Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, galakty napisał(a):

W Polsce żyje więcej ludzi niż na tym forum :E Myślisz że nikt nigdy nie zapłacił? 

Oj, na pewno ktoś płacił. Gdyby tak nie było to te firemki szybko by upadały.

Sek w tym, że te firmy mocno naciągają prawo. Usiłują przedstawić te swoje wezwania jako mandaty, więc UOKIK wali kary. 

Mnie też kiedyś zablokowali z 10-12 lat temu. Jechałem wtedy range roverem Vogue szefa i stanąłem niedaleko sądu. Założyli blokadę i nie chcieli zdjąć jeśli nie zapłacę. Podpisałem zobowiązanie do zapłaty 400 zł w ciągu 7 dni (a na miejscu chyba było 150 zeta). Na odwrocie im napisałem, że czekam na pozew. No i tak czekam…. :) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Kilka lat temu na jakimiś forum prawnym czytałem, że trzeba płacić bo człowieka na 100% dojadą bo można za opłatą z chyba cepik zdobyć dane właściciela pojazdu i te firmy to właśnie robią niby, wysyłają wezwania do zapłaty do domu. :E 

Edytowane przez Digger
Opublikowano (edytowane)

Jak ma się uzasadniony interes prawny to niby można dostać dane właściciela pojazdu.

Ale wątpię że te firmy zakładały sprawy w sądzie, możliwe że wysyłali przedsądowe wezwanie do zapłaty i na tym się kończyło. Wielu ludzi po takim piśmie mogło się przestraszyć i zapłacić.

Edytowane przez Digger
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, dannykay napisał(a):

Niektóre parkingi tego typu były zmuszone coś takiego wprowadzić. Jak na przykład ten. Po drugiej stronie ulicy jest szkoła i tam wiecznie nie było gdzie zaparkować, bo parkingi zawalone samochodami uczniów. 

To samo Silesia w centrum Katowic, jebitne centrum handlowe z jeszcze bardziej jebitnym parkingiem doskonale skomunikowane tramwajami przez lata było darmowym parkingiem dla wszelakiej maści korposzczurów.

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano
1 minutę temu, Katystopej napisał(a):

To samo Silesia w centeum Katowic, jebitne centrum handlowe z jeszcze bardziej jebitnym parkingiem doskonale skomunikowane tramwajami przez lata było darmowym parkingiem dla wszelakiej maści korposzczurów.

Tak było! Ja tam nie parkowałem bo zbyt leniwy jestem żeby tyle przed robotą chodzić, ale te parkingi od strony kina były zawalone przed 8 rano :lol2: 

Opublikowano
59 minut temu, dannykay napisał(a):

Niektóre parkingi tego typu były zmuszone coś takiego wprowadzić. Jak na przykład ten. Po drugiej stronie ulicy jest szkoła i tam wiecznie nie było gdzie zaparkować, bo parkingi zawalone samochodami uczniów. 

Rzekłbym, że większość. 5:30, sklep zamknięty a tam już 2/3 parkingu obsadzone. I tak prawie każda Biedronka i Lidl w mieście.

Opublikowano
W dniu 12.02.2026 o 14:50, Katystopej napisał(a):

Ołowiane dzieci na Netflixie. 3km w lini prostej od tego miejsca mieszkam.

Mega czarny humor mode ON

z konsekwencji ołowicy tylko obniżone IQ czy coś jeszcze Ciebie spotkało ?

Mega czarny humor mode OFF

:E 

• Haha 6
Opublikowano
4 minuty temu, Gang napisał(a):

Mega czarny humor mode ON

z konsekwencji ołowicy tylko obniżone IQ czy coś jeszcze Ciebie spotkało ?

Mega czarny humor mode OFF

:E

Muszę zdementować te plotki, iż aczkolwiek poniekąd jak się okazało to nie o tej hucie myślałem, ta z filmu historycznie była jakieś 7km ode mnie więc chyba jestem zdrowy xD

Chociaż patrząc po środowisku w jakim się obracam tutaj - jeden ma hądę, drugi woził sie różową alfą, trzeci Salu Goodman co nie sprawdził dowodu od Bravo, czwarty ma fetysz w prześladowaniu chińskiej motoryzacji a dla piątego motoryzacja ostateczna to Kuga, to nie, nie wydaje mi się abym był w pełni zdrowy :E

• Thanks 1
  • Haha 4
Opublikowano
17 minut temu, Katystopej napisał(a):

Muszę zdementować te plotki, iż aczkolwiek poniekąd jak się okazało to nie o tej hucie myślałem, ta z filmu historycznie była jakieś 7km ode mnie więc chyba jestem zdrowy xD

Chociaż patrząc po środowisku w jakim się obracam tutaj - jeden ma hądę, drugi woził sie różową alfą, trzeci Salu Goodman co nie sprawdził dowodu od Bravo, czwarty ma fetysz w prześladowaniu chińskiej motoryzacji a dla piątego motoryzacja ostateczna to Kuga, to nie, nie wydaje mi się abym był w pełni zdrowy :E

image.png.3ec77f377036cae26aa7cee96f81d569.png

za karę idę znowu nasrać do dziećkowic

• Haha 3
Opublikowano
12 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Oj, na pewno ktoś płacił. Gdyby tak nie było to te firemki szybko by upadały.

Sek w tym, że te firmy mocno naciągają prawo. Usiłują przedstawić te swoje wezwania jako mandaty, więc UOKIK wali kary. 

Mnie też kiedyś zablokowali z 10-12 lat temu. Jechałem wtedy range roverem Vogue szefa i stanąłem niedaleko sądu. Założyli blokadę i nie chcieli zdjąć jeśli nie zapłacę. Podpisałem zobowiązanie do zapłaty 400 zł w ciągu 7 dni (a na miejscu chyba było 150 zeta). Na odwrocie im napisałem, że czekam na pozew. No i tak czekam…. :) 

Ja raz dostałem kwitek, ale robiłem zakupy to im napisałem odwołanie i tyle. Pod Lidlem to było. 

Czyli generalnie biletów nie trzeba brać i mozna olać? Tylko czy to warte nerwów :E 

Opublikowano
18 minut temu, Katystopej napisał(a):

Chociaż patrząc po środowisku w jakim się obracam tutaj - jeden ma hądę, drugi woził sie różową alfą, trzeci Salu Goodman co nie sprawdził dowodu od Bravo, czwarty ma fetysz w prześladowaniu chińskiej motoryzacji a dla piątego motoryzacja ostateczna to Kuga, to nie, nie wydaje mi się abym był w pełni zdrowy

image.png.9bb3d740df7c27259f10ab16aabaa771.png

• Haha 2
Opublikowano

Ale się zrobiła rodzinna atmosfera 8:E

25 minut temu, trepek napisał(a):

Zamiast diesla to ogarnęli by benzyny to pjurzdechł jest taki se.

Prawdopodobnie wycofują te padaki 1.2 i będa wprowadzać 1.0 firefly z fiata który jest montowany do aut na amerykę płd oraz 1.3 firefly który jest w Alfie Tonale hybrydowej.

• Like 1