Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, galakty napisał(a):

Wczoraj mnie naszło i żeby GT7 ogrywać, ale dla jednej gry to mi się nie chce :E 

Mnie też ostatnio naszło ale do Play Station moja kiera nie pasuje. Co więcej często całą nową bazę trzeba kupić, a nie tylko obręcz. Do tego lista samochodów bardziej mi się podoba w FM. Ale wpadłem na inny pomysł. Jak przejdę FM1 na Xboxa classic to kupie Xbox 360 i popykam sobie w FM4. Według wielu najlepsza odsłona serii. To ta z narracją i reklamami z Top Gear. Dla samego klimatu tamtych lat i aut z tamtego okresu warto :) oglądanie Top Gear a później testowanie tych aut w grach to był peak petrol headziarstwa. 

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano
27 minut temu, dannykay napisał(a):

Też o tym myślałem, ale już teraz z czasem ciężko, a jak się młody urodzi, to już w ogóle bez szans. Będzie stał drogi, bezużyteczny mebel :E 

Mi ostatnio przeszło przez myśl żeby wymienić kartę graficzną(GTX1660TI)w kompie na jakąś trochę nowszą. Potem przyszła refleksja, po co skoro tego kompa odpalam w najlepszym wypadku raz w miesiącu :E

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, KiloKush napisał(a):

Mnie też ostatnio naszło ale do Play Station moja kiera nie pasuje. Co więcej często całą nową bazę trzeba kupić, a nie tylko obręcz. Do tego lista samochodów bardziej mi się podoba w FM. Ale wpadłem na inny pomysł. Jak przejdę FM1 na Xboxa classic to kupie Xbox 360 i popykam sobie w FM4. Według wielu najlepsza odsłona serii. To ta z narracją i reklamami z Top Gear. Dla samego klimatu tamtych lat i aut z tamtego okresu warto :) oglądanie Top Gear a później testowanie tych aut w grach to był peak petrol headziarstwa. 

Po co X360 jak najnowszy Xclocek ma kompatybilność wsteczną?

Ja u majfrendów sobie kupiłem przystawkę do tv jakiś czas temu, żeby sobie popykać w jakieś stare tytuły, odpaliłem dwa razy :E  Syn z kolei na 4 urodziny dostał Switcha od moich braci, grałem raz będąc w podróży służbowej :D

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
7 minut temu, jarux napisał(a):

Mi ostatnio przeszło przez myśl żeby wymienić kartę graficzną(GTX1660TI)w kompie na jakąś trochę nowszą. Potem przyszła refleksja, po co skoro tego kompa odpalam w najlepszym wypadku raz w miesiącu :E

Polecam APU :)

Opublikowano
24 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Jak przejdę FM1 na Xboxa classic to kupie Xbox 360 i popykam sobie w FM4. Według wielu najlepsza odsłona serii. To ta z narracją i reklamami z Top Gear. Dla samego klimatu tamtych lat i aut z tamtego okresu warto :) 

Oj ile ja godzin spędziłem na fujimi kaido... 

Opublikowano

Ja kupiłem Xboxa Series S na premierę. Trochę pograłem wieczorami w Wiedźmina i Forzę, ale odkąd urodził się syn (2,5 roku) leży nieużywany. Robi czasami za odtwarzacz do Netflixa jak Android TV za mocno zamula. Podejrzewam, że wróci do użytku jak syn ogarnie obsługę pada. :E 

Opublikowano
Godzinę temu, KiloKush napisał(a):

Szkoda ze nie powiedziałeś wcześniej, kilka dni temu oddałem pierwszego x360 z pudłem gier do fundacji braterstwa PL UA 

• Sad 1
Opublikowano
Godzinę temu, Cappucino napisał(a):

Powrót 3,0 Tdi i czy na pewno rośnie sprzedaż elektryków w Unii? 

Oznacza to, że sprzedali wystarczająco dużo EV by nie płacić kar C02 od aut spalinowych i utrzymać w ofercie diesla. 
UE poluźniła kaganiec i teraz zamiast rocznego bilansu producencie mają się rozliczać z okresu 3 lat. Stąd powrót starego, nowego silnika ale w kontekście 3 lat muszą znacząco zwiększyć sprzedaż EV inaczej czeka ich sroga kara. 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Oznacza to, że sprzedali wystarczająco dużo EV 

Komu? Dilerom i importerom by sprzedaż ładnie wyglądała na papierku? Sprzedaż osobom prywatnym spadła o 9%, a nie muszę przypominać, że taki VW celowo przedłużał wydawanie elektryków z 2024  na początek tego roku by poprawić właśnie statystyki w średniej emisji spalin na ten rok. 

14 minut temu, DjXbeat napisał(a):

UE poluźniła kaganiec i teraz zamiast rocznego bilansu producencie mają się rozliczać z okresu 3 lat. 

O tym wiadomo od dawna. 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Cappucino napisał(a):

Komu? Dilerom i importerom by sprzedaż ładnie wyglądała na papierku? 

I tu jesteś w błędzie bo dyrektywa CAFE to normuje. Sprzedaż auta w rozumieniu dyrektywy naliczana jest do statystyk po rejestracji pojazdu czyli VIN.  Bez tego to wyprodukowane auto widmo nie jest naliczane do statystyk. 
Diler czy importer aut nie rejestruje tylko klient końcowy!

Dlaczego VW opóźniał wydawanie aut z 2024r ? By rejestrację tych aut weszły w 2025r i auta zostały naliczane do 3 letniego okresu rozliczeniowego.

Edytowane przez DjXbeat
Opublikowano
Godzinę temu, kapcer napisał(a):

Ja kupiłem Xboxa Series S na premierę. Trochę pograłem wieczorami w Wiedźmina i Forzę, ale odkąd urodził się syn (2,5 roku) leży nieużywany. Robi czasami za odtwarzacz do Netflixa jak Android TV za mocno zamula. Podejrzewam, że wróci do użytku jak syn ogarnie obsługę pada. :E 

Ja tam zazwyczaj coś pogram wieczorem jak młoda śpi. Jednak łojenie dupska 12-latkom w Warzone wciąż bawi tak samo dobrze jak 5 lat temu :E 

• Haha 2
Opublikowano

Mam PS5 którego ostatnio niewiele używam, czasem coś pogram ale z reguły wieczorem jak już przed TV to oglądamy jakiś serial z żoną. Chodziło za mną złożyć jakiś potężny PC do grania w te same gry co zawsze, na szczęście to co się dzieje z cenami RAMu mnie powstrzymało i odpuściłem temat, dlatego korzystając z niewydanych pieniędzy właśnie zamówiłem zimówki do nowego auta, oszczędność po mojemu :E 

Opublikowano

Mamy problem z firmowym Jumperem i za chwilę się skończy na sprzedaży grata po wrzuceniu w niego 20k zł. 

Jumper 2.0 diesel, 2019 rok. Auto przez pewien czas po odpaleniu z rana lub po dłuższym postoju waliło niebieską, śmierdzącą chmurę. Czekaliśmy na termin w warsztacie, ale że bus musi latać, to jeździł. Któregoś razu po odpaleniu zaczął nierówno pracować, jakby nie na wszystkie gary, więc lawetą pojechał do warsztatu. Było podejrzenie pękniętej głowicy, ale głowica zdjęta, sprawdzona i niby ok. Wymieniono wszystkie wtryskiwacze na nowe, rozrząd, pompa wtryskowa, oczywiście upg i obróbka głowicy przed złożeniem i po odbiorze auto dymi i nie ma mocy. Diagnoza - źle wyprogramowany ad blue i dpf, bo ktoś kiedyś wycinał. No to do jakiegoś ich (warsztatu) magika. Wziął 2,5 koła za wgranie ori mapy i wyprogramowanie jak trzeba, a auto nadal dymi i nie ma mocy. No to kolejna diagnoza - uszkodzony sterownik silnika. Możliwe to? Co im można podpowiedzieć żeby to wreszcie zrobili, bo auto stoi już blisko 50 dni, wrzucony worek siana i nadal nie potrafią naprawić. 

Opublikowano
30 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja tam zazwyczaj coś pogram wieczorem jak młoda śpi.  

W sobotę rano urodził mi się syn - 3.980kg 56cm także sporadyczne korzystanie z pada/laptopa zamieniam na częstą obsługę pieluszek 😁

• Like 10
  • Upvote 3