Skocz do zawartości

Migracja PCLab na ITH - Sugestie zmian na forum

Recommended Posts

@tomcug wkleję tu: lekkie zmiany QoL sugeruję, te emotki są fatalne.

Przywróćcie reakcje confused (to ludzi lekko irytuje ale zwiększa aktywność), jakiś limit reakcji też widziałem bez sensu, suma reakcji(reputacji?) pod avatarem, lista osób przeglądających temat/dział, to są kwestie tylko do przełączenia bez żadnej programistycznej ingerencji.

Znasz laba więc wystarczy przejrzeć i porównać.

Uważajcie też z prośbami o milion nowych działów, to małe forum a nawet na labie ruch już był bardzo niewielki w wielu działach, w pierwszej kolejności przeanalizujcie obecne bo po prostu brakuje prostych poprawek - Działy playstation 4 i xbox one zmienić na Playstation i Xbox, konsole stacjonarne -> konsole, może motoryzacja w offtopicu.

Edytowano przez Wu70

@tomcug przełącz sobie na ciemny motyw i wstaw tego emota %-) Są białe piksele w rogach, jakby nie był do końca wycięty.

@Isharoth Może dopiszesz do listy:

- może bloczek z forum na głównej dałoby się wrzucić wyżej? Tak aby był na widoku od razu po wejściu na stronę. I przynajmniej u mnie jest zacofany o około godzinę z postami;

- podgląd aktywnych użytkowników w temacie/na forum ogólnie, na dole strony;

- opcję edycji swojego postu wyciągnąć na wierzch. Wydaje mi się to niepotrzebnie zakopane w menu "trzech kropek" obecnie.

Edytowano przez Pawelek6

@Isharoth na głównej jest bloczek forumowy z kilkoma tematami, gdzie dodano najświeższe posty. Takie coś było i na PCL na głównej. Teraz kiedy piszę ten post, to bloczek wyświetla mi dopiero posty z 19:59. Gdzie po wejściu na forum już wszystko jest ok, gdzie po prawej mamy najnowsze posty. Po prostu bloczek jest spóźniony albo się tak odświeża, nie wiem, nie znam się na tym. Po prostu zgłaszam, że nie działa.

1 godzinę temu, Wu70 napisał:

Przywróćcie reakcje confused (to ludzi lekko irytuje ale zwiększa aktywność), jakiś limit reakcji też widziałem bez sensu, suma reakcji(reputacji?) pod avatarem, lista osób przeglądających temat/dział, to są kwestie tylko do przełączenia bez żadnej programistycznej ingerencji.

Znasz laba więc wystarczy przejrzeć i porównać.

A akurat limit reakcji na dobę jest okej, bo pozniej mamy spamowanie jakimś confused pod każdym postem. Dać limit 20 dziennie i git

Ogólnie to mam pewien nowy pomysł, którego nie było na żadnym PCLabie. Dać możliwość wrzucenia tematu jako "ulubiony" i wtedy wyświetli nam się z boku gdzieś przypięty ten temat tylko dla nas. Dla kogoś kto odwiedza forum dla 5-6 tematów to może być spoko opcja bo nie trzeba się przeklikiwać.

Edytowano przez Fatality
  • Upvote 1

7 minut temu, Fatality napisał:

A akurat limit reakcji na dobę jest okej, bo pozniej mamy spamowanie jakimś confused pod każdym postem. Dać limit 20 dziennie i git

Nie jest, jak forum ma rosnąć to nie może ograniczać ludzi wyjątkowo aktywnych którzy będą napędzać rozwój.

Wojenki confused... No cóż, to część życia na wielkim forum :faja:

Zbiorcze tematy dla dwoch kwestii: pomoc hardware i co kupic. To byla jedyna przewaga forum PPC nad PCL w dawnych latach, kiedy byla jeszcze konkurencja. Tylko to mnie mega draznilo na labie - pierdylion tematow zakladanych przez nowe osoby, ktorych pozniej nie bylo wcale.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...