Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

@Keller

Ciebie kolego orze rzeczywistość.

:) 

A ciebie twój chłopak nie powiem w co. Zaraz dostanę bana a ty nie, bo realnie zeszczałeś się przed argumentacją i tylko ci tyle zostaje. Najniższe argumenty jakie się da wg każdego opracowania. Emocjonalny gordonik. Spadam, pewnie na 2 tyg, bo takiego mądrali to nie ma poza elektrodą.

Edytowane przez Keller
  • Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Te nieszczęsne klucze, to skąd takie klucze mają tego typu "oficjalne" sklepy
1. https://www.greenmangaming.com/

2. https://www.fanatical.com/en/

3. https://www.humblebundle.com/

Wystarczą tylko te 3, po resztę można sięgnąć na łowców gier i ich gg.deals. Pewnie z kosmosu, gdzie ceny potrafią, ba są niższe niż na steamie, uplay itp

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, Reddzik napisał(a):

Póki co jedynym minusem to ciche dialogi, bardzo ciche jako, że jestem osobą niedosłyszącą to mi to doskwiera, Diego czy bohater byli ledwo słyszalni. 

Ogranicz dynamikę, jeśli jest taka możliwości w ustawieniach audio. Jeżeli nie, sprawdź, czy można zmienić urządzenie wyjściowe na TV (też czasem ogranicza).

Edytowane przez j4z
Opublikowano
26 minut temu, DITMD napisał(a):

Kretoszczur mnie dojechał, ech .. 

Jak tam, klasycznie ze dwa strzały i leżysz? Uwielbiam początek tej gry i to jakim leszczem jest nasza postać. Jeden z serwisów wymienił to jako wadę. :E Amatorzy.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Co do skalowania na Radeonie mam takie możliwości.

Z takich co rzuciło mi się w oczy to czasem napisy dziwnie przeskakują, do walki trzeba się przyzwyczaić ale idzie jako tako wyczuć, no to gramy dalej.

skaler.thumb.jpg.4fcad0df05d03fc2f3714040fe3eb9c4.jpg

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, j4z napisał(a):

Ogranicz dynamikę, jeśli jest taka możliwości w ustawieniach audio

Gra nie ma nic z audio poza suwakami głośności a te mam na maks. Grałem na głośnikach 5.1 + nahimic. Odpalę w słuchawkach- tzn stereo mając aparaty słuchowe, może nie działa dobrze z 5.1
edit
Dodam, że musiałem zwiększać głośność na pilocie głośników, czasem się zdarzy ale tutaj musiałem mocniej podbić.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
12 minut temu, Keller napisał(a):

A ciebie twój chłopak nie powiem w co. Zaraz dostanę bana a ty nie, bo realnie zeszczałeś się przed argumentacją i tylko ci tyle zostaje. Najniższe argumenty jakie się da wg każdego opracowania. Emocjonalny gordonik. Spadam, pewnie na 2 tyg, bo takiego mądrali to nie ma poza elektrodą.

Nie płacz tyle to może ktoś cię będzie traktował jak dorosłego :) 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Vulc napisał(a):

Jak tam, klasycznie ze dwa strzały i leżysz? Uwielbiam początek tej gry i to jakim leszczem jest nasza postać. Jeden z serwisów wymienił to jako wadę. :E Amatorzy.

Nom, dwa strzały i kaplica. 

• Like 1
  • Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Pamiętam dobrze, że krwiopijca miał mnie na hita albo 2, a już nie wspomnę, że przez dłuższy moment nie podejdziemy do jakiegoś cieniostwora czy innego paskudztwa, ba normalny wilk będzie dla nas mini bossem, póki co młody kretoszczur, młody wilk czy młody ścierwojad to są jedyne póki co możliwości do pokonania, gobliny na początku mogą sprawić problemy.

Na początek ulepszyć postać, ulepszyć walkę w wybrany oręż itd i wtedy możemy się zapuszczać w las.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
24 minuty temu, Keleris napisał(a):

Co do skalowania na Radeonie mam takie możliwości.

Z takich co rzuciło mi się w oczy to czasem napisy dziwnie przeskakują, do walki trzeba się przyzwyczaić ale idzie jako tako wyczuć, no to gramy dalej.

skaler.thumb.jpg.4fcad0df05d03fc2f3714040fe3eb9c4.jpg

Radeony to w ogole maja ostatnio dobra wydajnosc na tle geforcow w tych calych statystykach i benchmarkach. 
Bo nowe gry lecą juz z DLSS 4.5 a na Radkach dalej FSR 3.1.X xD 

Opublikowano
2 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Wersję FSR 3.1.4 podmienia sterownik Radeon w locie, o ile nie wtopili wszystkich upscallerów w jeden plik jak w 007 First Light. 

Żeby to sprawdzić musi być jakaś różnica fps po włączeniu lub wyłączeniu. Choć kilka fps.

Opublikowano
19 minut temu, Vulc napisał(a):

Ok, kusisz, kusisz. Diable. 

Na początku twoja postać jest tak słaba, że krwiopijca zabija cię jednym ciosem. Trzyma miecz jednoręczny obiema rękami i walczy strasznie niezdarnie. 

Opublikowano

Czyli tak jak w oryginale, o ile pamiętam. To jedna z największych zalet tej gry, od zera do bohatera. W wielu produkcjach początek jest raczej lajtowy, a nasza postać przyzwoicie radzi sobie z pierwszymi trudnościami. W Gothicu, co zapadło mi w pamięć na lata, dostawało się na starcie mocno w papę i nikogo nie interesowało, że boli.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Jako fan Gothica jestem usatysfakcjonowany. Hiszpanie dali radę. Ma swoje wady, ale czuć że zrobili co mogli z tego co mieli i pewnie nie jakiegoś największego budżetu.

Nowych graczy do serii to raczej nie przyciągnie, ale baza fanów oryginałów jest na tyle wielka, ze widzę niezłe liczby kręcą na steam.

Nawet powiedziałbym, że zrobili coś z tym UE5 bo nie wygląda to jak każda gra na tym silniku.

• Like 3
  • Thanks 1