Skocz do zawartości

Summer Game Fest, State of Play, Xbox Games Showcase i inne imprezy growe 2026

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oho, zaczyna się przesuwanie bramki - nie tylko pięć, bo są jakieś indyki o których nikt nie mówi i nikt nie słyszał. ;)

Ale OK, niech będzie - mainstreamowe, wysokobudżetowe single TPP i FPP umierają. Co nie znaczy, że umarły, ani że nic już nie wychodzi, niemniej jednak ilość wtop, remaków oraz hitów od Sony itp  pokazuje, że nie dzieje się tu najlepiej. No i tak, nie sama ilość, ale też jakość, jak również ton i przebieg dyskusji w mediach są składową szerszego obrazu.

Poza tym nawet jeśli ostatnio wyszło i tak sporo tytułów, to pytanie,ile okazało się sukcesem dla wydawcy i będzie miało dalszy ciąg? 

Ale może faktycznie wtopy kilku ostatnich GaaS zwiastują tutaj zmianę. :)

No i oczywiście, single to nie tylko takie gry jak wyżej, jak się doda trochę niszy w stylu jRPG, a do tego inne gatunki, np. strategie, da się żyć, można nawet nie nadążać z zakupami. Niemniej IMHO mogłoby być lepiej.

Opublikowano
47 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

A pierwsze kilka chwil pokazu nie wskazały, co ma wspólnego? ;)

Nie oglądałem :E

41 minut temu, Lypton napisał(a):

Od kilku lat nie tylko. Przeca ostatnie dwie części to mitologia nordycka.

No wlasnie tak myślałem, a nie grałem w nic nowego z tej serii. :thumbup:

Opublikowano
2 godziny temu, slafec napisał(a):

Niby tak, ale Kratos nie znika z serii. Powstaje remake trzech pierwszych odsłon, a drugi zespół Santa Monica Studio pewnie już dłubie nad kolejną główną odsłoną.

Świeża formuła się przyda, vibe odrobinę z Heavenly Sword.

Zagrałbym 👍

Opublikowano
14 minut temu, Zas napisał(a):

Oho, zaczyna się przesuwanie bramki - nie tylko pięć, bo są jakieś indyki o których nikt nie mówi i nikt nie słyszał. ;)

Odbijanie piłeczki z przesuwaniem bramki całkiem zabawne, zwłaszcza że zaraz potem sam zmieniłeś definicję na "mainstreamowe, wysokobudżetowe single TPP i FPP”. ;) Który to jest tak naprawdę wąski wycinek całego rynku.
Zgadzam się, AAA jest bardziej ostrożne i zachowawcze, ale to nie to samo co umieranie. 
Ponownie: gier jest więcej, wystarczy spojrzeć, nawet tutaj na forum, że dominują tematy z singleplayerem. 
Co do wtop GaaS to raczej dobry znak, bo studia zaczynają widzieć że ludzie wolą zapłacić raz za dobrą grę niż karmić live service przez lata. A Pragmata 2 miliony w nieco ponad 2 tygodnie, bez żadnej uznanej marki za sobą to chyba najlepszy dowód.

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Zas napisał(a):

Olaboga, znowu kobieta, fuuuj! Żeby chociaż wyglądała jak Aloy, wtedy byłaby choć trochę męska... 😍😆

No trochę fuj, mnie tam w realu umięśnione fitnesiary wręcz obrzydzają lekko. I tak, forsowanie w ostatnich latach modelu "silnej kobiety" albo pasztetów na które nie da się patrzeć mnie ogólnie bawi, bo to znak czasów i modelowy przykład nowej fali deweloperów będących z reguły znacznie mniej utalentowanych niż ci sprzed 10 czy 15 lat i do tego mają niebieskie włosy :E sorry, deweloperkini, bo jeszcze jakieś Snowflake się obrazi.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

A co ta Pani ma wspólnego z God of War, i czy Laufey to nie z nordyckiego teamu (mitologi) jak Loki i Thor ? :E

Jest z rodziny i to wystarczy 8:E. Ale spokojnie w kolejnych częściach będzie bratowa albo szwagier 😉.

Opublikowano
3 godziny temu, Zas napisał(a):

Olaboga, znowu kobieta, fuuuj! Żeby chociaż wyglądała jak Aloy, wtedy byłaby choć trochę męska... 😍😆

Okej, łatwo też przesadzić w drugą stronę, więc ja pozwolę sobie na opinię ignorując fakt, że to kobieta - gra prezentuje się przeciętnie, sztampowo, pachnie odcinaniem kuponów. Historia żony Kratosa nie wydaje się ani potrzebna, ani atrakcyjna, a że już podstawowy GoD był za "miękki", kontynuacja tego trendu jest dla mnie rozczarowaniem. 🤷

• Upvote 1
Opublikowano

No i OK, pewne rozczarowanie rozumiem,sam byłem średnio zadowolony z pomysłu na kontynuację Ghost of Tsushima (na szczęście nie wyjdzie na PC :E), tylko... no właśnie, czasem jednak łatwo przegiąć w drugą stronę, nie każda kobieta to silna kobieta wciśnięta na siłę. Skoro tutaj powstaje jak rozumiem więcej niż jedna odsłona, taki spin-off może mieć sens.

Opublikowano

Ja czekam na odsłonę w której głównym bohaterem będzie ten kwadratowy żelek, oczywiście ruchy będzie miał identyczne jak Kratos bo po co tracić czas na jakieś nieistotne elementy jak np gameplay.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ja zwykle średnio się napinam na tego typu prezentacje, ale ta - wyjątkowo - kurde! same fajne gry! ;)
Gry obecnie są IMO bardzo ładne. Abstrahuję od tego, czy interesują mnie, czy nie, moja bajka, czy nie moja dany gatunek, ale wizualnie... piękny czas dla "wzrokowców" / masturbatorów graficznych.

Nawiasem, nawet nie "odnotowałem" co jest exem na soniego, a co pójdzie na piecach. :(

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
Teraz, Vulc napisał(a):

Żelek to tam pół biedy, niech zrobią ze wstążką. :E

Wstążka będzie pomocnikiem, pamiętaj że to ma być reskin, przerost formy na treścią, muszą być zachowane wszystkie elementy gameplayowe a zmieniamy tylko estetykę gry.

Opublikowano
1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Gry obecnie są IMO bardzo ładne

No nie są brzydkie, ale choćby paleta kolorów czy styl graficzny są często tak do siebie podobne, że brakuje mi tutaj różnorodności. Wolverine, God of War, obie to dla mnie średnio atrakcyjne wizualnie produkcje. 

Opublikowano (edytowane)

GoW dla mnie majstersztyk (znany już i powszechny!) jakości, misterności, drobiazgowości i detalu = CUDO graficzne. 
Ale zgodzę się, że wiele produkcji nie trafia do mnie paletą lub kreską i OK. Pamiętajmy, że to też są "wyrazy artystyczne" i chwała za to, że każdy może, jak chce. ;)
Ja preferuję naturalność, burość, szarość. Ale nagle widze takiego R(T)aymana i... nie sposób się nie uśmiechnąć na tę landrynkowość wykonania :). Słodkie. ZAJEBISTE IMO (choć nie moja bajka).
Były też jakieś takie japońskie latane-kopane. Ładne. Komiksowa kreska, ale te wodotryski oczojebne całkowicie skreślają dla mnie taką grę. Jako dziadowi, oczy mi krwawią, za dużo się dzieję, ciepię! :)

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano

Jasne, dla pewnych gatunków taki styl oprawy jest naturalny, ale choćby wspomniane wcześniej produkcje, mocno by IMO zyskały właśnie na szaro-burości. To także i moje preferencje wizualne.

Co do GoWa, tutaj jestem konserwatystą i nowa formuła odpowiada mi znacznie mniej niż stara. Nawet mimo faktu, że stara została wyciśnięta do granic możliwości. Przeszedłem raz i tej wersji Kratosa wracać nie zamierzam. 

Opublikowano
41 minut temu, Lypton napisał(a):

Kurde faja, nie mam PS5 i nie planowałem mieć, ale po tegorocznym State of Play musze napisać, że nic się w tym względzie nie zmieniło.

Zajebiste 🤭🤣👍

4 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

I dlatego ciekawostką rynkową będzie mała wywrotka przyzwyczejań w nowym Tomb Raiderze i powrót do "gameplayowego korzenia" ;)

Wypełni puste miejsce po Uncharted 

32 minuty temu, GTM napisał(a):

Ja czekam na odsłonę w której głównym bohaterem będzie ten kwadratowy żelek, oczywiście ruchy będzie miał identyczne jak Kratos bo po co tracić czas na jakieś nieistotne elementy jak np gameplay.

+1

gifgod-remasteredgifs.gif