Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Podnośnik to złoto tylko tak, raz, że trzeba mieć na to miejsce, a dwa, że to trzeba serwisować - jak nie samemu to komuś zlecić. To tak jak z autem, chyba nie chciałbyś kupić używanego podnośnika za 3k i żeby wam sufit przypadkiem na łeb się nie spadł, bo olej wycieka i ciśnienia nie trzyma ;) No coś za coś. Sam mam ochotę u teścia w warsztacie podnośnik wstawić i o ile miejsce i serwis to nie problem tak po prostu nie ma to obecnie sensu. Ja do kanału się dopchać nie mogę, tak to jest zasrane wszystko :E  Kanał jest, a mimo to jeżdżę do Żony brata ciotecznego dom obok, żeby coś zrobić :E

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano

Chyba najbardziej podoba mi się pomysł z bałwankami i kompresorem.

Mam kanał u rodziców i rzeczywiście zapomniałem jakie uciążliwe jest każdorazowe ściąganie desek i bieganie góra-dół, gdy czegoś zapomnę. Podnośnik kolumnowy będzie zbyt upierdliwy przy codziennym korzystaniu z garażu. Możliwość serwisowania auta ma być dodatkiem, nie głównym celem garażu. 

Dzięki wszystkim za cenne rady! :) 

Opublikowano

Młody w poniedziałek zamówił turbinę po regeneracji, miała być wczoraj na zasadzie, że kurier przywozi "nową" i zabiera starą. Dziś kurier przyjechał po starą i powiedział, że pewnie za tydzień będzie z tamtą (albo tą :E ). Mówi że przez te ogłoszenia wprowadzające w błąd dostaje ciągłe zjeby od ludzi...bo każdy chce od razu turbinę czy wtryski bo tak tam stoi, a tu uj :E 

Pomijam, że jak zawsze się pospieszył młody, bo mam chłopaków którzy by to ogarnęli pewnie taniej a na pewno szybciej. No ale już nie chciałem mu się w to wtrącać :E 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Młody w poniedziałek zamówił turbinę po regeneracji, miała być wczoraj na zasadzie, że kurier przywozi "nową" i zabiera starą. Dziś kurier przyjechał po starą i powiedział, że pewnie za tydzień będzie z tamtą (albo tą :E ). Mówi że przez te ogłoszenia wprowadzające w błąd dostaje ciągłe zjeby od ludzi...bo każdy chce od razu turbinę czy wtryski bo tak tam stoi, a tu uj :E 

Pomijam, że jak zawsze się pospieszył młody, bo mam chłopaków którzy by to ogarnęli pewnie taniej a na pewno szybciej. No ale już nie chciałem mu się w to wtrącać :E 

To po mamusi czy po tatusiu tak ma? :E

• Haha 2
Opublikowano

Gorzej (gorzej?) Jakby auto zniknęło na parę dni, po czym pojawiło się z powrotem z hukiem przelotu, gwizdem hybrydy i "bez-dymnym" programem :E 

I jak pewne 307 z innego forum w stęsach i bez wycieraczek przednich, bo psuły estetykę auta :lol2:

• Haha 2
Opublikowano
W dniu 9.11.2025 o 17:45, dannykay napisał(a):

Kurna wallec. Silnik dzwoni jak wściekły, a Ty mu po garach dajesz… Nie odpalać, nie jeździć i do warsztatu na lawecie, ale brzmi to bardzo źle. 

Odstawiłem dzisiaj.

Już nawet nie reagował na gaz, wciskalem do dechy a on dalej pyrka 500-1000 obrotów.

Ciekawe czy silnik kaput :/

Opublikowano
17 minut temu, wallec napisał(a):

Odstawiłem dzisiaj.

Już nawet nie reagował na gaz, wciskalem do dechy a on dalej pyrka 500-1000 obrotów.

No to f dla jego, bo dzwonił jak dzwony kościelne w odpust 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, marko napisał(a):

Czyli coś ze strony teściów...

Albo listonosza :E :E :E:E :E 

37 minut temu, wallec napisał(a):

Mógł wejść w tryb awaryjny i wtedy nie reaguje na gaz.

Edytowane przez trepek
Opublikowano
2 godziny temu, bergercs napisał(a):

Wsypuje się do pojemnika drożdże, mąkę, sól, cukier, masło, wlewa wodę naciska się start - i po 4 godzinach mamy gotowy chleb:

Ale że jak, nie trzeba nic mieszać tylko władować wszystko? A to ja też chcę :red: 

dobra, mam, tylko muszę wydać 2 stówy więcej na czarnego bo białego sprzętu żona w kuchni nie zaakceptuje :hahaha:

• Haha 2
Opublikowano
8 godzin temu, bergercs napisał(a):

Wsypuje się do pojemnika drożdże, mąkę, sól, cukier, masło, wlewa wodę naciska się start - i po 4 godzinach mamy gotowy chleb:

W takiej kolejności wsypywałeś? Czy tak ci się napisało? Swoja droga bardzo ładnie wyszedł ten chleb! Zaczekam na bonus świąteczny i sobie zrobię wczesny prezent na święta ;)

Opublikowano
8 godzin temu, bergercs napisał(a):

do warzenia mąki

Po co chcesz gotować mąkę? :stukniety:

Chyba, że chodziło o ważenie ;-) 

W tym wyrazie zmiana ż na rz zmienia całkowicie konspekt zdania.

BTW.

Jak to cudo do pieczenia chleba miesza składniki? W środku jest jakieś śmigło/mieszalnik? Ono później zostaje w pieczonym chlebie?

Opublikowano

Brachol to ma pecha z tymi autami...merol znów u lakiernika. Chciał kiedyś umyć i wystrzeliła końcówka lancy prosto w auto.

IMG-20251102-WA0002.jpg

Żeby było śmieszniej kolejność idzie identycznie jak w 508... najpierw lewy przedni błotnik, teraz prawy tył. Idąc tą zależnością następny do polerowania będzie cały prawy bok 🙈😅

Opublikowano

O, dobrze wiedzieć z tym EGRem.

Za półtorej tygodnia jadę na serwis z SantaFetką to się podpytam jak to z tymi katalizatorami i egrami jest.

Jestem też ciekaw co powiedzą na temat pojedynczego puknięcia, które często pojawia się z tyłu przy ruszaniu. Podobno jakaś akcja naprawcza na tylne amortyzatory jest.