Skocz do zawartości

Mój Garaż / moje Auto.... dodaj swoje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem już w kilku i tak np:

-alfiarze cieszą się jak przejadą trasę 500km na święta do rodziny i samochód się nie zepsuje, serio co drugi dzień post typu "traska 700km bez problemów, furka dała radę"

-oplarze ciągle szukają używanych części

-vaginiarze stale kombinują jak tu przeszczepić coś z nowszego samochodu, np radio tak jak ja zrobiłem

-bmw to patola, co drugi dzień post typu "UWAGA NA ADAMA NOWAKA!! OSZUST! BIERZE PIENIĄDZE I NIE WYSYŁA CZĘŚCI", czyt kantują się wzajemnie :E

-motocyklowe, to w sumie najmniej dziwnych akcji widziałem, choć oczywiście zdarzają się przyszłe warzywa/lokatorzy okolicznych cmentarzy, którzy na siłę muszą udowadniać jak to potrafią szybko zapi$#%@lać, ale na szczęście co raz częściej są gaszeni.

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, bergercs napisał(a):

Dlatego unikam "grup monotematycznych" - wszelkie francuskie.pl itp to patologia w najgorszej postaci :-)

Akurat według ortodoksów mój C5 to jest zło w czystej postaci, przykład jak nie powinno się przerabiać tego auta, bo nie OEM felga, nie dość że nie hydro to jeszcze gleba że trze podwoziem na byle nierówności, wywalony jedyny tłumik z wydechu a w jego miejscu rura, do tego podcięty zderzak żeby zaaplikować komin, chiński android na pół deski, pomalowane w smołę tylne lampy. Olaboga jak mogłeś zrobić pastucha dla plebsu z C5 😂😅Miałem tu na myśli normalnych citroeniarzy otwartych na inne drogi a nie jedyną słuszną fabryczną ;)

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)

Przywilej bicia sobie samemu pieczątek w dowodzie...można eksperymentować, bo przegląd przejdzie zawsze  :cool:

11 minut temu, dannykay napisał(a):

Ale Pastucha to Ty szanuj bo ja bym w swoim takich rzeczy nie zrobił :E

Dla nich pastuch bez przeróbek to już auto dla plebsu i wsi...sam C5 natomiast niszczy komfortem a8, 7 czy s-klasę (co najwyżej są z nim porównywalne) :E

34 minuty temu, dannykay napisał(a):

-bmw to patola, co drugi dzień post typu "UWAGA NA ADAMA NOWAKA!! OSZUST! BIERZE PIENIĄDZE I NIE WYSYŁA CZĘŚCI", czyt kantują się wzajemnie :E

To już rozumiem skąd teść miał kasę na remont domu :rotfl:

Edytowane przez Krzysiak
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Na francuskie.pl nawet nie zaglądam, na grupie c5 było kilku ortodoksów i zawsze przy każdej sposobności lubiłem włożyć kij w mrowisko...bolało ich zwłaszcza gdy chodziło o hydro (ich to w ogóle bolało gdy ktoś kupił C5 na sprężynach) :E Ale już dawno wyłączyłem powiadomienia z grupy (ze 3 lata temu albo więcej) i zajrzę tam może raz na pół roku...porobiłem przy aucie co porobić miałem i nie było potrzeby się udzielać.

@GordonLamemanvag to ma przewalone u wszystkich, bo na jakiej marki forum/grupę by nie wejść to zawsze jazda po nim, a zwłaszcza po VW :E

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 1
Opublikowano

Najlepiej na vagach to właściciele Superb - "wystarczy podkleić filcem a poresztą nowe BMW też skrzypią", albo w Passatach, gdzie była jazda z elektryką "a nowe BMW też się psują" - wychodzi, że Oplarze równają do VW, VAG do BMW.

A na francuskie.pl dostałem bana szybciej niż Gordon na labie :-)

• Haha 2
Opublikowano

Mam w bliskiej rodzinie fankę superba...do niedawna jeździła jedynką i było to najlepsze auto jakie można kupić, w zeszłym tygodniu kupiła trójkę po lifcie...no i teraz to jest najlepsze, zaraz po nim nadal jedynka :E

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@michaelius33generalnie też tak mam, ale nie uważam że są one (C5 i 508) bez wad i że nie kupi się nic lepszego za pieniądze jakie one kosztują. W sumie właśnie przez to też byłem "nielubiany" wśród fanów C5, bo swoje takie a nie inne zdanie publicznie wyrażałem 😂😅

Uprzedzając pytanie "Czemu uważając że można kupić coś lepszego za te pieniądze kupiłem te auta?"...ano temu że zawsze były one dziełem przypadku, nigdy nie kupiłem auta które planowałem kupić, zawsze było to coś innego i decydował o tym przypadek czy też oferta nie do odrzucenia (kilka przykładów: miał być pastuch B5 - była Vectra b, miała być Vectra c - był 407, miał być 508 - był C5, nie miało być nic (ewentualnie talisman) - jest 508) :E

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)

Każda grupa tak ma. Jak byłem na forum Fiata Bravo 2 i gość zrobił ankietę gdzie pytał o nowe auto i były do wyboru czy lepszy VW Golf 7 czy Bravo 2 to Bravo dostało 90% :D Generalnie Fiat&Alfa to ósmy cud świata, VW to padlina, która się rozsypie od razu, o francuzach nie było nawet co wspominać, za wymienienie "Peugeot", "Citroen" albo "Renault" w jednym zdaniu bez obraźliwego inwektywu groziło natychmiastowym banem :E Generalnie niczym się to od sekty nie różniło.

Był jakiś dział "Inne auta" ale niemalże martwy bo jak tylko ktoś wspominał o czymś innym to były od razu mlaski, że nudne, brzydkie, słabe silniki nie to co włoska motoryzacja.

Nawet byli tacy co twierdzili, że za Audi, BMW czy VW to się nikt nie ogląda a za Alfą się głowy ludziom urywają, nawet i za Bravo też się oglądają.

Edytowane przez bleidd
  • Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, dannykay napisał(a):

-oplarze ciągle szukają używanych części

Brat mi ostatnio chciał coś pokazać na grupie frontery, no jakbym przeglądał galerię zdjęć autozłomu :D Insigniarze mają podobnie jak Alfiarze - "No isia przejechała dzisiaj 600km" albo w drugą stronę "dziś nie dała rady - i foto z lawety", albo coś o wypalaniu dpf. Swoją drogą jak ktoś pisze 'isia' to mam ciarki żenady :E

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Ogólnie na grupie C5 nie wolno powiedzieć złego słowa o hydro, odwrotnie czyli o klasycznym zawiasie wolno a nawet trzeba i jest to pochwalane przez "górę", bo przecież posiadacze C5 na sprężynach nie posiadają C5, tylko pastucha dla wieśniaków ze znaczkiem citroen i po uj się oni w ogóle wpierdzielili w tę grupę (w tym przypadku nie liczy się argument że ktoś wybrał C5 z racji designu, który mu po prostu lepiej leży...nagle dla ludzi szczycących się designem francuskim ten design nie jest argumentem) :E

Także jest to jedna z nielicznych społeczności modelu, gdzie posiadacze są podzieleni na dwie grupy (lepsi z hydro i plebs z "pastuchami") :E 

Edytowane przez Krzysiak
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

@michaelius33generalnie też tak mam, ale nie uważam że są one (C5 i 508) bez wad i że nie kupi się nic lepszego za pieniądze jakie one kosztują. W sumie właśnie przez to też byłem "nielubiany" wśród fanów C5, bo swoje takie a nie inne zdanie publicznie wyrażałem 😂😅

Uprzedzając pytanie "Czemu uważając że można kupić coś lepszego za te pieniądze kupiłem te auta?"...ano temu że zawsze były one dziełem przypadku, nigdy nie kupiłem auta które planowałem kupić, zawsze było to coś innego i decydował o tym przypadek czy też oferta nie do odrzucenia (kilka przykładów: miał być pastuch B5 - była Vectra b, miała być Vectra c - był 407, miał być 508 - był C5, nie miało być nic (ewentualnie talisman) - jest 508) :E

Moje oba auta były kompletnie nie planowane :E

Pierwsze bo akurat ktoś w rodzinie umarł i była do wzięcia emerycka Thalia z minimalnym przebiegiem jak na 3 latkę. A Skoda bo akurat kolega sprzedawał a wiem, że jest faszystą w dbaniu o samochód :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

To by od razu było zbite "argumentem": "jedzmy gówno, miliony much nie mogą się mylić!". Jakbyś podał raporty bezawaryjności, opinie mechaników to byś usłyszał, że są opłacone a ty łykasz wszystko jak mała naiwna dziewczynka. Nie było sensu jakiekolwiek dyskusji.

Żeby nie było uważam, że Bravo czy włoska motoryzacja miała swój fajny okres i swoje atuty na tle konkurencji ale uważać, że Bravo 2 to lepsze auto pod każdym względem niż Golfa 7... Tam Bravo było lepsze też niż BMW 3 a na wieści, że ktoś przesiada się np. na A4 były rechot i cichot jak to zwraz wróci do bezawaryjnej i bezproblemowej włoszki :E 

Edytowane przez bleidd
  • Upvote 1
Opublikowano

@bleiddoj tam...gdy na grupie C5 ktoś wrzucił że kupił BMW 5 przykładowo, to przeczytał że cofnął się w kwestii komfortu bo do C5 można porównać w tej kwestii tylko 7 i to nie wiadomo czy z nim wygra :E

Za 5 i 7 możesz wstawić E i S od merca czy a6 i a8 od Audi :rotfl:

Opublikowano
Godzinę temu, michaelius33 napisał(a):

Moje oba auta były kompletnie nie planowane :E

Pierwsze bo akurat ktoś w rodzinie umarł i była do wzięcia emerycka Thalia z minimalnym przebiegiem jak na 3 latkę. A Skoda bo akurat kolega sprzedawał a wiem, że jest faszystą w dbaniu o samochód :E

też tak kupiłem swoje - teściu wymieniał i w fajnych pieniądzach wziąłem doinwestowane auto.