Skocz do zawartości

Steam Machine 2026 - wątek zbiorczy - Zen 4,RDNA 3/28 CU,Steam OS 3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No ale to jest żenada w sumie, że można się nie załapać.

A z RAM-em nie mogli zrobić w ogóle opcji, że bez RAM-u i bez dysku? To by wtedy kosztowało z 500 dolarów... każdy cwaniak ma w domu RAM i dysk : )

Edytowane przez Sponsi
  • Upvote 1
Opublikowano

Ceny Valve są bdb w porównaniu do tego: KLIK.

Od czasu kryptowalut ten rynek dosłownie schodzi na psy :/ Jest okres normalności, to trzeba brać, nie zastanawiać się, nie czekać na przecenę, bo za tydzień może być cyrk. Tak to wygląda w sumie od paru lat.

Opublikowano
2 godziny temu, Sponsi napisał(a):

No ale to jest żenada w sumie, że można się nie załapać.

A z RAM-em nie mogli zrobić w ogóle opcji, że bez RAM-u i bez dysku? To by wtedy kosztowało z 500 dolarów... każdy cwaniak ma w domu RAM i dysk : )

Każdy cwaniak ma pamięci SO-DIMM i dysk M.2 w formacie 2230 ? No raczej mało który ;)

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Dostalem mozliwosc zakupu wersji 2TB + kontroler. xD  

Zastanawiałem się przez chwilę czy nie dodać się do tego losowania, zobaczyć czy mi się poszczęści i zostanę nominowany do zakupu :hihot:

Ale w sumie po co i tak mi to nie potrzebne, a w skalpowanie i odsprzedawanie drożej nie chce mi się bawić i tak :E 

Od paru miechów mam plana zbudować sobie jakąś małą skrzynkę ale raczej coś 15- 20litrów, aby sobie stała taka ładna mała jako ozdoba, dodatkowy kolejny awaryjny komp :E Ale i tak mi się nie chce jeszcze do dzisiaj zabrać za kompletowanie reszty gratów, bo część mam w szufladach :E 

Opublikowano
10 godzin temu, Pawelek6 napisał(a):

Ceny Valve są bdb w porównaniu do tego: KLIK.

Od czasu kryptowalut ten rynek dosłownie schodzi na psy :/ Jest okres normalności, to trzeba brać, nie zastanawiać się, nie czekać na przecenę, bo za tydzień może być cyrk. Tak to wygląda w sumie od paru lat.

Ze skalperami wiadomo, cyrk. Nie zmienia to faktu, że cen bardzo dobrych nie ma tutaj nigdzie. ;) Pudło i tak się sprzeda, bo ludzie już się przyzwyczaili do nowej rzeczywistości. System rezerwacji tylko podkręca zainteresowanie i otoczkę ekskluzywności, przez co część osób traci zdrowy rozsądek. 

Dla mnie pass w tej cenie i z tymi komponentami, ale nie wykluczam, że kiedyś - całkiem hobbystycznie - zbuduje sobie jakiegoś mini-pc do salonu, opartego na SteamOS.