Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
56 minut temu, KiloKush napisał(a):

Cupre sobie chipem zrobisz na 3.9s do setki. Powodzenia w szukaniu auta z takimi osiągami. Możesz kupić BMW 340 i wrzucić tam 30 tys w remont na dzień dobry 

W najmie długoterminowym na 24 miesięce z limitem 15000km rocznie i opłata miesięczna za najem 3700pln/miesiac można zrobić chip tuning?

Kumasz motyw ze jak jesteś na najmie jako fizyczny to znaczy ze w firmie nie dali ci służbowego auta i żeby nie zostać w tyle za pozostałymi bierzesz za 3700 cupre która pali z 14 w mieście i becalujesz leciutko 5000zl miesięcznie na auto a ziomeczki kierownicy w tej samej firmie jako dodatek do pensji mają służbowe z darmowym paliwem na flotę Orlen i OMV/Aral za granicą z możliwością wpisania drugiego kierowcy i bez limitu kilometrów?

3.9 do setki to i tak więcej niż moje 3.6 

Opublikowano
9 minut temu, wallec napisał(a):

W najmie długoterminowym na 24 miesięce z limitem 15000km rocznie i opłata miesięczna za najem 3700pln/miesiac można zrobić chip tuning?

Kumasz motyw ze jak jesteś na najmie jako fizyczny to znaczy ze w firmie nie dali ci służbowego auta i żeby nie zostać w tyle za pozostałymi bierzesz za 3700 cupre która pali z 14 w mieście i becalujesz leciutko 5000zl miesięcznie na auto a ziomeczki kierownicy w tej samej firmie jako dodatek do pensji mają służbowe z darmowym paliwem na flotę Orlen i OMV/Aral za granicą z możliwością wpisania drugiego kierowcy i bez limitu kilometrów?

Zrobisz chip tuning a przed oddaniem przywrócić do stanu fabrycznego i nikt Ci nic nie powie.

Z jednej strony 40 tys rocznie to dużo ale z drugiej to używane Audi S4 i w górę, czy BMW z takimi osiągami potrafi takie koszty wygenerować bez problemu. A do tego tracą na wartości 200 000 zł w 5 lat. Czyli 40 000 zł rocznie. Tutaj w tej cenie płacisz za utratę wartości ale naprawy już Cię nie obchodzą.

• Upvote 1
Opublikowano
8 godzin temu, wallec napisał(a):

Ja miałem w najmie boxa. Ze 150KM na 190 pociągnięta była octavia. 

Opublikowano

Dajcie mu spokój, ja chłopa mam w ignorowanych bo to co wypisuje to szkoda nerwów i czasu, potwierdzam że to jakiś eksperyment społeczny :E 

Biedny będzie bogatym mówić jak mają żyć i że źle robią. Nie stać na najem to nie stać, po co drążyć? Ja też póki co najmu nie wezmę bo nie mam kasy, ale jak ktoś ma niech się bawi, to nie jest zła opcja. 

• Upvote 2
Opublikowano
53 minuty temu, galakty napisał(a):

Biedny będzie bogatym mówić jak mają żyć i że źle robią.

o to to to, w punkt

Teraz, jarux napisał(a):

Najlepsze jest służbowe :E 

jedyne, które może jechać 120 po wertepach w mieście :E 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, bleidd napisał(a):

T-Roc ma już konfigurator z HEV-em i 2.0 TSI.

R Line 2.0 TSI doposażony 208 tys ;D  Pewnie niedługo jakieś stockowe z rabatami po 20% wpadną ale na ten moment wycena z sufitu :D

Ile?! Za foldzwagena wielkości pudełka zapałek? xD

Opublikowano
17 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

Grupy marki samochodowej to najczęściej jest skupisko jakichś raczysk motoryzacyjnych.

Ostatnio kolega się napalił, bo zawsze chciał mieć alfa romeo brera i jakąś tam wyczaił na grupce alfiarzy - fura miała być tip top od pasjonata, jakieś grube tysiące włożone blabla. Oczywiście go zwyzywałem, że chce kupić 20-letni śmietnik z gnojem pod maską za tyle kasy no ale pojechałem z nim jako drugi kierowca.

Na miejscu auto nie przypominało tego z jego opisu, no lekko mówiąc złom na za dużych felgach. Nawet opony to były jakieś dojechane śmietniki, silnik zarzygany, zawieszenie waliło nawet przy małych nierównościach jakby tam w ogóle amortyzatorów nie było. 

Zdenerwowałem się i mówię do typa, że za tego sztrucla to możemy mu wyłożyć pięć tysięcy (czyli 19 tysięcy mniej niż on chciał), to może się zwróci jak go na części porozbieramy. Gość dostał białej gorączki, natychmiast się spocił i nas niegrzecznie wyprosił. Potem ponoć nasmarował na tej całej grupie posta. Buaahah.

No nieźle... 

Ale co tam na tej grupie napisał? :D

Ja co do niektórych grupek mam spoko zdanie, normalni ludzie, da się poczytać sensowne rzeczy plus wystawić swoje furki. Te co są raczyska bo spam itp., to się usunąłem, bo nie chce mi się siedzieć tam. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Ile?! Za foldzwagena wielkości pudełka zapałek? xD

Nie no, nie jest taki mały ;) 

Sporawe auto na żywo w porównaniu do poprzedniej generacji.

Co nie zmienia faktu, cena, ehem zbyt 'europejska' :E

Imho gdyby półki cenowe T-Cross, T-roqa, Tiguana, Tayrona były przesunięte w dół dokładnie o jeden, byłoby git.

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 1
Opublikowano

https://gazetawroclawska.pl/wypadek-pod-wroclawiem-audi-wbilo-sie-w-przydrozne-drzewo-4-osoby-w-szpitalu-jedna-z-kobiet-przewozona-w-bagazniku-ma-zlamany-kregoslup/ar/c1p2-29226817

Olewam wątek narodowości uczestników wypadku, ale niezłe kombo

- 7 osób

- wszyscy pijani

- kierujący z zakazem prowadzenia

- dziecko w bagażniku ze złamanym kręgosłupem

- po pijanego kierowcę przyjeżdża brat, też pijany

Dadzą mu dożywotni zakaz, a on i tak będzie jeździł jak Żak i znowu się rozwali. Za złamanie sądowego zakazu prowadzenia pojazdów powinien być przepadek majątku na rzecz ofiar wypadków, bezwzględne więzienie z nakazem przymusowych prac społecznych.

Opublikowano
9 minut temu, dannykay napisał(a):

https://gazetawroclawska.pl/wypadek-pod-wroclawiem-audi-wbilo-sie-w-przydrozne-drzewo-4-osoby-w-szpitalu-jedna-z-kobiet-przewozona-w-bagazniku-ma-zlamany-kregoslup/ar/c1p2-29226817

- 7 osób

- wszyscy pijani

Dadzą mu dożywotni zakaz, a on i tak będzie jeździł jak Żak i znowu się rozwali. Za złamanie sądowego zakazu prowadzenia pojazdów powinien być przepadek majątku na rzecz ofiar wypadków, bezwzględne więzienie z nakazem przymusowych prac społecznych.

Głupich nie sieją, dobrze że w drzewo. Nie żal przygłupów, co tu wiele mówić. 

Opublikowano
1 godzinę temu, piwakk napisał(a):

No nieźle... 

Ale co tam na tej grupie napisał? :D

a to nie wnikałem już 

1 godzinę temu, piwakk napisał(a):

Ja co do niektórych grupek mam spoko zdanie, normalni ludzie, da się poczytać sensowne rzeczy plus wystawić swoje furki. Te co są raczyska bo spam itp., to się usunąłem, bo nie chce mi się siedzieć tam. 

ja zauważyłem, że jak jest grupa np. opla, to tam nie znajdziesz żadnych ciekawostek, w ogóle nic do nowszych modeli, tylko ludzie chwalą się najczęściej swoimi gruzami typu opel vectra i przedłużają sobie e-dicka

jedyny plus, że jest tam mnóstwo handlarzy i do takich starych aut jak ktoś ma, to wystarczy posta napisać czego potrzebuje i zaraz się handlarz respi xd

Opublikowano
40 minut temu, dannykay napisał(a):

- 7 osób

- wszyscy pijani

Dlaczego mi ich nie żal? A no tak, sami głupi że sie na to zdecydowali. 

Opublikowano
5 godzin temu, galakty napisał(a):

Dajcie mu spokój, ja chłopa mam w ignorowanych bo to co wypisuje to szkoda nerwów i czasu, potwierdzam że to jakiś eksperyment społeczny :E 

Biedny będzie bogatym mówić jak mają żyć i że źle robią. Nie stać na najem to nie stać, po co drążyć? Ja też póki co najmu nie wezmę bo nie mam kasy, ale jak ktoś ma niech się bawi, to nie jest zła opcja. 

Ile trzeba zarabiać żeby wskoczyć w „obowiązek” najmu/leasingu?