Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

16 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Taaa, kuga z aaaa auto :E No ale sam się podłożyłem :D

16 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

A już tak zupełnie serio to polecił by to:

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/renault-talisman-ID6HGGOd.html

Myślałem o nim szczerze mówiąc, ale musiałbym się przejechać. 

13 godzin temu, serwal4 napisał(a):

Mondeo ciekawe, ale brak matrixów, a chciałbym to mieć.

Superb - też brałem pod uwagę, ale podobnie wyposażone egzemplarze są odczuwalnie droższe od passata (matrixy, virtual cockpit, aktywny tempomat)

Volvo - 2-3 lata starszy i 50-60k km więcej przejechane. Odpada.

Tak czy srak. Passat i skoda musiałyby być w dieslu, żebym za rok nie robił remontu u coobcia za 40k. 

Talisman chyba mógłby być benzynowy.

Edytowane przez dannykay
Opublikowano
2 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Tak tak ekspercie działu komentarzy, pooglądaj Coobcia, zobacz ile tego szrotu 2-5 letniego do niego przyjeżdża na remonty silników.

To teraz zobacz ile tego jeździ po drogach... To są popularne auta to i dużo na naprawy przyjeżdża. Do tego Coobcio nie robi wszystkich silników, tylko wybrane więc jest nieobiektywny. 

Nie twierdzę że 2.0 TSI to super silnik, ale jak na dzisiejsze standardy i na to co oferuje (moc, komfort, spalanie) jest w porządku. I w połączeniu z 4x4 praktycznie ciężko coś podobnego znaleźć, do tego w kombi. 

Jakoś w te szroty po 2 latach to nie wierzę, chyba że olej zmieniają co 30k, nie dbają i potem zdziwienie że się psuje, a nie to co stare MPI które Janusze katowali na zimnym ;) 

9 godzin temu, Wu70 napisał(a):

Kuga dobrze wchodzi, 1100net fhev awd i jeździsz jak król :D

Tak patrzę to droga ta Kuga jest :E 

Octavia ostatnio 2.0 TSI i bodajże RS Line była za 180k albo ciut niżej :E 

Opublikowano

Coobcio to mam wrażenie łoi naiwniaków i trzepie te remonty, bo silnik łyknie 300ml oleju od wymiany, do wymiany. Nie wiem.

Jakoś po przebojach z turbobiedą (też niezły oszołom) i tym od wysadzonej zety, która ciągle nie jechała, przestałem go oglądać. A jeszcze był ten taki kafar, co się zdziwił, że go nie wpuścili na japfest, bo przyjechał amerykańskim infiniti :E 

Opublikowano
3 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Tak tak ekspercie działu komentarzy, pooglądaj Coobcia, zobacz ile tego szrotu 2-5 letniego do niego przyjeżdża na remonty silników.

A Coobcia zgarną jak Krzysia czy jeszcze nie robi wałów? Od jedzenia mam słuchać się Książula? :E 

Statystka. Tego masz kilkaset tysięcy na rynku, niech ci się zepsuje 5% (a to i tak mały procent). Jest wiele potwierdzonych przebiegów 300kkm+ i sam fakt jakie ostre tuningi znosi ten silnik tylko mówią o nim samym, że należy do wytrzymałych. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dannykay napisał(a):

Tak czy srak. Passat i skoda musiałyby być w dieslu, żebym za rok nie robił remontu u coobcia za 40k. 

Talisman chyba mógłby być benzynowy.

Mondeo też diesel bo inaczej ecoboost. Sam zerkam co jakiś czas bo data przydatności Vectry się kończy i... nie ma co kupić. W sensie - Superb 3 super ale właśnie w uj drogi, jak mam wyłożyć 100k na używaną kurę no to sorry xd Mundek diesel, Pug diesel, Talisman odpada bo c*pa na masce i Żona nie będzie tym jeździć :E Jak w mordę strzelił zostaje tylko Charger, no czy człowiek chce czy nie... :E 

Edytowane przez lesiu155
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

5 minut temu, lesiu155 napisał(a):

Talisman odpada bo c*pa na masce i Żona nie będzie tym jeździć 

Mi tam nie przeszkadza. Mam nadzieje, że po lifcie multimedia poprawili, bo się bawiłem tym poprzednim systemem i jest jednym słowem tragicznie.

5 minut temu, lesiu155 napisał(a):

Jak w mordę strzelił zostaje tylko Charger, no czy człowiek chce czy nie... :E 

OOOOO to to :E 

1 minutę temu, lesiu155 napisał(a):

Prof. Chris miał nalot CBŚ

Ach, tego Krzysia. Myślałem, że ktoś tu Kiviego szkaluje

Edytowane przez dannykay
Opublikowano
7 godzin temu, Tornado3 napisał(a):

Tam problem był z poborem oliwy w starych tfsi lata 2005-2010. Od gen3 już dawno temat zażegnany

Dokładnie. Często też 2.0 TSI nie mają lekko więc wcześniej mogą dojść do kresu wytrzymałości.

Opublikowano
3 minuty temu, dannykay napisał(a):

Mi tam nie przeszkadza.

Mi też nie, lubię renówki. Ale rozumiem z czym się może kojarzyć :D 

3 minuty temu, dannykay napisał(a):

Myślałem, że ktoś tu Kiviego szkaluje

A wczoraj mi się post wyświetlił właśnie jakiegoś gościa (zakładu?) ze zdjęciem turbiny do EVO i tekstem, że poprawiają po paprochu Kivim :D 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, dannykay napisał(a):

Przejrzałem na szybko profil i widać, że koleś to straszny atencjusz. Coś tam zostało, że z mapy jest niezadowolony. 

W komentarzach było dużo więcej

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
7 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Na pewno nie z poboru oleju EKSPERCIE

Czytaj ze zrozumieniem

Opublikowano
7 godzin temu, lesiu155 napisał(a):

Talisman odpada bo c*pa na masce

U mnie ktoś wnętrze znaczka na tylnej klapie wykleił jasną czerwoną folią...
To można jeszcze gorzej interpretować, za przeproszeniem :( 

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Obejrzałem film i poczytałem komentarze pod postem: 

https://www.facebook.com/share/r/1KgtrHT8zS/?mibextid=wwXIfr

Ręce całkowicie opadają. 
nie będzie w tym kraju lepiej przy takim poziomie drogowego debilizmu. 

Mandaty adekwatnie do dochodów i raz dwa by się uspokoiło, ale te najniższe jeszcze 50% więcej jak teraz, liczba punktów 20 dla wszystkich i punkty za wykroczenia utrzymujące się przez 2 lat, recydywa od 20km/h, kierowcy łapani z zakazem - więzienie, kierowcy z zakazem i alko/narkotykami kula w łeb na miejscu a truchło do kompostownika. 2 lata i mamy 80% wykroczeń mniej :red:

Opublikowano

Jakiś czas temu dostałem mandat - 100 zł 1 pkt. za drobne przewinienie. Pierwszy punkt po 14 latach posiadania prawa jazdy. I w sumie ta stówka mnie lekko zabolała, ale nie w kontekście, że nie starczy mi "do pierwszego", ale dlatego, że mogłem sobie za to kupić coś fajnego. Więc moim zdaniem nie wysokość mandatu uzależniona od dochodów, ale przede wszystkim nieuchronność kary. Zacząłbym od demontażu znaków informujących o fotoradarze. Co z tego, że debil zwolni przed fotoradarem do 40 km/h ("dla pewności, bo niby 50, ale różnie bywa"), skoro zaraz po jego minięciu rozpędzi się znowu do 70+ w zabudowanym. 

• Upvote 1