Skocz do zawartości

Auta elektryczne-hybrydowe (BEV,PHEV,HEV) vs spalinowe (ICE)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, galakty napisał(a):

I jak to funkcjonuje, że tej drugiej się opłaca nie mieć kolejek? 55gr to sroga różnica...

marza. mniejsza sprzedaz z wieksza marza, wiecej z mniejsza. nawet ujemna, bo ci drudzy odrobia na hotdogach.

https://www.money.pl/mobility/orlen-obniza-marze-ekspert-tlumaczy-ucierpia-mniejsze-stacje-7262757743904928a.html

Edytowane przez SuLac0
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Cappucino napisał(a):

Ja pisałem właśnie o stacjach Orlenu.

Tylko nie wszystkie stacje są Orlenu. Spora część to prywatne stacje, które zawarły umowę franczyzy z Orlenem. 
Ta o której wspomniałem to prywatna stacja, która przeszła na franczyzę parę lat temu. Po wejściu w umowę z Orlenem wymienili dystrybutory na Orlenowskie i przebudowali całość ma wzór stacji Orlenu. Franczyzobiorcy do ustalania marży mają wolną ręką.

Edytowane przez DjXbeat
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, DjXbeat napisał(a):

Tylko nie wszystkie stacje są Orlenu. Spora część to prywatne stacje, które zawarły umowę franczyzy z Orlenem. 
Ta o której wspomniałem to prywatna stacja, która przeszła na franczyzę parę lat temu. Po wejściu w umowę z Orlenem wymienili dystrybutory na Orlenowskie i przebudowali całość ma wzór stacji Orlenu. Franczyzobiorcy do ustalania marży mają wolną ręką.

Da się odróżnić jakoś te franczyzy od oryginału? W moim regionie też są spore różnice w cenie na ich stacjach, bywało nawet 70gr. na litrze.

Ok,znalazłem,  na paragonie powinna być informacja o danych sprzedawcy.

Edytowane przez Cappucino