Skocz do zawartości

Exodus - Sci-Fi action adventure RPG od Archetype Entertainment

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Co oni z marketingiem? Trochę średnio te filmiki zachęcają do kupna gry. Przynajmniej mnie. No i na ostatnim jedyne na co się gapiłem to super dziwne twarze, przez co mimika wygląda paskudnie, jak w jakimś sklepie z creepy lalkami, i problem z filtrowaniem cieni na włosach, co absolutnie nie powinno mieć miejsca w materiale promocyjnym.

Edytowane przez Ryszawy
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ken, Hasselhoff czy Ridź Forester? :E Nie no, nie przesadzajcie. Chociaż laska faktycznie trochę creepy. Ale ja to bym jednak chętnie w jakieś single s-f pograł, kiedyś też nie każda gra była na poziomie graficznych killerów, ale nie było, mam wrażenie, aż takiej nagonki na słabą grafikę, pomimo faktu, że teraz mamy znacznie większą patologię z wymaganiami i optymalizacją niż w latach 2010-2022.

Już prędzej mnie ten dialog niepokoi, bo faktycznie taki sobie, ale wycinek nie musi pokazywać poziomu całości, mimo wszystko.

Edytowane przez Zas
Opublikowano

To nie jest nagonka na słabą grafikę (oprócz tych problemów z cieniami, mogli sobie darować w czymś co ma być materiałem promocyjnym), bo rozumiem, że to po prostu stylizowana oprawa graficzna a taki Dishonored uważam za jedną z najładniejszych gier w jakie grałem, ale tutaj coś nie pykło i wygląda to średnio.

Opublikowano
W dniu 30.04.2026 o 22:10, Pawelek6 napisał(a):

O kurde andromeda once again a tak się jarałem. Dobrze, że nie wpadli na pomysł aby wytłumaczyć, to że twarz jest zmęczona :E plastik fantastik

Niech oni zaczną coś robić bo ja potrzebuje dobrej space opery jak kania dżdżu czy jakoś tak a tym czasem wklejam doktora Zoidberga 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Zobaczymy, ten ich marketing jest super dziwny. Filmiki, które publikują zamiast zachęcać to lekko zniechęcają. Mimo wszystko mam nadzieję na godnego następcę Mass Effect, to ostatnie video jest fajne. Pani niewidoma naukowiec mocno wkurzająca.

Jak będzie możliwy romans z ośmiornicą to biorę w ciemno ;)

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano

Wygląda jak Mass Effect, czyli dobrze, ale do zachwytów czegoś mi tu jednak brakuje. Biorę Day one, to na pewno. Brakuje mi cholernie takich gierek. Trochę zbyt kolorowo (pod tym kątem bardziej Andromeda niż trylogia) plus twarze to taki trochę Veilguard light niż realizm. To z minusów wizualnych. Jest Massowy paragon-renegate, więc to na plus. Same dialogi mi nie siedzą, trochę brakuje takich mega rozbudowanych z mnogością dodatkowych wyborów jak w kółku dialogowym ME. Ogólnie mi się podoba i ciągle jestem bardzo na tak, ale do hype train póki co nie wsiadłem.

Opublikowano
8 godzin temu, Pawelek6 napisał(a):

Seria ME, to najlepsze gry w które grałem. Lubię taki sci-fi eksploracyjny z epicką historią w tle. Exodus początkowo zapowiadał się świetnie, ale im więcej materiałów sie pojawia, tym bardziej tracę zainteresowanie. Dialogi postaci i ich wygląd mnie po prostu odrzuca od gry. A oglądając ten film mam taki vibe z Concorda.

Po lewej naukowczyni, a po prawej pilotka. ;)

Untitled2.jpg

Opublikowano (edytowane)

A mnie akurat coraz bardziej zachęcają. Jakieś nieistotne szczegóły to ja mam w tym monecie w :dupa:. Single player action RPG TPP w kosmosie - a proszę bardzo, nawet z tymi gadającymi niedźwiedziami. Klimat wydaje się naprawdę spoko, gameplay jeszcze bardziej, fajne nowe skille, fajny art-style...

Edytowane przez Zas
  • Like 1