Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

No ale to nie na pasie zjazdowym się zatrzymujesz. I używasz trójkąta.

A gdzie na tym do jazdy na wprost? Z trójkątem  to prawda. Nie wiem czy tam pobocze i pas "awaryjny" był? Jeśli tak to debil faktycznie.

Edytowane przez Gret
Opublikowano
15 minut temu, Gret napisał(a):

A gdzie na tym do jazdy na wprost? Z trójkątem  to prawda. Nie wiem czy tam pobocze i pas "awaryjny" był? Jeśli tak to debil faktycznie.

Zawsze jest kawałek wyłączony z ruchu. A w sytuacji gdy się auto psuje lepiej zjechać z autostrady dalej niż kurczowo się jej trzymać.

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, huudyy napisał(a):

Na co uważać? 

Na oczy, bo jest brzydkie jak noc listopadowa.

/źle liczone, nie ten rok jest/

Głowica: 73504481 - ta sama co w Tipo - tam na LPG leciały głowice w strasznym tempie, nie wiem jak na PB.

Edytowane przez bergercs
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
42 minuty temu, Gret napisał(a):

Dopiero na końcu pasa zjazdowego jest wydzielona przestrzeń. Na całej długości tylko pas autostrady i barierka także jak by tir zjechał to kaplica.

Opublikowano (edytowane)

To auto, które proponujesz, kosztuje ponad 140000 zł, a budżet jest w okolicach 50000 (+ zapewne zapas na wstępne naprawy/doprowadzenie do stanu używalności auta z drugiej ręki ... ale ten zapas to raczej nie będzie 90000 zł).

ps. inna sprawa, że za 140 000, to bym wybrał inne auto, bo ten Ford Kuga z mojej perspektywy, to nic ciekawego.

Edytowane przez Kyle
Opublikowano (edytowane)

@Kyle zmartwię Cię, ale Kuga jest wyborem jedynym i ostatecznym w budżecie 70-250k zł. Nie było, nie ma i nie będzie póki co lepszego auta, przynajmniej do czasu końca najmu u Petru i szukania następnego samochodu, wtedy się dowiemy co jest najlepsze na rynku :E

Edytowane przez Katystopej
  • Like 2
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, bergercs napisał(a):

Powyższym elementom możecie się przyjrzeć na miejscu.

Tak tylko dodam, że jakość zdjęć w tej ofercie, to tragedia (niska rozdzielczość, przetwarzanie rodem z fabrycznej aplikacji smark-fona, czyli rozmywanie faktur i wyostrzanie krawędzi, plus manipulacja kontrastem by było efekciarsko). Po prostu nic sensownie nie widać, bo zdjęcia to dno i wodorosty.

Nie mniej jednak i tak gratuluję, że wyłowiłeś te podejrzane miejsca.

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
3 godziny temu, DjXbeat napisał(a):

Dzisiaj o mały włos a doszło by do tragedii. 
Wracałem A2 z Warszawy w stronę Łodzi. Droga całkiem znośna do jazdy więc lewy pas, tempomat 140km/h i tak aż do zjazdu na Grodzisk Mazowiecki. 1.5km przed zjazdem zmieniłem pas na lewy i schowałem się za tirem czyli 90km/h. Do zjazdu 300, 200, 100m pojawia się zjazd więc odbijam na pas zjazdowy a tu 40m na pasie jakiś cymbał zatrzymał się na awaryjnych. Ledwo wyhamowałem i od razu awaryjne wrzuciłem. Za mną kolejna osobówka chciała tak samo zjechać, wyłoniła się za TIRa i prosto na mnie. W ostatniej chwili odbiła i wróciła na trasę. Za chwilę gościu Tirem wjechał i od razu powrót na trasę. Trąbiłem a ten dopiero zaczął jechać. Tak kilka samochodów chciało zjechać i musiało wracać na trasę. 
Ja nic nie mogłem zrobić bo ten cymbał jechał z 5km/h. W końcu była przestrzeń i wbiłem się przed samochody na trasie i to minąłem. W lusterku widziałem że kolejne samochody zjeżdżają z trasy, ostry hamulec i wracają na trasę. 

Kretyn jakiś normalnie

Powiedziałbym że typowe A2. Szkoda strzempić na to jak tam się jeździ, bo to metafizyka i spotkanie z najwyższym.

• Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, galakty napisał(a):

Przy Toyotach/Fordach też takie problemy? Czy Francuzi jak zwykle w formie?

W Tojkach w drugą stronę - bateria tak łatwy dostęp ma, że jest chodliwa wśród złodziei. Włam przez tylne drzwi, siedzisko kanapy do góry, kilka śrubek i złodziej z baterią pod pachą ucieka.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, DjXbeat napisał(a):

Jak zacząłem trąbić to zaczął jechać powoli. Jeśli dało radę tak jechać to mógł się nie zatrzymywać w takim miejscu. 

To jest wisienka na torcie. Na kursie człowiek uczy się jak zdać a nie jak jeździć, czy jakie dobre praktyki stosować. Potem wychodzą takie kwiatki. Na sam koniec ktoś odwali lipę, ty nieświadomy zagrożenia dołożysz swoje, przyjedzie Policja i zastosują wytrych w postaci "nie zachowałeś szczególnej ostrożności" :salut:

Edytowane przez Totek
Opublikowano
10 godzin temu, trepek napisał(a):

W Tojkach w drugą stronę - bateria tak łatwy dostęp ma, że jest chodliwa wśród złodziei. Włam przez tylne drzwi, siedzisko kanapy do góry, kilka śrubek i złodziej z baterią pod pachą ucieka.

Toyoty i Mazdy to chyba TOP2 wśród złodziei... :/ 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Katystopej napisał(a):

@Kyle zmartwię Cię, ale Kuga jest wyborem jedynym i ostatecznym w budżecie 70-250k zł. Nie było, nie ma i nie będzie póki co lepszego auta, przynajmniej do czasu końca najmu u Petru i szukania następnego samochodu, wtedy się dowiemy co jest najlepsze na rynku :E

Jak ma razie to Ty wypisujesz wszędzie takie pierdoły. W jednym czy dwóch wątkach wspomniałem a ty i pozostali jak dzieci wszędzie i przy każdej możliwej okazji...

Dno dna. Po prostu żałosne bawiące tylko upośledzonych chyba. 

Edytowane przez Petru23
  • Haha 2
Opublikowano
@SuLac0 Dobre pytanie, bo granica nie jest „w regulaminie”, tylko w ludziach.

Ja bym to rozciął tak, bardzo praktycznie:

Żart (nawet ostry), gdy:
- uderza w sytuację / zachowanie, a nie w czyjąś godność („to co zrobiłeś było głupie”, a nie „jesteś idiotą z definicji”),
- obie strony *w miarę* się śmieją – jak ktoś mówi „ej, jednak nie”, to się odpuszcza,
- nie jedziesz po cechach typu narodowość, kolor skóry, orientacja, choroba, wygląd itd.,
- nie ma celu „zgnieść” drugiej osoby, tylko się podroczyć.

Hejt zaczyna się, gdy:
- celem jest upokorzenie / odczłowieczenie („tacy jak ty to…”, „powinni was…”),
- wjeżdżasz w grupy („ukraińcy, pedały, katole, lewaki, sebixy…”) zamiast w konkretny argument/zachowanie,
- ktoś jasno mówi, że go to rani / nie bawi, a ty dokładasz jeszcze bardziej,
- powtarzasz to w kółko, robisz z kogoś worek treningowy całego wątku.

Dwa szybkie testy „na siebie”:
1. Czy miałbyś problem, gdyby ktoś tak samo pojechał po twoim dziecku/partnerze?
2. Czy byłoby ci głupio, gdyby ten cytat z podpisem trafił na główną onetu pod twoim nazwiskiem?

Jak na oba odpowiadasz „eee… wolałbym nie”, to to raczej nie jest żart, tylko już wchodzisz w hejt. Imo na forum spokojnie można mocno cisnąć poglądy i zachowania (np. jazda 200 w zabudowanym), ale nie ludzi jako „gorszą kategorię”.

gpt-5.1-2025-11-13

Opublikowano
17 godzin temu, DjXbeat napisał(a):

Dzisiaj o mały włos a doszło by do tragedii. 
Wracałem A2 z Warszawy w stronę Łodzi. Droga całkiem znośna do jazdy więc lewy pas, tempomat 140km/h i tak aż do zjazdu na Grodzisk Mazowiecki. 1.5km przed zjazdem zmieniłem pas na lewy i schowałem się za tirem czyli 90km/h. Do zjazdu 300, 200, 100m pojawia się zjazd więc odbijam na pas zjazdowy a tu 40m na pasie jakiś cymbał zatrzymał się na awaryjnych. Ledwo wyhamowałem i od razu awaryjne wrzuciłem. Za mną kolejna osobówka chciała tak samo zjechać, wyłoniła się za TIRa i prosto na mnie. W ostatniej chwili odbiła i wróciła na trasę. Za chwilę gościu Tirem wjechał i od razu powrót na trasę. Trąbiłem a ten dopiero zaczął jechać. Tak kilka samochodów chciało zjechać i musiało wracać na trasę. 
Ja nic nie mogłem zrobić bo ten cymbał jechał z 5km/h. W końcu była przestrzeń i wbiłem się przed samochody na trasie i to minąłem. W lusterku widziałem że kolejne samochody zjeżdżają z trasy, ostry hamulec i wracają na trasę. 

Kretyn jakiś normalnie
z

Ja codziennie autostradą jeżdżę i nigdy nie odbijam na pas zjazdowy za tira, Nie chodzi mi o to żeby szukać winnych, ale jakbyś trzymał 50m-100m od Tira to by nawet stojący samochód Cię tam nie zaskoczył. 
w razie dzwona też by była twoja wina, bo zmieniłeś pas ruchu bez upewnienia się czy jest wolny. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dannykay napisał(a):

Poskarż się moderatorowi. To też potrafisz.

Jakbyś nie zauważył nie siedzę z wami w tej piaskownicy. 

1 godzinę temu, ITHardwareGPT napisał(a):

@SuLac0 Dobre pytanie, bo granica nie jest „w regulaminie”, tylko w ludziach.

Ja bym to rozciął tak, bardzo praktycznie:

Żart (nawet ostry), gdy:
- uderza w sytuację / zachowanie, a nie w czyjąś godność („to co zrobiłeś było głupie”, a nie „jesteś idiotą z definicji”),
- obie strony *w miarę* się śmieją – jak ktoś mówi „ej, jednak nie”, to się odpuszcza,
- nie jedziesz po cechach typu narodowość, kolor skóry, orientacja, choroba, wygląd itd.,
- nie ma celu „zgnieść” drugiej osoby, tylko się podroczyć.

Hejt zaczyna się, gdy:
- celem jest upokorzenie / odczłowieczenie („tacy jak ty to…”, „powinni was…”),
- wjeżdżasz w grupy („ukraińcy, pedały, katole, lewaki, sebixy…”) zamiast w konkretny argument/zachowanie,
- ktoś jasno mówi, że go to rani / nie bawi, a ty dokładasz jeszcze bardziej,
- powtarzasz to w kółko, robisz z kogoś worek treningowy całego wątku.

Dwa szybkie testy „na siebie”:
1. Czy miałbyś problem, gdyby ktoś tak samo pojechał po twoim dziecku/partnerze?
2. Czy byłoby ci głupio, gdyby ten cytat z podpisem trafił na główną onetu pod twoim nazwiskiem?

Jak na oba odpowiadasz „eee… wolałbym nie”, to to raczej nie jest żart, tylko już wchodzisz w hejt. Imo na forum spokojnie można mocno cisnąć poglądy i zachowania (np. jazda 200 w zabudowanym), ale nie ludzi jako „gorszą kategorię”.

gpt-5.1-2025-11-13

A jak przeanalizujesz wypowiedzi osób dotykające mojej osoby, jak choćby powyższe wpisy z tego wątku to jak odniesiesz się do takiego zachowania w kontekście cytowanej przeze mnie Twojej odpowiedzi? 

Dosadniej, czy widzisz hejt w stosunku do mojej osoby?

Edytowane przez Petru23
  • Haha 2