Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, hubio napisał(a):

Szczerze? Nie znam okoliczności sprawy, ale mi to wygląda na jakieś porachunki. On kierowca. Oni w firmie transportowej. Albo poszło na drodze o coś albo ktoś obiecał, że coś przeszmugluje i wziął kasę i nie dotrzymał słowa, albo pomyłka. Ale z pewnością nie chodziło o tatuaż. To oczywiście wyłącznie moja teza absolutnie niczym nie poparta oprócz logiki i doświadczenia życiowego. Nie chce mi się wierzyć, że pobili go wyłącznie z powodu tatuażu i nic wcześniej między nimi nie było.

tego się już pewnie nie dowiemy bo niemiecka policja wypuściła ich za poręczeniem majątkowym i już pewnie są w Ukrainu o dziwo brak jakichkolwiek danych o motywach zbrodni i co dziwi, chłopcy mimo ciężkich obrażeń Polaka puszczeni wolno

4 minuty temu, Dimazz napisał(a):

Nawet w komentarzach na facebooku wspominają że nie ma żadnych informacji w prasie ani nic więcej prócz słów na temat tego zdarzenia w Niemczech a zbiórka usunięta.

Co do Gordona to pisał że głosował na trzecią nogę i chyba Sawickiego a oni nie maja nic wspólnego z lewicą. 

Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Nie ma żadnego potwierdzenia że to się wydarzyło. Nawet zbiórka została usunięta. Było to już przerabiane. 

Ale wiem - dla takich jak ty ważniejsza propaganda niż fakty. 

obecność zbiórki = prawda objawiona, może komuś zależało aby sprawę wyciszyć, w tej bananowej republice wszystko możliwe a w dążeniu za głupotą nowoczesnej Europy mamy pierwsze miejsce

Opublikowano
Teraz, ptys napisał(a):

obecność zbiórki = prawda objawiona, może komuś zależało aby sprawę wyciszyć, w tej bananowej republice wszystko możliwe a w dążeniu za głupotą nowoczesnej Europy mamy pierwsze miejsce

Zależało - autorom, których ktoś zweryfikował. Mało to fejkowych zbiórek? Jak widać są tacy co się nabiorą na każde kłamstwo - byleby pasowało do ich propagandowej narracji :) 

Jak pisałem - dla Ciebie fakty nie mają znaczenia.

Dla Ciebie liczy się plemienność.

• Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Zależało - autorom, których ktoś zweryfikował. Mało to fejkowych zbiórek? Jak widać są tacy co się nabiorą na każde kłamstwo - byleby pasowało do ich propagandowej narracji :) 

Jak pisałem - dla Ciebie fakty nie mają znaczenia.

Dla Ciebie liczy się plemienność.

generalnie widziałem z poszkodowanym kilka wywiadów, jakoś dziwnie poznikały, żadnego sprostowania od twórców, wydaje mi sie że ktoś by coś napisał zrobił vlog że fejk i typ wszystkich oszukał a tu cisza może żeby nie podsycać nastroi antyukraińskich  

• Haha 2
Opublikowano
12 minut temu, ptys napisał(a):

generalnie widziałem z poszkodowanym kilka wywiadów, jakoś dziwnie poznikały, żadnego sprostowania od twórców, wydaje mi sie że ktoś by coś napisał zrobił vlog że fejk i typ wszystkich oszukał a tu cisza może żeby nie podsycać nastroi antyukraińskich  

Zweryfikowali gościa i podkulił swój russki ogon. To najbardziej prawdopodobne. 

a to co ty tam wyżej wymyślasz to ruskie kocopoly.

• Upvote 1
Opublikowano
Cytat

Prezydent USA Donald Trump grozi nałożeniem 200-proc. ceł na francuskie wino i szampana z powodu zamiaru Francji odrzucenia jego zaproszenia do Rady Pokoju — donosi agencja AFP.

A wyobraźcie sobie jest -15 i siedzieć dzień i noc gdzieś w okopie na Suwałkach :D

Opublikowano

Kto by się spodziewał, że prawactwo nie doczyta:

Cytat

"wywodzącą się z części środowisk kibicowskich."

I dodatkowo, że nie wie, iż Kreml inwestuje w każdą skrajną grupę.

Ale to prawactwo - oni nigdy nic nie wiedzą, niewiele rozumieją i w zasadzie zawsze piszą bzdury :) 

• Haha 2
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

"wywodzącą się z części środowisk kibicowskich."

antifa i środowiska lewicowe z kibolami? Fajny artykulik, taki niezbyt rzetelny :E

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

antifa i środowiska lewicowe? Fajny artykulik, taki niezbyt rzetelny :E

Ci "Bałtyccy Antyfaszyści" to w ogóle jest nowy twór, który powstał po russkiej inwazji, więc pewnie z Antifą to nie ma nic wspólnego (poza nazwą):
https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/2016944/baltic-antifascists-latvia-cracks-down-on-russian-influence-agents

Nie, żebym bronił jakoś Antify, bo mam na nich wywalone, ale ze środowiskami kibicowskimi to to nigdy nie miało wiele wspólnego. To wygląda po prostu na dedykowany twór do tej roboty. 

• Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Fatality napisał(a):

Kto by się spodziewał, że lewacy, którzy najbardziej krzyczą w każdą stronę, że prawacy to ruskie onuce - a sami okazują się szpiegami :E Żodyn się nie spodziewał.

Skrajna lewica i skrajna prawica są opłacani przez Ruskich. Normalsi zawsze siedzą gdzieś po środku między lewacką i prawacką nawalanką. Ot mają rodziny, pasję, zainteresowania czyli własne życie.

• Upvote 3
Opublikowano
W dniu 16.01.2026 o 23:28, adashi napisał(a):

Rosja z całości Ukrainu już nie  zrezygnuje. Za dużo zostało w tę koncepcję zainwestowane. Nie ma drogi odwrotu.

Putin nie zrezygnuje, bo to faktycznie byłaby oznaka słabości i przyznanie się do błędu. Ale przy okazji zmiany władzy można iść na nowe otwarcie i zwalać na poprzedników. Elity to łykną, bo będzie znowu można robić kokosy na handlu z zachodem, a ludowi wszystko jedno.

Opublikowano (edytowane)

Zacznijmy od tego, że antifa jest po prostu grupą, a konkretniej różnymi grupami, które nie posiadają władz, nie posiadają hierarchii, nie przynależą politycznie, w zasadzie nie mają swoich reprezentantów w rządzie. Z antifą identyfikują się ludzie którzy sprzeciwiają się poglądom faszystowskim lub skrajnie prawicowym, które mogą prowadzić do faszyzmu. 

Mogą być w rządzie ludzie o poglądach antyfaszystowskich zbliżonych do samej antify, ale nie ma chyba posła czy senatora, o którym byłoby wiadomo że jest członkiem jakiejś grupy antify.

Dlatego samej antify nie da się jednoznacznie utożsamiać z jakąkolwiek stroną polityczną, bo tam mogą być centrowcy, lewicowcy, demokraci, anarchiści i ludzie o wielu różnych innych poglądach. 

Edit: jak było pisane, rosja będzie inwestowała w działania w każdej grupie, która może przyczynić się do pogłębienia podziałów w społeczeństwie. Im bardziej podzielone społeczeństwo, tym łatwiej dalej nim manipulować i doprowadzić albo do wewnętrznego konfliktu, albo do rozpadu. Elementem takich działań może być również właśnie próba odłączenia Polski od różnych struktur międzynarodowych, bo to osłabia pozycję, osłabia obronność, ekonomię i wiele innych aspektów państwa, które nie jest w pełni samodzielne gospodarczo.

Edytowane przez LeBomB
  • Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Kto by się spodziewał, że prawactwo nie doczyta:

I dodatkowo, że nie wie, iż Kreml inwestuje w każdą skrajną grupę.

Ale to prawactwo - oni nigdy nic nie wiedzą, niewiele rozumieją i w zasadzie zawsze piszą bzdury :)

Prawicowa antifa 😂