IceMan 136 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 1 minutę temu, galakty napisał(a): Ale mnie rozłożyło... W nocy z niedzieli na poniedziałek taka gorączka, poty, normalnie pływałem w łóżku. Nie wiedziałem co się dzieje. Dziś już kontaktuję ale i tak pocę się od siedzenia zwykłego. Test robiłem na 5 różnych wirusów - nic. tak bywa po odstawieniu używek
galakty 4 187 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 1 minutę temu, Gret napisał(a): Delegacja wychodzi Nieeee, po 2 tygodniach? Coś Ty 1 minutę temu, IceMan napisał(a): tak bywa po odstawieniu używek Cholera, mam znajomego na forum?
huudyy 3 285 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 4 minuty temu, galakty napisał(a): Ale mnie rozłożyło... W nocy z niedzieli na poniedziałek taka gorączka, poty, normalnie pływałem w łóżku. Nie wiedziałem co się dzieje. Dziś już kontaktuję ale i tak pocę się od siedzenia zwykłego. Test robiłem na 5 różnych wirusów - nic. Znajoma z pracy miała 40c przez 3 czy 4 dni, z łóżka nie wyszła przez tydzień... Jakieś gówno panuje teraz zdrowia chłopie!
marko 999 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 7 minut temu, GordonLameman napisał(a): Moja oferta jest z 2024 i w sumie nie wiem gdzie patrzysz. Wg moich wyliczeń wysokość rat jest naprawdę OK Patrzę na kilka pierwszych z brzegu ofert. Są absurdalne. W przyrodzie nic nie ginie, hajs musi się im zgadzać.
galakty 4 187 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Teraz, huudyy napisał(a): Znajoma z pracy miała 40c przez 3 czy 4 dni, z łóżka nie wyszła przez tydzień... Jakieś gówno panuje teraz zdrowia chłopie! To aż tak źle u mnie nie jest, 38c max. Ale wiadomo facet gorzej znosi Najlepsze jest to że kataru i kaszlu w sumie nie mam, jedynie gorączka i ból głowy straszny. Ale ani grypa A, B, Covid, SRV - nic.
GordonLameman 9 556 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 1 minutę temu, marko napisał(a): Patrzę na kilka pierwszych z brzegu ofert. Są absurdalne. W przyrodzie nic nie ginie, hajs musi się im zgadzać. Serio?
marko 999 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego (edytowane) Tak. To dużo Sprawdziłem z ciekawości. Na dzień dobry mam kilka ofert poniżej 500€. Brutto. PS: w tzw. sieciówce 455€. Brutto. Już z wliczonym pakietem serwisowym + eksploatacja. Edytowane 10 Lutego przez marko
GordonLameman 9 556 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 14 minut temu, marko napisał(a): Tak. To dużo Sprawdziłem z ciekawości. Na dzień dobry mam kilka ofert poniżej 500€. Brutto. W Polsce to nie jest dużo Widzę te za 470 euro - to wersja bez AWD Jak doliczysz żeby to była Tekna Premium i epower e4orce to wychodzi podobnie.
marko 999 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego (edytowane) Ja Ci podałem tekna+ e4orce Ja się tylko śmieje z tego "bez udziału własnego" Edytowane 10 Lutego przez marko
GordonLameman 9 556 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 43 minuty temu, marko napisał(a): Ja Ci podałem tekna+ e4orce Ja się tylko śmieje z tego "bez udziału własnego" Podrzucisz link?
larry.bigl 586 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Moja oferta jest z 2024 i w sumie nie wiem gdzie patrzysz. Wg moich wyliczeń wysokość rat jest naprawdę OK Mowa o leasingu na firmę czy osobę prywatną? Z ciekawości wczoraj po sąsiedzku zerknąłem na kredyt i leasing w skodzie po sąsiedzku. Wychodzi, że cena w skali cąłości z wykupem to +5k dla Kodiaqa. Chyba nie tak źle?
GordonLameman 9 556 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 8 minut temu, larry.bigl napisał(a): Mowa o leasingu na firmę czy osobę prywatną? Z ciekawości wczoraj po sąsiedzku zerknąłem na kredyt i leasing w skodzie po sąsiedzku. Wychodzi, że cena w skali cąłości z wykupem to +5k dla Kodiaqa. Chyba nie tak źle? na firmę. na osobę prywatną to bym nie brał bo się nie opłaca (podatki).
marko 999 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Podrzucisz link? Przejrzyj sobie chociażby leasingmarkt.de Ja jestem osobą prywatną więc płacę brutto. Ale jak przeliczam te 2700zł brutto, to nie nie nie. Już ja wolę mieć wkład własny
trepek 1 714 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 2 godziny temu, Gret napisał(a): Delegacja wychodzi Trzeźwieje
Gret 864 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 3 minuty temu, trepek napisał(a): Trzeźwieje Konserwacja schodzi
bleidd 809 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 2 godziny temu, GordonLameman napisał(a): Serio? Wychodzi to lepiej niż leasing bez wkładu i wykupu?
KiloKush 804 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): na firmę. na osobę prywatną to bym nie brał bo się nie opłaca (podatki). Czy ja wiem czy się nie opłaca. Wiele aut ostatnio brałem pod uwagę i używane auta zazwyczaj tracą na wartości 500-700 zł miesięcznie. Dorzucić do tego ubezpieczenie i już masz około 1000 zł miesięcznie. I tu jeszcze musisz wliczyć serwisy i naprawy. Jak masz pecha albo awaryjny model to przebijesz 1300 zł. Za tyle można już mieć najem na całkiem ok wyposażoną hybrydę. I mówię tu o ofercie bez wkładu własnego. A przecież gotówkę które się ma odłożoną na kupno auta można wrzucić w lokatę i jak liczyłem 50 000 zł wyrobi miesięcznie około 200 zł zysku. Pomijam, że są inne bardziej rentowne opcje inwestowania.
Tomasz Niechaj 79 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 5 minut temu, KiloKush napisał(a): Czy ja wiem czy się nie opłaca. Wiele aut ostatnio brałem pod uwagę i używane auta zazwyczaj tracą na wartości 500-700 zł miesięcznie. Dorzucić do tego ubezpieczenie i już masz około 1000 zł miesięcznie. I tu jeszcze musisz wliczyć serwisy i naprawy. Jak masz pecha albo awaryjny model to przebijesz 1300 zł. Za tyle można już mieć najem na całkiem ok wyposażoną hybrydę. I mówię tu o ofercie bez wkładu własnego. A przecież gotówkę które się ma odłożoną na kupno auta można wrzucić w lokatę i jak liczyłem 50 000 zł wyrobi miesięcznie około 200 zł zysku. Pomijam, że są inne bardziej rentowne opcje inwestowania. Ej, kto teraz daje ~5,9% na tak małej lokacie?
huudyy 3 285 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 9 minut temu, Tomasz Niechaj napisał(a): Ej, kto teraz daje ~5,9% na tak małej lokacie? chociazby Velo Bank, 6,5% do 100k
Tomasz Niechaj 79 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 3 minuty temu, huudyy napisał(a): chociazby Velo Bank, 6,5% do 100k No tak - racja - choć trzeba jeszcze co miesiąc "dolewać" 2000 zł
galakty 4 187 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 34 minuty temu, KiloKush napisał(a): Za tyle można już mieć najem na całkiem ok wyposażoną hybrydę. A co potem? Wykupienie czy zostanie z niczym? Też uważam że bez JDG i wliczenia w koszty to nie ma sensu.
KiloKush 804 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 19 minut temu, huudyy napisał(a): chociazby Velo Bank, 6,5% do 100k https://www.bankobranie.pl/2026/02/najlepsze-lokaty-bankowe-i-konta-oszczednosciowe-na-luty-2026-roku.html?gad_source=1&gad_campaignid=2052585037&gbraid=0AAAAADmpNp_sWURHM9vAbQ069xQ-29DOM&gclid=Cj0KCQiAy6vMBhDCARIsAK8rOgkOK3MHJ_Pb8GtxeGrI7Tq4gPyFf5ETjiAlZZf1X90e-zRzINaTPMIaApgoEALw_wcB&m=1 14 minut temu, Tomasz Niechaj napisał(a): No tak - racja - choć trzeba jeszcze co miesiąc "dolewać" 2000 zł 2 minuty temu, galakty napisał(a): A co potem? Wykupienie czy zostanie z niczym? Też uważam że bez JDG i wliczenia w koszty to nie ma sensu. Potem znowu najem jak chcesz jeździć nowym autem to kupno nie ma sensu żadnego. Miałem ofertę na Nowego QQ z limitem 20000 km rocznie za 1450 zł brutto. Bez wkładu własnego, z ubezpieczeniem i serwisem w cenie. Wersja nie taka najbiedniejsza. Patrząc na używki to te QQ tracą po 30-40 tys w 3 lata. Jaki sens kupować?
galakty 4 187 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 4 minuty temu, KiloKush napisał(a): Potem znowu najem jak chcesz jeździć nowym autem to kupno nie ma sensu żadnego. Miałem ofertę na Nowego QQ z limitem 20000 km rocznie za 1450 zł brutto. Bez wkładu własnego, z ubezpieczeniem i serwisem w cenie. Wersja nie taka najbiedniejsza. Patrząc na używki to te QQ tracą po 30-40 tys w 3 lata. Jaki sens kupować? To może na QQ faktycznie się opłaca, ale jak liczyłem dla siebie to się wgl nie opłacało brać najmu bez wykupu. Praktycznie każde finansowanie dla konsumenta brutto było niekorzystne, ale patrzyłem Mazdę i VW jakiegoś. One nie tracą na wartości tak dużo to pewnie i tu przyczyna leży. 1450 * 36 msc = 52 200 Jeśli utratę wartości przyjmujesz 30k, to masz 22k w ciągu 3 lat Ale dla Ciebie lokata na 6% to wybawienie i srogi pieniądz? Zdajesz sobie sprawę że są na 3 msc i potem papa? I znowu żonglowanie kasą? Stopy w dół i takich ofert coraz mniej będzie.
KiloKush 804 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 3 minuty temu, galakty napisał(a): To może na QQ faktycznie się opłaca, ale jak liczyłem dla siebie to się wgl nie opłacało brać najmu bez wykupu. Praktycznie każde finansowanie dla konsumenta brutto było niekorzystne, ale patrzyłem Mazdę i VW jakiegoś. One nie tracą na wartości tak dużo to pewnie i tu przyczyna leży. 1450 * 36 msc = 52 200 Jeśli utratę wartości przyjmujesz 30k, to masz 22k w ciągu 3 lat Ale dla Ciebie lokata na 6% to wybawienie i srogi pieniądz? Zdajesz sobie sprawę że są na 3 msc i potem papa? I znowu żonglowanie kasą? Stopy w dół i takich ofert coraz mniej będzie. Dużo zależy od samej oferty. Jak oferta jest dobra to szybko znika. Raczej trzeba się nastawić, że nie koniecznie będzie to dokładnie ten model jaki się chciało. No ale dolicz ubezpieczenia i serwisy. I już nie robi się wcale taka duża kwota
KamcioGF 98 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 15 minut temu, galakty napisał(a): To może na QQ faktycznie się opłaca, ale jak liczyłem dla siebie to się wgl nie opłacało brać najmu bez wykupu. Praktycznie każde finansowanie dla konsumenta brutto było niekorzystne, ale patrzyłem Mazdę i VW jakiegoś. One nie tracą na wartości tak dużo to pewnie i tu przyczyna leży. 1450 * 36 msc = 52 200 Jeśli utratę wartości przyjmujesz 30k, to masz 22k w ciągu 3 lat Ale dla Ciebie lokata na 6% to wybawienie i srogi pieniądz? Zdajesz sobie sprawę że są na 3 msc i potem papa? I znowu żonglowanie kasą? Stopy w dół i takich ofert coraz mniej będzie. Nie doliczyłeś serwisów i ubezpieczenia gdzie w najmie masz to w racie. W najmie w ciągu 3 lat jeżeli nic się z autem nie stanie widzisz się z serwisem raz na wymianę oleju a przy 2 latach dopiero na oddanie. Nie są to złe warunki bardziej chodzi o to czy chcesz dane auto używać dłużej czy po 2-3 latach sprzedać i kupić nowe, wtedy to najem ma sens.
Rekomendowane odpowiedzi