Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Porównując C5 do 508 to mimo niby tego samego rodzaju wspomagania (hydraulika napędzana silnikiem elektrycznym) w tym pierwszym chodzi zauważalnie lżej... mimo że po zeszłorocznej regeneracji magla chodzi zdecydowanie ciężej niż wcześniej :E

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Nie znajdziesz tu frajera na opla :E

Dawno temu mojego się pozbyłem. Ale byłem zadowolony z Astry K :)

33 minuty temu, Cappucino napisał(a):

Ale jego opel już znalazł.;D

Nie za bardzo. Jak nie rozumiesz żartu to siedź cicho zamiast się kompromitować :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Moja żona i syn mają astygmatyzm...jazda w nocy to dla nich męczarnia. Stąd na wyjazdy na wczasy zawsze jestem skazany na bycie kierowcą (zazwyczaj w nocy jedziemy).

Mam astygmatyzm i -1,25 na obydwóch oczach, brylę nosze już chyba 7 czy 8 rok, astygmatyzm jest główną przyczyną, że w trasy jeżdżę w dzień, jakieś tam 100 czy 200km jeszcze w nocy jakoś się przemęczę, ale od wielkiego dzwona raz na parę lat jak trzeba. 

Godzinę temu, Cappucino napisał(a):

Czekam na to.:lol2:

Z przykrością stwierdzam, że nie znalazłem takiej opcji tutaj :wariat:

Opublikowano
1 godzinę temu, Katystopej napisał(a):

Mam astygmatyzm i -1,25 na obydwóch oczach, brylę nosze już chyba 7 czy 8 rok, astygmatyzm jest główną przyczyną, że w trasy jeżdżę w dzień, jakieś tam 100 czy 200km jeszcze w nocy jakoś się przemęczę, ale od wielkiego dzwona raz na parę lat jak trzeba. 

Z przykrością stwierdzam, że nie znalazłem takiej opcji tutaj :wariat:

Ja mam na szczęście lekki astygmatyzm, no i krótkowzroczność. Co muszę jednak powiedzieć, reflektory LED robią robotę. Na zwykłych halogenach bardzo się męczę 

34 minuty temu, Arczevski napisał(a):

Trzeba przyznać, że ryczące V8 to jest to o co chodzi w życiu :E Za chwile powrót do rzeczywistości i klekoczącego dieselka :D

Przynajmniej masz cupholder. On nie

Opublikowano (edytowane)

I wygląd, strasznie mi się podoba. Nie jest z zewnątrz jakoś mocno przerobione, nie ma ogromnych poszerzeń, miliona nacięć z dodatkowymi wlotami itp. Tak w sam raz zachowując oryginalną linię, po prostu ładne.

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Ja znów mam problem z ledami w autach jadących z przeciwka...nie mówię o włożonych ledach w miejsce żarówek, tylko o fabrycznych rozwiązaniach w nowych autach. Praktycznie każde mnie oślepiają.

To już kwestia przyzwyczajenia. 

Stawiam, że kiedyś zrobią inteligentną szybę, która raz będzie filtrowała to co dociera do nas z zewnątrz, chociażby oślepiające światło, jak i z pomocą kamer będzie poprawiała widoczność obiektów mało widocznych. Taki przezroczysty ekran, zamiast szyby

Edytowane przez marko
Opublikowano
5 godzin temu, Arczevski napisał(a):

Trzeba przyznać, że ryczące V8 to jest to o co chodzi w życiu :E Za chwile powrót do rzeczywistości i klekoczącego dieselka :D

obraz.thumb.png.2bb944253a1d00f0e7fc718e85ad43b2.png

Jak miałem z 7 lat to była taka gierka co się jeździło takim jak ten ze zdjęcia i nazywał się chyba grave digger :E

Opublikowano
Godzinę temu, trepek napisał(a):

I lubię jeździć w nocy :E

Od zawsze lubiłem jeździć nocą, ale w ostatnich dwóch latach jakoś mniej pewnie się czuję za kierownicą po zmroku. Mam wrażenie, że odkąd soczewki zamieniłem na okulary, wzrok mocniej mi się "rozbiega".

Być może mam niewłaściwie dobrane szkła, ale byłem u kilku różnych okulistów i wyniki są zbieżne.

Niemniej, wadę mam solidną -4,5. Patrząc w lustro bez okularów widzę tylko, że mam głowę :E