Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Po prawie 7 latach u nas odjechał w ostatnią drogę.

To tera stalkujemy adres Krzyśka i wbijamy na grila, bo Gordon, to tylko szczuć potrafi :niegrzeczny:

Jeśli chodzi o roboty, to ostatnio mocno promowane i polecane są mammotion.

Edytowane przez dannykay
  • Haha 2
Opublikowano

Do tego mikropłatności, reklamy i podgląd cały czas :E Ja dziękuję, jeszcze kosiarka sama wykryje zakitrane aparatury "ducha puszczy" i będzie uprzejmie donosiła :E

Odnośnie kosiarek to sam szukam jakiejś spalinowej z silnikiem Hondy i bardzo staram się znaleźć jakieś negatywy by nie kupować produktu Solo by Al-Ko...

Opublikowano

Po deszczu zauważyłem mokry słupek A po stronie kierowcy. Zaczyna on się na jego górnej wysokości mniej więcej na styku dachu z szybą, czasami idąc ciut w kierunku rączki nad drzwiami. Podsufitka sucha, jedynie w okolicy szyby wilgotna.
Początkowo myślałem że to szyberdach ale wygląda na szczelny - lałem wczoraj sporo wody i było sucho więc raczej nic się od odpływu nie rozszelniło.. poza tym teraz podczas ulewy jak otworzyłem szyberdach po wjeździe do garazu to w korycie dookoła było prawie sucho.
Zastanawiam się czy to reling czy łączenie szyby z dachem..
Na pewno nie idzie wilgoć kapilarnie z dołu bo dolna część słupka jest sucha.

Fuck, mam mindfuck czy szyba do wymiany nie będzie (w sumie jak byłaby to tam nieszczelność to od razu szybę wymienię bo ta już na trochę śladów)..

Chyba zadymiarka najszybciej bo coś dała 

Opublikowano
22 godziny temu, kapcer napisał(a):

22 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Właśnie chciałem to samo napisać o Husqvarnie :E

Jest tego na rynku już tyle, że chyba musisz na jakąś grupę tematyczną uderzyć.

Husqvarna nigdy nie była opcją xd

22 godziny temu, Dimazz napisał(a):

DREAME A2

Dzięki. 

11 godzin temu, dannykay napisał(a):

To tera stalkujemy adres Krzyśka i wbijamy na grila, bo Gordon, to tylko szczuć potrafi :niegrzeczny:

Jeśli chodzi o roboty, to ostatnio mocno promowane i polecane są mammotion.

Przy młodej mam ograniczone możliwości :E 

A co do robota to chyba padnie na Terramov v1000 - poleca go mój gość od nawodnienia. 

Opublikowano
4 godziny temu, larry.bigl napisał(a):

Po deszczu zauważyłem mokry słupek A po stronie kierowcy. Zaczyna on się na jego górnej wysokości mniej więcej na styku dachu z szybą, czasami idąc ciut w kierunku rączki nad drzwiami. Podsufitka sucha, jedynie w okolicy szyby wilgotna.
Początkowo myślałem że to szyberdach ale wygląda na szczelny - lałem wczoraj sporo wody i było sucho więc raczej nic się od odpływu nie rozszelniło.. poza tym teraz podczas ulewy jak otworzyłem szyberdach po wjeździe do garazu to w korycie dookoła było prawie sucho.
Zastanawiam się czy to reling czy łączenie szyby z dachem..
Na pewno nie idzie wilgoć kapilarnie z dołu bo dolna część słupka jest sucha.

Fuck, mam mindfuck czy szyba do wymiany nie będzie (w sumie jak byłaby to tam nieszczelność to od razu szybę wymienię bo ta już na trochę śladów)..

Chyba zadymiarka najszybciej bo coś dała 

Zacytuję sam siebie, a co mi tam...

Zrobiłem test lejąc 3L powolutku w odpływ szyberdachu. Nawet kropelka zawilgocenia nie pojawiła sie na słupku czy podsufitce. Wychodzi więc na to, że nieszczelność albo z relinga albo szyby.
Stawiam na szybę bo najbardziej wilgotne jest zawsze w narożniku szybku na styku szyba/podsufitka/słupek.

Opublikowano

Rozkminiam sobie system nawadniania ogródka (ok 300m). Mam trawę w kształcie litery C dookoła domu. Wybrałem sobie zestaw na Cellfast (lubię te firmę):

-waż multiflex 50m, z niego wyjda mi 3 strefy (5m, 13m i 17m długa)

-Rozdzielacz ENERGO 53-240 (4 przyłącza, żeby jedno zapasowe było na dowolne inne potrzeby bez konieczności odłączania czegokolwiek)

-zraszacze sektorowe 52-060, 5 sztuk, te dłuższe pętle po 2 sztuki, ta 5m będzie na jednym zraszaczu.

-zestaw szybkozłączek żeby po pocięciu węża porobić odpowiednie długości

-zestaw przyłączy kranowych 3/4 żeby w szereg połączyć zraszacze (mają możliwość)

Zastanawiam się jeszcze nad sterownikiem 4-SEKCJE CHRONOS CELLPRO 52-094, ale nie wiem czy to już nie fanaberia. 

Całość zamyka się w 590PLN (ze sterownikiem 780). 

Jakieś porady?

Opublikowano (edytowane)

Ja mam problem z tymi zraszaczami Cellfast (52-060 i 52-061), że losowo przestają się obracać. Najlepiej działają 52-062, bo w nich się na stałe reguluje w którą stronę mają podlewać. Minus taki, że obszar podlewania z nich jest sporo mniejszy. 

Węża Multiflex nie używałem. Mam Cellfast Hobby i jest bardzo spoko. Trzeba się bardzo postarać, żeby go zagiąć lub zaplątać. 

Edytowane przez kapcer
Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Zrób rainbirda i wkop w ziemię? Nie powinno wyjść bardzo drogo. :) 

Nie chcę kopać nic w ogródku. Za dużo roboty było z trawą żeby teraz to rozwalać. Poza tym mam opaskę z kamieni ozdobnych przy opasce z chodnika i będzie gdzie łatwo schować wszystko (no i na zimę łatwo się pozbyć bez martwienia się o przedmuchiwanie itd).

• Upvote 1
Opublikowano
17 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Robot już jeździ :lol2: 

A jaki konkretnie ? 

Ja się przymierzam do zakupu robota koszącego na jedną stronę działki czyli 1500m2. Myślę nad Mamotion Luba 3 bo ma bardzo dobre opinie. 

Opublikowano
14 minut temu, DjXbeat napisał(a):

A jaki konkretnie ? 

Ja się przymierzam do zakupu robota koszącego na jedną stronę działki czyli 1500m2. Myślę nad Mamotion Luba 3 bo ma bardzo dobre opinie. 

Terramow v1000. On jest do 1200m2.

Luba 3 jest super, ja zdecydowałem się na Terramow bo był dostępny u tego mojego kolesia w dobrej cenie i ma nieco niższy odsetek reklamacji niż Luba. Ale Terramow jest do mniejszego ogrodu 

3 godziny temu, larry.bigl napisał(a):

Nie chcę kopać nic w ogródku. Za dużo roboty było z trawą żeby teraz to rozwalać. Poza tym mam opaskę z kamieni ozdobnych przy opasce z chodnika i będzie gdzie łatwo schować wszystko (no i na zimę łatwo się pozbyć bez martwienia się o przedmuchiwanie itd).

Ja nic nie przedmuchuje :E 

raz na rok czyszczę filtr. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Też jestem zdania, że te miejsca chociaż umowne, nieuregulowane prawnie powinny zostawać dla rodziców, bo dużo łatwiej otworzyć drzwi na maxa i wyciągnąć waflochrupa w nosidełku. Korona z głowy nikomu nie spadnie, jak się przejdzie te 20-50m, no ale Sebki tego nie zrozumieją, dopóki sami nie dorobią się potomstwa.

Edytowane przez Katystopej
  • Upvote 1
Opublikowano
41 minut temu, Katystopej napisał(a):

Też jestem zdania, że te miejsca chociaż umowne, nieuregulowane prawnie powinny zostawać dla rodziców, bo dużo łatwiej otworzyć drzwi na maxa i wyciągnąć waflochrupa w nosidełku. Korona z głowy nikomu nie spadnie, jak się przejdzie te 20-50m, no ale Sebki tego nie zrozumieją, dopóki sami nie dorobią się potomstwa.

Nie sądzę, że to kwestia zrozumienia. 

to kwestia kilku czynników:

- kultury i podejścia do mienia wspólnego i zachowania w miejscu publicznym

- braku konsekwencji za to

- bezrozumnego podejścia do tzw. “Przywilejów” (to samo jest z miejscami dla niepełnosprawnych) 

- tego, że są zje**mi :) 

• Like 3