Już to znalazłem w momencie pisania, ale to nadal wybór "umiejętności", zamiast leniwego stałego ulepszenia co 5% na poziom.

System ulepszeń i umiejętności wydaję się być hybrydą RE6 oraz raid mode z Revelations. Właśnie coś takiego chciałem, bo niecierpiałem masy poziomów ulepszeń z Revelation, doceniając różnorodność. W RE6 uwielbiałem ulepszenia / umiejętności, które działały całościowo, bez ulepszenia wszystkiego z osobna, ale wiele było bezsensownych, przez co wybierało się tylko kilka.

Pragmata wydaje się łączyć zalety obu systemów umiejętności i ulepszeń.

W przyszłość system hakowania mogą zastąpić lub uzupełnić żywiołami, uszkodzeniami wroga, kombinacjami niczym hakowanie zależnymi od sytuacji i wroga...  Niech w końcu ruszą inne projekty oparte na stałych, odnawialnych zasobach zamiast zbieractwie, z ograniczonymi statystykami, ale rozwiniętymi funkcjonalnościami. Nawet Monster Hunter na tym skorzystałby, bo niecierpiałem zbieractwa i grindu zasobów, ale uwielbiałem dobór ekwipunku i polowania.

Edit. Może zabiorą się w końcu za Lost Planet.

Edytowane przez musichunter1x
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, dawidoxx napisał(a):

No ale jak to tak mozna mówić o gierce że gniot skoro pograłeś dosłownie chwile?  

Trochę nie rozumiem kolesia lub właśnie rozumiem, ale go obrażę. :E

Gra w byle chłam i mówi że nie takie złe np. Suicide Squad, SW: Outlaws oraz inne takie, ale wystarczy że coś nie jest papką z taśmy produkcyjnej i ma azjatyckie naleciałości kulturalne to już gra je marna. Kojarzę to jeszcze z czasów PClab.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Trochę nie rozumiem kolesia lub właśnie rozumiem, ale go obrażę. :E

Gra w byle chłam i mówi że nie takie złe np. Suicide Squad, SW: Outlaws oraz inne takie, ale wystarczy że coś nie jest papką z taśmy produkcyjnej i ma azjatyckie naleciałości kulturalne to już gra je marna. Kojarzę to jeszcze z czasów PClab.

O wiele lepiej się bawiłem w Outlaws, niż teraz w Pragmacie, jak na razie gra niczym specjalnym się nie wyróżnia.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Na moje to wymienił zalety, a nie wady, poza warstwą scenariusza/ fabuły. Sam pisałem że poddałem się jeśli chodzi o pisarzy Capcomu. Wkurwiają mnie tylko, gdy niszczą tym istniejące postacie i światy, ale Pragmata ma lekki ton i PG13  to więcej im wybaczę... Oh, jednak PG16 to już trochę gorzej to przełknąć. :E

Dziwne że kompletnie nie widział niskiej jakości scenariuszy walki w RE9 oraz wtrórności, bo projekty przeciwników były beznadziejne...(Edit. Mam na myśli etapy poza lecznicą, ale ta też ma swoje wady.) Ale od dawna wiem, że on nadaje się do zgrywania z produkcji, a nie analizy. ;)

Miejscówki  nie są pamiętliwe oraz wyglądają niczym z drukarni, bo tak właśnie działa ten świat, a nasza postać nawet mówi że tego nie lubi. Struktura niczym w DMC 1, gdzie przechodzi się z areny do areny to coś za czym tęskniłem. Gra jest komentarzem odnośnie braku serca w twórczości, a sami twórcy mówili że projektowali miejscówki aby wyglądały jak wygenerowane przez AI...

Najwidoczniej osiągnęli swój zamiar, ale krytyk woli analizować głębię braku skarpet. :E