Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

Można nie można, w żope można sobie wsadzić silną gospodarkę z której nie ma korzyści dla przeciętnego obywatela. 

Pośrednio zawsze jest korzyść.
Silna gospodarka jest w miarę stabilna, co przekłada się na stabilność życia przeciętniaka.

Opublikowano
3 minuty temu, Zas napisał(a):

Ruscy powinni zrobić porządek z tymi ukraińskimi faszystami, co nie?

czemu akurat ruscy? sami powinniśmy dbać o to, żeby naród który dzięki nam jeszcze zipie nie odstawiał takich numerów. Niestety mamy skrajnie antypolski rząd, to mogą na nas szczać z każdej strony i tak się kręci 

Opublikowano
Godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Byłem przekonany, że dopłacanie do tych artystów-malarzy to jakiś bait ale jednak nie. Statystyczny Kowalski na etacie jest ruchany przez tą ekipę po całości :)

https://wiadomosci.wp.pl/burza-po-projekcie-cienkowskiej-dla-artystow-opozycja-chce-dymisji-minister-kultury-7290448588773600a

Wiesz jak latwo sobie ustawic bio 'artysta' na instagramie? Pare zloty dorzucic i masz 1000 fanow z indii i cyk, emeryturka.

Opublikowano

Z tego co słyszałem to projekt przewiduje, oprócz kryteriów dochodwych, jeszcze ocenę 15 osobowej komisji pod nadzorem ministerstwa kultury czy komuś należy się ta dopłata czy nie. Ciekawi mnie jak bardzo uznaniowę mogą być te decyzje ;)

Opublikowano (edytowane)

Chlew się z tego zrobił. Może porzucą ten pomysł. Swoją drogą PiS chciał coś podobnego swego czasu przepchnąć i też się wycofali.

58 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Wiesz jak latwo sobie ustawic bio 'artysta' na instagramie? Pare zloty dorzucic i masz 1000 fanow z indii i cyk, emeryturka.

Niestety. Swego czasu każdy kombinator u nas rolnikiem zostawał. Teraz będą artyści. Miał jednak Kazik rację ;)

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano
43 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Ostatnio same takie mądre pomysły. Jak ten cały łatwogang apelujący do prezydenta i rząd o pieniądze na leczenie dzieci i jego argumentacja, że ONI na pewno gdzieś te pieniądze mają. Takie to słodko-naiwne wszystko.

Szkoda mi tego chłopaka. Szybko spadnie z rowerka. Ostatnia zbiórka tylko to potwierdza.

Opublikowano
Godzinę temu, LeBomB napisał(a):

Bo populacja artystów to elektorat, który ma dużą siłę przebicia, więc trzeba ich co jakiś czas ugłaskać, tylko jak zwykle rozdawnictwem z naszych pieniędzy...

Znów więcej na tym stracą niż ugrają. Mają rozmach jak przed prezydenckimi jak się klucha do prawaków przymilał, a potem pikachuface.

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.wp.pl/scigal-mafie-pruszkowska-o-poszukiwaniach-ziobry-i-romanowskiego-mowi-jedno-kleska-7290433429756192a

Oho - ktoś odważył się napisać prawdę o przedstawieniu dla mas... :) 

A jestem tego niemal pewien, że to taka niepisana umowa: my udajemy, że łapiemy, a wy, że uciekacie :) Cyrk dla obu stron. I jest win/win . KO przed swoim elektoratem robi serial o łapaniu Ziobro, a PiS przed swoim jakiego mają sprytnego komandosa... A ludzie zamiast myśleć o swoim życiu mają na zmianę: LGBTQ+++, imigranci i łapanie Ziobro... Zamiast pomyśleć jak zdychają w pracy, a potem w kolejce do lekarza...

To jak bardzo łatwo manipulować jakimś 90% społeczeństw to jest niebywałe. Celowo liczba mnoga bo to jak Amerykańce są głupie i jak nimi manipulują to już Liga Mistrzów. My jeszcze co nie co ogarniamy. Oni kompletnie nic. Są zakładnikami idiotycznych programów nauczania i świętej, boskiej, niepodważalnej zasady własności prywatnej dlatego zgadzają się (jeszcze?) na bycie niewolnikami... Wracając do nas politykierzy robią co mogą, żeby wbijać programy zastępcze. Ale na szczęście takie partie jak RAZEM albo Mentzenowe skrzydło Konfederacji co jakiś czas pokazuje ludziom czym naprawdę powinni się martwić... Oczywiście, żeby nie było "przy okazji" konfa też gra imigrantami i LGBTQ++++ ale to już bardziej wydanie Bossakowe...

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

Niezłe pierdololo, zakładając, że władze chciałyby choćby tylko zachować pozory zgodności z prawem. Mieli ich zawinąć bez uchylenia immunitetów i bez nakazu? Oczywiście, działania prawne w szerokim zakresie, działania sądów i prokuratur to jedno, ale co "służby" miały zrobić? Odstawić samowolkę, może jeszcze na terenie Węgier? Pan się chyba za dużo filmów naoglądał... Ale tak, masz rację, artykuł to bardzo zręczna manipulacja - bo państwo w dużej mierze dało ciała, natomiast tutaj leci najpierw sugestia, że można było ich dawno zamknąć (tylko jaki jest kontekst polityczny?), by ostatecznie stwierdzić... że pewnie się nie wywiną? To o co w ogóle chodzi? :) O bicie piany i lanie wody?

Edytowane przez Zas
Opublikowano
11 godzin temu, Klakier1984 napisał(a):

Ostatnio same takie mądre pomysły. Jak ten cały łatwogang apelujący do prezydenta i rząd o pieniądze na leczenie dzieci i jego argumentacja, że ONI na pewno gdzieś te pieniądze mają. Takie to słodko-naiwne wszystko.

Ale się sprzedaje... to wystarczy. 

10 godzin temu, bourne2008 napisał(a):

Szkoda mi tego chłopaka. Szybko spadnie z rowerka. Ostatnia zbiórka tylko to potwierdza.

Spokojnie, co zrobił wystarczy mu na długo aby utrzymać popularnym. Docelowo zastąpi Owsiaka (choć nie dosłownie oczywiście).

37 minut temu, Zas napisał(a):

może jeszcze na terenie Węgier?

W sytuacji kiedy mamy system który wprost POZWALA uciec, to... tak. Jak najbardziej po uchyleniu immunitetu powinien zostać pojmany i sprowadzony do Polski. Trochę trudniejsza sprawa z krajami z którymi mamy granicę, ale nie wierzę, że nie da się nic na to poradzić. można na przykład uderzać w źródła dochodów. Poza tym, nie ma go i nie wraca z własnego wyboru, to proces zaoczny bez wysłuchania nieobecnego, w myśl zasady "ryby i nieobecni głosu nie mają". Niech sobie zostaje z wyrokiem na emigracji. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Zas napisał(a):

Niezłe pierdololo, zakładając, że władze chciałyby choćby tylko zachować pozory zgodności z prawem. Mieli ich zawinąć bez uchylenia immunitetów i bez nakazu? Oczywiście, działania prawne w szerokim zakresie, działania sądów i prokuratur to jedno, ale co "służby" miały zrobić? Odstawić samowolkę, może jeszcze na terenie Węgier? Pan się chyba za dużo filmów naoglądał... Ale tak, masz rację, artykuł to bardzo zręczna manipulacja - bo państwo w dużej mierze dało ciała, natomiast tutaj leci najpierw sugestia, że można było ich dawno zamknąć (tylko jaki jest kontekst polityczny?), by ostatecznie stwierdzić... że pewnie się nie wywiną? To o co w ogóle chodzi? :) O bicie piany i lanie wody?

Jeśliby miała być decyzja na twardo żeby aresztować Ziobro (co w moim akurat przekonaniu byłoby katastrofą) to można było zrobić całą dokumentację sprawy i do Zbyszka wpadają o 6 rano kominiarze i idzie normalnie przeszukanie + wniosek o tymczasowe - co policja robi w 90% przestępstw o coś więcej niż pietruszkę. Jeśli teraz jest materiał dowodowy na ENKĘ to i wtedy był bo nic nowego nie ustalili. To co robił FŚ to nawet media i obywatele wiedzieli...

Ale jak już wiele razy pisałem CAŁA TA SPRAWA w mojej ocenie (co prawda połowiczna wiedza z mediów więc mogę czegoś nie wiedzieć) NIE NADAWAŁA SIĘ na tymczasowe aresztowanie i to dodatkowo osoby zmagającej się z rakiem i to ciężką postacią. W przypadku raka to na aresztowanie nawet nie idą złodzieje czy jacyś grubi vatowcy czy nawet przestępstwa seksualne. To już jest zagrożenie życia. A tu jeszcze historia tak naprawdę na styku polityki i prawa... 

WIĘC po cichu się dogadali w łapanie króliczka... ZANIM cokolwiek realnie ruszyło Zbyszek wiedział, żeby pryskać na Węgry. A jak już ruszyło i było wiadomo, że Orban na wylocie to Zbyszek sam się przygotował do wyjazdu... I w tym sensie ten policjant ma rację, że po 3 dniach można było kolesia capnąć. :) Opcja win/win - TVN pisze o tym jak go gonią, a TV Republika jak ucieka... I może i dobrze i pisokonfa jak obejmie władzę za rok to też tak to rozegra i to będzie dobra wiadomość dla Polski bo nie dojdzie do wojny domowej... :) 

Mnie tylko na maksa śmieszy to, że ludzie, w tym na tym forum w tym wątku ale i całym necie epatują się tym wszystkim, a dokładnie wszyscy są robieni przez polityków w bambuko :) Sprawy ważne to obecnie np. darmowe dotowanie "artystów" którzy nie odkładają na ZUS. To sprawy składek i podatków. To sprawy 3 zmianowego systemu pracy. To sprawy mafii developerskiej windującej ceny mieszkań. To sprawy bezlitosnych parabanków podcierających sobie dupu orzeczeniami UOKiK. To sprawy wszystkich biednych i części uboższej klasy średniej!!! Cały system polityczny jest zbudowany na ochronie samych siebie! Jedynie jak dotąd to PiS pomógł ludziom ubogim i średnio zamożnym. I nie mam wcale na myśli wyłącznie 500+ ale setki innych spraw od limitów zajęć komorniczych po zwiększenie minimalnej po mały ZUS i mały ZUS+ a skońćzywszy na dobraniu się do dupy parabankom (bo wciąż nie jest fajnie ale to co było przed zmianami PiS to była mafia!) . I to smutne właśnie, że to jedynie PiS w ciągu pawie 40 lat był jedyną taką partią... Wystarczy właśnie np. porównać polski patologiczny system alimentacyjny gdzie człowiekowi się zostawia 300zł Xdd czy działalność parabanków do Niemiec czy Francji!!! Takie to KO wielce oświecone a jakoś nie bierze przykładu z Francji, Holandii i Niemiec!!! Ja tu bym mógł rzucać przykładami na lewo i prawo zarówno z DG jak i życia prywatnego, ale tego nie zrobię bo mam swoje powody :) Ale to jak jesteśmy tyrani przez korpo to nie ma chyba nigdzie w UE przynajmniej tej starej :) Państwo broni średnio zamożnych i bogatych i tyle. I nie dopuszcza nawet do wrzucenia na agendę prawdziwych problemów. Jedynie partia RAZEM i część konfy głośno krzyczy o patologiach!

KO za chwilę kończy swój żywot. Ok płaczą nad praworządnością. Płaczą jaki to zły Prezydent. Zgoda! Ale czy jest choć JEDNA rzecz oprócz wakacji dla przedsiębiorców i babciowego co zrobili dla zwykłych ludzi czego ani Prezydent ani TK ani sam Prezes Kaczyński by im nie popsuli? NIE k. - NIC nie zrobili!!! No ok dali takim jak jak restart małego ZUS+ i dziękuję za to. Ale to za mało. W Polsce głównie są etatowcy i to oni zagłosują. Można było zrobić cokolwiek... No chyba, że armaty szykują na 2027 to wtedy odszczekam wszystko... Ale wydaje mi się, że ta ciepła woda w kranie nie zmieni swojej temperatury. :) 

Edytowane przez hubio