Krzysiak 257 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 (edytowane) Wczoraj się nudziłem w robocie, młodemu też się nudziło w domu, to przyjechał i wrzuciliśmy na próbę żeby sprawdzić czy siądzie et, żeby na wiosnę nie było niespodzianki 😂 Siadło idealnie Edytowane 19 Grudnia 2024 przez Krzysiak 5
Krauziak 12 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Wrzucam wiecej fotek .Zawsze chcialem LIII w kombi,jednak uwazam ze w tym przypadku kolor+ wydech robi robote. Rembranty obowiazkowe .W planach w sumie doprowadzic auto do mozliwie najlepszego stanu + wygluszyc tylne drzwi (przod zrobiony wraz AS 165 EVO).Pali mi 7 litrow ,nie mniej nie wiecej. W porownaniu do 1.5dci 110 ktore mamy w scenicu to jest lot w kosmos. Ostatni raz auto 150koni+ mialem w 2018 roku 3
Krauziak 12 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Vagi porzuciłem wraz ze sprzedażą b5fl w 2018 i zakupem Scenica 3ph2. Scenica mamy do dziś,Lagune w sumie od trzech-czterech tygodni. Wczesniej na dojazdy do pracy służyła Megane 2ph1 Grandtour . Po lagunie prócz Megane 4 Grandtour GT-line nie widzę nic ciekawego w stajni,więc pewnie wrócę na niemieckie podwórko. Auta na horyzoncie są w sumie dwa,a6c7 3.0tdi albo touareg 2 3.0TDI. Laguna jest rozsądnym wyborem,potrzebowałem na szybko coś na dojazdy do pracy .W megane zaczął nawalać ECU ,jak rozłączył pompe paliwa powiedziałem koniec. Gdyby nie fakt,że LIII kupiłem z pewnego źródła wrzucałbym tutaj Superba 2 2.0tdi 4x4 w kombi .Gdyby był w zasięgu 50km to nie wiem jakby się to skonczyło
Krzysiak 257 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Lalka 3 fajna fura, młody po 307 którego dostał od nas chce właśnie ją kupić, tyle że w tej najładniejszej budzie, czyli coupe.
Krauziak 12 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Szczerze mam mieszane uczucia co do coupe. Auto ładne, ale brakuje jej jakiegoś pazura. Na mój prosty rozum jest za wąska w stosunku do długości auta, trochę pokracznie wygląda na tle np bmw e90 w coupe czy Audi TT.Może gdyby założyć dokładki od maxthona i delikatnie wypchnąć koło byłoby lepiej
Krzysiak 257 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Mnie ogólnie L3 wizualnie średnio leży, jedynie coupe pasuje w miarę. Po 407 miałem do wyboru L3 GT 2.0t w kombi vs C5 X7 2.0hdi i z racji wyglądu wygrała druga opcja 😅
serwal4 28 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Ja miałem szerokie spektrum i możliwości wyboru, wylądowałem z Fluence L3 w coupe też się przewijała, ale wygrały względy praktyczne (choć na co mi ta 2. para drzwi to nie wiem...)
GordonLameman 939 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Fluence spoko. Miałem jako zastępcze dawno temu i mi się tym dobrze jeździło. Na tyle dobrze, że miało być następnym autem (ale wjechała Astra K). Za to w Lagunach ciekawsze silniki
NotQuite 61 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 A to zależy. Jak nie lubisz zapoceń, to nieciekawe. A w nich wszystko na masę uszczelniającą jest.
Krauziak 12 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Fluence spoko auto, dość pakowne. Zawsze miałem wrażenie że w środku jest więcej miejsca niż w Megane 3.W takiej budzie 1.5 110 już starczy żeby w miarę dynamicznie się przemieszczać.I przynajmniej idzie w niej coś samemu pod maską zrobić bez podnoszenia auta . Scenic 3 pod tym względem to zło. Jak padnie Ci czujnik różnić ciśnień na fapie to lepiej szukać kogoś z małymi dłońmi albo czeka Cię rozbieranie pół auta. Czujnik jest za silnikiem w takim miejscu że to tragedia
wallec 78 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Civic IX, 1.6 i-DTEC (diesel) Najlepsze jest w niej spalanie i rozwiązania w bagażniku + "magic seats". 2
Rekomendowane odpowiedzi