Skocz do zawartości

Mój Garaż / moje Auto.... dodaj swoje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, bergercs napisał(a):

Jest lekka zapaść na rynku używanych. Takie w budżecie 30-40k jeszcze jakoś schodzą, ale 60-70k prawie niesprzedawalne (ludzie wolą albo trochę dołożyć do jakiegoś Dustera, albo kredyt/leasing na droższe.

Siostra 4 letnią C3 wystawioną za 69500 w automacie sprzedała w jeden dzień miesiąc temu za 69000 :P

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano
W dniu 4.04.2025 o 07:58, Seeba03 napisał(a):

Odwieczna prawda to, że człowiek się cieszy dwa razy w przypadku samochodu. Pierwszy jak kupuje i drugi kiedy sprzedaje. 

No nie, ja teraz się ze sprzedaży nie cieszę, cały okres użytkowania było dobrze. Poprzednie było ok, ale poszło jako "wkład własny" w obecne. Więc nie odwieczna :E

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miały być borbety a okazyjnie zakupiłem fabryczne felgi Renault serdat w 18calach z prawie nowymi oponami 225/40/18. Pochodzą z Megane 3 GT w 2 litrowym dieslu. 

Były w takim stanie :

IMG_20250512_075654.thumb.jpg.7f14bce4d72bd577ee41981c43068b55.jpg

A teraz wyglądają tak. 20 godzin pracy, i tak nie jest idealnie, ale jak na pierwszy raz jestem bardzo zadowolony. Dużo szlifowania, 2 warstwy podkładu, 3 farby i trzy warstwy bezbarwnego. 

IMG_20250517_173708.thumb.jpg.fc8a2e51d76f3e1e3d8cfb06b804bf9f.jpg

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 28.05.2025 o 15:30, Arczevski napisał(a):

O i teraz mogę pokazać swoje wozidełko :D

Też mam to, ale felgi standard. :D

Nie mam aktualnych fotek. xD

Dzień po kupnie:

bDM0NKx-1.thumb.jpeg.c1ccd1c979b94e187aa819a44d9c7a63.jpeg

Potem:

FDzGNAa.thumb.jpeg.d316bd2ca1b3238edbe684bc07315220.jpegZYM4eDQ.thumb.jpeg.9a97e04043e33a647aa6b025aec27ae2.jpeg

A to poprzednia bestia (zdjęcie sprzedażowe):

oGnqIF5.thumb.jpeg.8b3265816694b9247c3445a39a4e1425.jpeg

• Like 2
Opublikowano
6 godzin temu, Arczevski napisał(a):

Ten kolorek w insigni to bardzo mi się podoba. Widzę, że też jasne wnętrze jak u mnie :thumbup:

Kolor spoko i jasna skóra pasuje ogólnie, ale wiadomo jak to z jasną skórą jest, na fotelu kierowcy są przebarwienia. Z drugiej strony kilosów ma nalatane, więc siłą rzeczy się pojawiły.

Poprzednie auta, jakoś tak wypadało, że były zawsze w kolorze Meganki i brudu widać nie było za bardzo (chyba, że już konkretnie ufajdane). A ciemny, jak ciemny, byle kurz i już. :lol2:

Samo auto nieźle się prowadzi, fotele wygodne i jeszcze nigdy nie miałem żadnych znanych problemów z silnikiem. Wiem, że opinie są niezbyt przychylne, choć większość pewnie jest powielana przez osoby, które nigdy nie miały z autem styczności. Sam się z takimi spotkałem.

Tak czy tak, jakoś w przyszłym roku będę sprzedawać, trochę mocy już brakuje, a i to autko do najdynamiczniejszych nie należy (jakby było trochę lżejsze). Sprzedałbym już, ale kontuzja ręki mnie ogranicza. Będzie coś ok. 200 KM+ i skrzynia automat (by ręki nie nadwyrężać).xD I chyba pójdę w Fordy. :hmm:

• Upvote 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
9 godzin temu, Klima napisał(a):

Cześć ludziska z PCLab. 

3 miesiące oczekiwania i jest. 

Na razie 400km przejechane. IMG20250629000027.thumb.jpg.d9af4bbc97f4fa38468c3b455e17a465.jpg

Gratki i ... powodzenia w utrzymaniu lakieru w dobrym stanie :E

Opublikowano
11 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

No, siema @Klima!

Napisz coś więcej i - na Bora666 - daj lepsze zdjęcia :E 

1.5 eTSI 150KM z DSG

Do podstawy dodane grzane stołki i kierownica, kamera tyl, czujniki parkowania, audio Sennheiser, tempomat adaptacyjny. 

Miło pojeździć benzyniakiem po ponad 10 latach z TDI.

• Like 2
  • Upvote 2
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 25.03.2025 o 09:20, Krzysiak napisał(a):

Cytrus też już dostał letnie...jak gdzieś tam wcześniej pisałem (albo i nie) że żona nie chciała jeździć na 19 to musiała iść podmiana kół między nim a 508, stąd wpadły do niego 18.

iK3h2xp.jpeg

Masz dwutłok z tarczą 330?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, michasm napisał(a):

Miejsce w hali garażowej warte 4 razy więcej niż auto 🤣

To nawet nie jest śmieszne - brałem miejsce w 2022 za 17k, pod koniec budowy latały już po 45-55 :E

Edytowane przez huudyy
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, huudyy napisał(a):

To nawet nie jest śmieszne - brałem miejsce w 2022 za 17k, pod koniec budowy latały już po 45-55 :E

Szwagier w podobnym czasie brał dwa w garażu podziemnym. Przy kolejnym etapie sprzedaży już było ograniczenie do maks. Jednego miejsca na mieszkanie. Więc stał tak sobie na tych dwóch miejscach jednym autem :E 

Kilka osób go pytało czy mogliby tam stawać skoro ma dwa miejsca ale na pytanie “za ile” pukali się w głowę i szli dalej. Teraz je wynajmuje komuś bardziej sensownemu za chyba 200-300 zł miesięcznie :E 

Opublikowano (edytowane)

U mnie miejsca 80-85k 😉 Śródmieście Szczecina. W momencie oddania budynku w 2014 kosztowały chyba 10 lub 15k. Jakbym teraz kupował mieszkanie i miał wybór czy bez miejsca czy z miejscem za 80k to miałbym kryzys moralny. Z jednej strony tyle kasy to idiotyzm. Z drugiej staję na swoim miejscu, które jest zawsze wolne i blisko klatki schodowej, a sąsiedzi co nie mają krążą I kombinują. Warto jechać do sklepu na zakupy skoro nie będzie gdzie zaparkować jak wrócą? 😅

Chore. 

Edytowane przez michasm
Opublikowano
58 minut temu, michasm napisał(a):

U mnie miejsca 80-85k 😉 Ś Warto jechać do sklepu na zakupy skoro nie będzie gdzie zaparkować jak wrócą? 😅

Za 80k to przez jakieś 15 lat  taksówką można po te zakupy jeździć.

• Upvote 1
Opublikowano

@bergercs Bardzo Trafna uwaga. Ja prawko zrobiłem w wieku 34 lat. Wszędzie jeździłem komunikacją, a jak zarobki już były odpowiednie to taksówkami. Niestety trafiła się robota z 40km od miejsca zamieszkania, więc potrzebowałem samochodu. Wydaje mi się jednak, że większość osób zamiast kupować auto mogła by jeździć taxi. Nawet jeśli nie mają obecnie miejsca parkingowego to jeśli wziąć pod uwagę koszt samochodu, serwisu, napraw, ubezpieczenia to prowdopodobnie niegdy to się nie zwróci. Mogli by jeździć taxi na codzień, a na wyjazdy wypożyczać auto. Zakładałem taki scenariusz, ale po prostu chciałem nauczyć się jeździć. Chciałem dobić 15-letnie auto, ale jak na złość nic się nie psuje, a ja nie miałem żadnej stłuczki 🤣