Skocz do zawartości

Mój Garaż / moje Auto.... dodaj swoje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, bleidd napisał(a):

To by od razu było zbite "argumentem": "jedzmy gówno, miliony much nie mogą się mylić!". Jakbyś podał raporty bezawaryjności, opinie mechaników to byś usłyszał, że są opłacone a ty łykasz wszystko jak mała naiwna dziewczynka. Nie było sensu jakiekolwiek dyskusji.

Żeby nie było uważam, że Bravo czy włoska motoryzacja miała swój fajny okres i swoje atuty na tle konkurencji ale uważać, że Bravo 2 to lepsze auto pod każdym względem niż Golfa 7... Tam Bravo było lepsze też niż BMW 3 a na wieści, że ktoś przesiada się np. na A4 były rechot i cichot jak to zwraz wróci do bezawaryjnej i bezproblemowej włoszki :E 

Masz na myśli fiatbravoklub.pl i nuovabravoklub.pl? 
Byłem tam przez 4 lata posaidania Bravo i faktycznie tam to raczysko było :E 

Opublikowano

Nigdy nie byłem na żadnym forum samochodowym. Może dlatego że mechanikę znam od podstaw, a wszystkie naprawy robiłem u siebie w garażu :E A wiedza pochodziła od jednego mechanika, a resztę można było się douczyć na YT albo poczytać w instrukcjach, mieć dostęp do księg ASO :E 

Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Masz na myśli fiatbravoklub.pl i nuovabravoklub.pl? 
Byłem tam przez 4 lata posaidania Bravo i faktycznie tam to raczysko było :E 

nuovabravoklub.pl głównie, potem Fb ale najlepsze akcje były na forum :E

Opublikowano

Było tam parę Świetnych miejsc, których nie można było podważać. Skrzynia - Sosnowiec, Climatronic - Skierniewice. Jak zrobiłeś gdzieś indziej to cie niemalże zwyzywali, tylko tych dwóch fachowców w Polsce podsiadło wiedzę tajemną jak naprawiać Bravo, nikt inny na świecie tego nie wiedział.

Opublikowano

Do cytryny znów jedyny słuszny mechanik to w Parchatce koło Puław...jest tak dobry, że ponoć zajeżdżasz pugiem żeby zrobił przykładowo rozrząd, a on cię wygoni mówiąc, że robi tylko Citroeny i nie bawi się w silniki innych marek 😎

Opublikowano (edytowane)

@green1985A co z e36, masz ją jeszcze ? 

Moja u mnie od 11 lat, w przyszłym roku kończy 30-tkę ;) Od początku chucham i dmucham :) Na wiosnę kupiłem dupowóz (307) w gazie, na dojazdy do roboty, a BMW wysłałem na motoryzacyjną emeryturę do garażu, starczy, nie ma co jej męczyć, 315tys. już (dopiero:E) nakulane ;) Od czasu do czasu wyjadę żeby przepalić :E Niestety motor tylko 2.0, ale ważne że R6 :) Bardzo wdzięczne auto :thumbup: Niestety dziś takich już nie robią :( 

IMG_20240119_113536.jpg

IMG20240424114912.jpg

IMG20240427121002.jpg

W dniu 4.11.2024 o 17:57, zireael7 napisał(a):

Ale to E36 to kuuurde, fajne :P. Mam cichą nadzieję kiedyś znaleźć jakąś, która nie będzie nadawało się wyłącznie do zezłomowania...Te stare beemki też mają swój klimat i chyba fajnie byłoby mieć w garażu jakąś, póki jeszcze w ogóle są :E.

No niestety coraz mniej ich w dobrym stanie :( Chyba że gruzy, bo tych to jeszcze trochę widać, po ciężkich tuningach z hydrołapą itd..:E

Edytowane przez maras2574
  • Like 1