Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

AfD zwyciężyła w wyborach landowych w Saksonii-Anhalt, osiągając rekordowe 44,5 proc. Według doniesień CDU zanotowało tylko 18,5 proc. poparcia, notując historycznie niski rezultat. Do parlamentu wchodzą też Die Linke, Zieloni i SPD, a BSW balansuje na granicy progu wyborczego.

Opublikowano

Marudzić na Niemcy, straszyć Niemcami, wyzywać Tuska od Niemców, a cieszyć się, że wygrała jakaś tam partia i że to będzie dobrze dla Polski mimo tego, że Niemcy są źli i nie dobrzy, bo się nimi non stop straszy na lewo i prawo... 
To trzeba mieć nie po kolei w głowie. :hihot: Pal licho, że to jakaś powalona partia ale widocznie sami tacy są.:Up_to_s:

Opublikowano
4 minuty temu, ghostdog napisał(a):

AFD nie tylko jest przeciw ładowaniu kasy w przyjezdnych z czarnego lądu ale też w ładowanie kasy w takie kraje jak Polska. Oni nie chcą być już płatnikiem netto, chcą ukrócić wszystkie fundusze UE.

Tyle, że Niemcy najlepiej wyszły na UE i euro. To nie AfD okazuje się silne, to słabość poprzednich rządów. Wylączenie atomówek to byla najgłupsza decyzja ever. Niemcy niszczy ideologia klimatyczna. Volkswagen ledwo zipie.

Opublikowano
4 minuty temu, Winter napisał(a):

Niemcy niszczy lewacka ideologia klimatyczna. Volkswagen ledwo zipie.

Poprawiłem. Lewica rozwaliła ten kraj w 20 lat od środka, nie ma się co dziwić, że społeczeństwo rzyga terrorem klimatycznym i zagłosowało na prawicę.

Opublikowano
51 minut temu, Fatality napisał(a):

I pewnie wygrają wszystkie kolejne wybory patrząc na lewactwo.

Wiesz że compact magazin to zdelegalizowane w Niemczech media, a ich wiarygodność i stronniczość jest porównywalna do materiałów z Republiki.

Nie ma nic o jakichś zamieszkach przez AFD. Protesty były, ale tu po prostu wybrano najbardziej skrajny fragment by ubrać to w otoczkę jakichś zamieszek. Wszczęto dwa śledztwa o pirotechnikę.

8 minut temu, Winter napisał(a):

Wylączenie atomówek to byla najgłupsza decyzja ever.

To fakt. To nie była dobra decyzja. 

Opublikowano
14 minut temu, Katystopej napisał(a):

Poprawiłem. Lewica rozwaliła ten kraj w 20 lat od środka, nie ma się co dziwić, że społeczeństwo rzyga terrorem klimatycznym i zagłosowało na prawicę.

Jak dobrze że lewica w Niemczech nie rządziła przez te ostatnie 20 lat :E Merkel 2005-2021 to chadecja czyli chrześcijańska demokracja czyli centroprawica (większość decyzji za które Niemcy obecnie płacą). Lewica rządziła za Olafa 2021-2025, i została wywalona przez centroprawice właśnie w 2025 roku (Merz). Czyli lewica rządziła marginalne 4 lata, a największy "boom" gospodarczy Niemiec był za rządów "lewicy" 1969-2005. :E 

Ale wiadomo, lepiej zwalić na lewicę ;) 

16 minut temu, LeBomB napisał(a):

To fakt. To nie była dobra decyzja. 

Japończycy wracają do atomu. Wszystkie decyzje da radę odwrócić jeśli tylko się chce. 

Opublikowano
17 minut temu, Katystopej napisał(a):

Lewica do spółki z CDU/CSU. Merkel nie jest ani z SPD, ani od Zielonych, a zrobiła więcej złego niż te partie razem łącznie. Jak można było dopuścić do wpuszczenia milionów ludzi bez jakiejkolwiek weryfikacji. Setki tysięcy ludzi zniknęło dosłownie z systemu. Do tego popieprzony socjal. Tam się nie opłaca pracować.

Opublikowano (edytowane)

Dziadostwo je.... Nigdy w życiu nie zagłosuję już na te k. z KO !!! Wyborca od ponad 20 lat!!! Po jednym miesiącu niezapłacenia ZUS gdzie mam tragiczną sytuację te j. k. nie nie wysyłają żadnego zawiadomienia tylko momentalnie po dosłownie paru dniach wysyłają upomnienie z dodatkowymi kosztami!!! W głowie się k. nie mieści!!! Za PiS po 5 miesiącach dopiero przysłali i to informację!!! I nie chodzi o ZUS pracowników tylko mój własny!!!

Nigdy już k. nie dostaniecie mojego głosu: Tusk i reszta! 

A jeb... ważne badania medyczne (zlecone na cito) mam wyznaczone za 2 lata!!! Na to idzie moja składka!!! A emerytura? Ile osób w ogóle jej dożyje??? Mój ś.p. tata dosłownie 2 lata pobierał!!! 

Edytowane przez hubio
Opublikowano
44 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Ale wiadomo, lepiej zwalić na lewicę ;) 

Lewactwo, migrantów, socjal, UE, zauważ że jak katarynka powtarza hasła propagandowe rusko-prawackiego ścieku. Nie liczą się fakty tylko w kółko powtarzana propaganda bo ... działa, odpowiednio długie mielenie przekazem propagandowym sprawia że przynajmniej część ludzi zaczyna nim żyć i bezkrytycznie przyjmować jako prawdę.

Godzinę temu, Winter napisał(a):

Tyle, że Niemcy najlepiej wyszły na UE i euro.

AfD chce wyjść z obu tych struktur.

2 godziny temu, Winter napisał(a):

Wyborcy AfD, tj. ruskie onuce nie chcą dokładać do milionów darmozjadów z Ukrainy, czy Afryki? No kto się mógł spodziewać takiego rezultatu. No kto :E 

Saksonia Anhalt to drugi najbiedniejszy land w DE, ich gospodarka mocno zwalnia, społeczeństwo starzeje, dostęp do usług publicznych robi się trudniejszy. To jest wymarzona sytuacja dla wszelkiej maści populistów obiecujących proste recepty i zjednoczenie wokół wspólnego wroga. Czyli jednocześnie proponują wysiedlenie imigrantów oraz ... wprowadzenie siły roboczej z zagranicy. Obiecują niższe podatki a jednocześnie wzrost świadczeń i dostępu do usług publicznych. Chcą rozruszać ekonomię poprzez ... wyjście z UE i strefy euro, mimo że to 50% ich eksportu. Akurat "darmozjady z Ukrainy" w Niemczech pracują (w Polsce zresztą też) i nie potrzebują dopłat, a wsparcie wojenne ma tam spore poparcie. I teraz przyjdzie sprawdzam, ludzie zobaczą jak działają te proste recepty i przez Saksonią są dwie drogi:

- przejrzą na oczy bo "proste recepty" są wewnętrznie sprzeczne i nie mogą zadziałać

- zostaną totalnie opanowani przez propagandę szukającą coraz to nowych wrogów tłumaczących porażki polityki wewnętrznej.

6 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

większość ludzi ma w dupie kto tam zwyciężył w dojczlandach

A nie powinni bo w planach AfD nie ma Polski. Dla AfD na wschód od Niemiec jest tylko Rosja. Polak w jakikolwiek sposób sympatyzujący z AfD jest zdrajcą i tu Tusk ma rację.

Opublikowano
5 minut temu, kalderon napisał(a):

Lewactwo, migrantów, socjal, UE, zauważ że jak katarynka powtarza hasła propagandowe rusko-prawackiego ścieku. Nie liczą się fakty tylko w kółko powtarzana propaganda bo ... działa, odpowiednio długie mielenie przekazem propagandowym sprawia że przynajmniej część ludzi zaczyna nim żyć i bezkrytycznie przyjmować jako prawdę.

AfD chce wyjść z obu tych struktur.

Saksonia Anhalt to drugi najbiedniejszy land w DE, ich gospodarka mocno zwalnia, społeczeństwo starzeje, dostęp do usług publicznych robi się trudniejszy. To jest wymarzona sytuacja dla wszelkiej maści populistów obiecujących proste recepty i zjednoczenie wokół wspólnego wroga. Czyli jednocześnie proponują wysiedlenie imigrantów oraz ... wprowadzenie siły roboczej z zagranicy. Obiecują niższe podatki a jednocześnie wzrost świadczeń i dostępu do usług publicznych. Chcą rozruszać ekonomię poprzez ... wyjście z UE i strefy euro, mimo że to 50% ich eksportu. Akurat "darmozjady z Ukrainy" w Niemczech pracują (w Polsce zresztą też) i nie potrzebują dopłat, a wsparcie wojenne ma tam spore poparcie. I teraz przyjdzie sprawdzam, ludzie zobaczą jak działają te proste recepty i przez Saksonią są dwie drogi:

- przejrzą na oczy bo "proste recepty" są wewnętrznie sprzeczne i nie mogą zadziałać

- zostaną totalnie opanowani przez propagandę szukającą coraz to nowych wrogów tłumaczących porażki polityki wewnętrznej.

A nie powinni bo w planach AfD nie ma Polski. Dla AfD na wschód od Niemiec jest tylko Rosja. Polak w jakikolwiek sposób sympatyzujący z AfD jest zdrajcą i tu Tusk ma rację.

Wiem, że AfD chce wyjść z obu tych struktur i to jest głupota całkowita. Nawet Le Pen we Francji połapała się, że lepiej działać w ramach UE niż bez niej. Niemcy to ogromny eksporter, więc strzeliliby sobie gola do własnej bramki.

Tak, napisałem o ukraińskich darmozjadach, bo zaledwie 30% z nich pracuje. W dwóch pierwszych latach było to mniej niż 20%.

Dla mnie AfD to wydmuszka. Trochę poszczekają, ale nic nie zrobią. Pewne procesy w Niemczech są już nieodwracalne. Niech podziękują cioci Merkel. Poza tym w samej partii uchodzącej za podobno "nazistowską" jest koleś polskiego pochodzenia, a szefowa partii to lesbijka mieszkająca na codzień w Szwajcarii i mająca partnerkę ze Sri Lanki. Niezłe combo xD