Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, serwal4 napisał(a):

Czyżby przeglądając rolki na IG/TikToku w czasie posiedzeń "nad wodą" algorytm podrzucił te fensi dymne drinki? :E 
A zaraz po tym reklamę na aliex? :lol2:

Nie, rano przy kawie przeglądałem ali w poszukiwaniu przynęt i mi się rzuciło w oczy 8:E fajny posmak dymu jest, więc 30zł na marne nie poszło xD

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, galakty napisał(a):

Kia niestety albo stety tylko dobre diesle miała :E Jeszcze za czasów non-turbo to te 1.4 wolnossące miały owalne tuleje, klekotały jak diesle, awarie czujników, problemy z odpalaniem. CRDi pali na strzała i jedzie :E 

W drodze wyjątku jest bezobsługowy i bez dwumasu 2.0CVVT 163/166KM na wtrysku pośrednim w kia sportage w latach 2011-2015 i chyba jeszcze paru modelach (carens?), o ile się nie mylę też w bliźniaczym hyundaiuix35.

Opublikowano
14 godzin temu, bergercs napisał(a):

Mocno wypieczony: cieniutka, mocno chrupiąca skórka:

ZdjcieWhatsApp2025-11-14o20_53.12_b4782131.thumb.jpg.9a36331ab7d715d4741061dc6a1a5d18.jpg

Jutro eksperymenty z grahamem.

Kupiłem właśnie na Amazon ten najmniejszy model :D W przyszłym tygodniu testy. 

Opublikowano
19 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

No pod górę ma młody z tym turbo. Zapomniał odkręcić od starego króciec do spływu oleju...nawet nie zapomniał, a nie wiedział że trzeba go odkręcić. No niech się uczy :E 

No totalnie pod górę...jak załatwił spływ to po złożeniu wszystkiego rurka zasilająca zaczęła puszczać olej. Kupowanie zamienników to kasa w błoto bo zaraz zaczynają puszczać :E 

Opublikowano

Hmm... Właśnie czytam sobie post na FB. Gość na niemieckiej autostradzie miał 220kmh na ograniczeniu do 120 i 150kmh na ograniczeniu do 80kmh. Jechał z rodziną. Dostał 1400€ mandatu i 3 miesiące zakazu jazdy. I wiecie co? Otworzyłem komentarze, a tam bez wyjątku, że kara za niska, że potencjalny morderca, itd. Żadnego "od tego są autostrady!" :)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

to w Polsce według nowych przepisów które maja wejść miałby jeszcze  jedną szansę  na przekroczenie prędkości o 50km i brak prawka do końca życia.

3x przekroczysz prędkość o 50km i żegnasz się z pojazdami mechanicznymi 

Edytowane przez Dimazz
Opublikowano (edytowane)

Cd piekarni - chciałem przetestować jakimś ciemnym. Zamiast korzystać z przepisów  w instrukcji (gdzie jasno zaznaczone, żeby korzystać tylko z mąk pszennych) skorzystałem z tego przepisu (nie miałem w domu zwykłej żytniej, więc zastosowałem żytnią pełnoziarnistą, miód ze względu na uczulenie kogoś z rodziny zastąpiłem syropem klonowym).

Przy wyrabianiu aż jęczał sprzęt: wyszedł ponad połowę mniejszy niż standardowy* - myślałem, że będzie niedobry, ale wyszedł smaczny 

*Zważyłem go - 820 gram :E

ZdjcieWhatsApp2025-11-15o15_45.32_dda6fead.thumb.jpg.d9159cdfe95697d626b715ddc29e900b.jpg

ZdjcieWhatsApp2025-11-15o15_59.05_2a3f95f2.thumb.jpg.7456b3cf43d482d1764e2cb64cf39652.jpg

ZdjcieWhatsApp2025-11-15o16_16.44_1dd7de46.thumb.jpg.8dc3791e7a74f0078205bbde5a6515c7.jpg

Edytowane przez bergercs
Opublikowano
5 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Jakbym słyszał Galaxy od mojego brata :E 
Tam obecnie jest turbina hybryda, program (ale bez szczałuf popkornów itp. udziwnień) + wydech przelot (tylko katalizator się ostał, vin twierdzi, że fabrycznie DPF/FAP nie było); A, no i filtr stożkowy...

W przypadku 7os gondoli na kołach jest to godne politowania ale...

Opublikowano

Siedziałem wczoraj w Zafirze C kumpla, świeżo kupiona. Cholera, jakie to jest duże i wygodne auto. Bagażnika ogrom, wsiada się dosyć wysoko, w zasadzie jak do suv'a, fotele te z wysuwanym poddupnikiem mega wygodne na trasę, do tego automat i 2.0 cdti - tak, uszczelkę smoka już zrobił :E Trafił nawet podgrzewaną kierownicę i tempomat aktywny, więc fajny wypas. Podoba się dla mnie :red:

Opublikowano
19 godzin temu, marko napisał(a):

Hmm... Właśnie czytam sobie post na FB. (...) komentarze, a tam bez wyjątku, że kara za niska, że potencjalny morderca, itd. Żadnego "od tego są autostrady!" :)

Na FB to już nie wiadomo co piszą ludzie a co boty. Posty to już też chyba boty dodają. Ogólnie ściek do kwadratu już tam jest, byle tylko wzbudzał skrajne, negatywne emocje. 

Opublikowano (edytowane)

Post zamieściła akurat lokalna Polizei. 

Godzinę temu, Katystopej napisał(a):

Siedziałem wczoraj w Zafirze C kumpla, świeżo kupiona. Cholera, jakie to jest duże i wygodne auto. Bagażnika ogrom, wsiada się dosyć wysoko, w zasadzie jak do suv'a, fotele te z wysuwanym poddupnikiem mega wygodne na trasę, do tego automat i 2.0 cdti - tak, uszczelkę smoka już zrobił :E Trafił nawet podgrzewaną kierownicę i tempomat aktywny, więc fajny wypas. Podoba się dla mnie :red:

Ile brakuje do 40-tki? :E

Btw. sam rozważałem ją jeszcze w 2017 roku. Wersja 170 albo 200KM. Tylko nie pamiętam, co mi tam nie pasowało :hmm:

Edytowane przez marko
  • Haha 1