Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Reddzik napisał(a):

Remaster będzie identyczny na PS5 i PC, poza PT i RT, których nie będzie lub będą okrojone-RT. Ogólnie gra będzie taka sama jak teraz vs PC, tylko dostosowana do 30, 60fps na konsoli, czyli graficznie pocięta. 

Zgadnijmy dlaczego 🤔😉?

https://ithardware.pl/aktualnosci/gta_6_bedzie_dzialac_w_30_klatkach_na_sekunde_nawet_ps5_pro_moze_nie_dac_rady-53621.html

AMD na PC ledwie ogarnia RT a w konsolach jest też APU od AMD więc na PT i inne bajery nie ma szans zwłaszcza że RED'zi od zawsze robili gry na PC i nie potrafią w konsole tak jak np. robi to R☆

Na PS5 i tak już ten Wiedźmin 3 NG wyglądał zacie a teraz będzię jeszcze lepiej na PS5 PRO ale cudów nie ma co oczekiwać jak z GTA6 gdzie gierka od lat powstaje tylko na konsole i budżetem większym niż wszystkie trzy części Wieśka razem wzięte 

• Upvote 1
Opublikowano
24 minuty temu, voltq napisał(a):

Bez modów takich jak Brother in Arms ultimate edition nie ma sensu granie ponowne wg mnie

Subiektywne. ;)
Kto go nie tykał (np. ja) nie wie, co traci (choć ja np. go nie tykałem celowo - właśnie z obawy, że ZA BARDZO wnika i ingeruje w oryginał).

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Prawda taka, że remaster wprowadzi tyle zmian i implementacji starych modów przy okazji, że nikt nie dojdzie ładu.
Trzeba IMO pogodzić się i zapomnieć o przyzwyczajeniach i ulubiionych modach i zrobić twardy reset i w grze i w głowie

To jest bardzo możliwe, ale z drugiej strony - po co? To jest remaster - wiele poprawek, wiele ulepszeń, wiele fajnych modów zaimplementowanych. I co, niektórzy już na starcie zamierzają czekać na mody z Nexusa? Jak dla mnie to mija się z celem. Ogram Wieśka 3R bez dodatkowych modów, takim jakim go dostanę, bo i tak od cholery modów już w nim będzie.

58 minut temu, voltq napisał(a):

Czyli Wiedźmin nadal grywalny tylko na PC

PC zawsze będzie główną platformą do modowania, to się nigdy nie zmieniło i nigdy nie zmieni. Konsole z założenia działają na zasadzie włączasz zapominasz, co wręcz się totalnie kłóci z ideą samego modowania.

Opublikowano
24 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

To jest bardzo możliwe, ale z drugiej strony - po co? To jest remaster - wiele poprawek, wiele ulepszeń, wiele fajnych modów zaimplementowanych. I co, niektórzy już na starcie zamierzają czekać na mody z Nexusa? Jak dla mnie to mija się z celem. Ogram Wieśka 3R bez dodatkowych modów, takim jakim go dostanę, bo i tak od cholery modów już w nim będzie.

Ale dokładnie to chciałem powiedzieć i mam w zamyśle = to jest poprawiona (czyt. "zmodowana") wersja = bierem, jaka jest.
A jak zakocham się ponownie (pewnie tak), to sobie z czasem zmoduję i ją, jeżeli będzie taka potrzeba.

Opublikowano
1 godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Subiektywne. ;)
Kto go nie tykał (np. ja) nie wie, co traci (choć ja np. go nie tykałem celowo - właśnie z obawy, że ZA BARDZO wnika i ingeruje w oryginał).

Ja to traktuje jak wersję rozszerzoną wiedźmina 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, tgolik napisał(a):

To, tak można sobie pograć już dzisiaj? Dużo zachodu, żeby to uruchomić na RTX 4090?

tak, zamontuj sie na discord do RenoDX i wejdz w dlss5 po lewej, kliknij w pinezke po prawej i znajdz thread z patchem dlss5 na karty 40XX i jedziesz (powiniennes miec plik addon renoDX, nvdlls5.dll zpaczowany i zip z stream (w srodku  pliki dlss)... no i potrzeba reshade with addon 6.8... Mi zmodowanie crimson Desert zajelo 15 minut i zabralo 80% FPS czyli ialem jakie 25 %-) po wlaczeniu ale wygladalao zacnie :szatanek:

Edytowane przez aureumchaos
  • Like 1