Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Chciałbyś karać osoby chore psychicznie, które nie wiedzą co robią?

Wiesz co... im więcej czytam internetowych trolli, tym bardziej podoba mi się ta idea... :E 

4 godziny temu, adashi napisał(a):

Jeśli nawet zostanie on umieszczony w jakimś zamkniętym zakładzie psychiatrycznym, wywoła to serię kosztów

Jeśli jest tak groźnym wariatem jak pokazał, to dla społeczeństwa jego izolacja "wywoła" też chyba bardzo wydatne korzyści?

Kurła, politycy, pciembiorcy, lekarze kradną miliardy, ale "społeczeństwo" zbankrutuje, bo bezie musiało ponosić koszty izolacji jednego wariata, i to w interesie własnego bezpieczeństwa. :E 

Opublikowano
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Chciałbyś karać osoby chore psychicznie, które nie wiedzą co robią?

Chciałbym mieć... pewność trafności orzeczeń o chorobie lub defekcie psychicznym.
Jakoś dziwnie mi z myślą, że im bardziej prominentny tato, tym dotkliwsza i błyskawicznie się obiawiająca choroba może dotknąć potencialnego przestępcę.
O epidemię się po prostu obawiam. ;)

Opublikowano

Ten typ co zrobił sobie carmageddon w Szczecinie też  trafił do wariatkowa. Psychiatryk czy więzienie to tylko sposób na odizolowanie takiej jednostki od społeczeństwa. Jedyny problem to jest z "wyleczeniem" takiej jednostki. Jeśli był niepoczytalny, to po tym jak uznają go za uleczonego, to może opuścić zakład znacznie szybciej niż więzienie.

Opublikowano
4 godziny temu, adashi napisał(a):

Gdyby to był Polak, byłby to nasz problem. Jako, że to Ukrainiec, rozwiązanie problemu to deportacja po stwierdzeniu niepełnej poczytalności. Oddajmy Ukrainu ten prezent

Zdaje się, że to nie jest wykluczone?

Godzinę temu, hubio napisał(a):

No ja też jestem ich wyborcą i owszem rozliczenia były jakimś moim oczekiwaniem, ale na końcu listy. A głównie liczyło się to co mnie dotyczy czyli usunięcie polskiego ładu

Zmartwię cię, ale stanowisz raczej pomijalną mniejszość wyborców KO :E (I w sumie dobrze, bo rozliczenie PIS-u - a widzimy, jak "dobrze" idzie nawet na przykładzie RPD) powinno być jednym z priorytetów. 

Opublikowano

@Zas błędne analizy prowadzą do błędnych wniosków, a potem zdziwienie jak się przegra ;D Przegrają przyszłe wybory z kretesem i powiedzą, że dlatego, że nie powsadzali pisowców do więzień... Xddd

Nie wyciągnęli żadnych wniosków z czasów rządów ciepłej wody w kranie. Nie wyciągnęli wniosków z przegrania na 8 lat wyborów. W końcu z tego jak (Zapeszyć)Trzasku przegrał...

Jak powsadzają pisowców do więzień i jakimś cudem "naczelnego herszta" Ziobro to publicznie zadeklarujesz głosowanie na nich? Skoro ja jestem pomijalną mniejszością, a ty stanowisz tą większość wyborców to zadeklaruj się, a  będzie to jakiś prognostyk. Nie jakieś z d. badania CBOS ale normalna osoba... :) 

Opublikowano
37 minut temu, Zas napisał(a):

Zmartwię cię, ale stanowisz raczej pomijalną mniejszość wyborców KO :E (I w sumie dobrze, bo rozliczenie PIS-u - a widzimy, jak "dobrze" idzie nawet na przykładzie RPD) powinno być jednym z priorytetów. 

ale KO wyszliby na hipokrytów gdyby rozliczyli pisowców bo sami ciągle kręcą jakieś wały, co tydzień coś nowego jak w biedronce 

Opublikowano

Tak tak, co tydzień, i na taką samą skalę. Bo lekarze zaczęli np. kraść dopiero za Tuska, a nie jak sobie wywalczyli waloryzowane co roku podwyżki plus eldorado za czasów pandemii... :E 

KO jeszcze w cholerę brakuje, żeby chociaż zbliżyć się do poziomu pisowców. Nawet jeśli ostatnio się starają.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, nozownikzberlina napisał(a):

ale KO wyszliby na hipokrytów gdyby rozliczyli pisowców bo sami ciągle kręcą jakieś wały, co tydzień coś nowego jak w biedronce 

Nie widzę kolizji między byciem ujem, a korzystaniem ze swej pozycji.

5 minut temu, Zas napisał(a):

Tak tak, co tydzień, i na taką samą skalę. Bo lekarze zaczęli np. kraść dopiero za Tuska, a nie jak sobie wywalczyli waloryzowane co roku podwyżki plus eldorado za czasów pandemii... :E 

KO jeszcze w cholerę brakuje, żeby chociaż zbliżyć się do poziomu pisowców. Nawet jeśli ostatnio się starają.

Jako "wyznawca" KO stwierdzam, że jedni warci drugich. 
A tfu... Naprawdę nie robi na mnie już wrażenia licytacja, kto jest większym, czy mniejszym ujem.
Albo ktos jest ok, albo jest ujem. Dla mnie wszyscy są.

Bieszczady. Olać politykę. Szkoda nerwów.
Szumowina taka sama wszędzie. Tylko logosy w klapach marynarek inne.

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano

Ukraińskie państwo już od dłuższego czasu jest państwem śmieciowym. Niewielu posiadaczy rozumu obstawia jego przetrwanie. Każdy z posiadających szerszy obraz sytuacji wyrywa dla siebie, co jeszcze jest do wyrwania i trudno to oceniać jako postępowanie nierozsądne.

Jako że Europie dalsze trwanie konfliktu się opłaca, to on trwa. Walczących Ukraińców, którzy zapewne dokonują wielu realnych aktów bohaterstwa trzymając ten front, można jedynie żałować.

Opublikowano
1 godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Ukraińcy twierdzą, że największym zagrożeniem dla nich jest korupcja, ruskie spadły na drugie miejsce. Jak sami tak wskazują w ankietach to tam naprawdę musi być dramat.

https://wiadomosci.wp.pl/wladza-wyslizguje-sie-z-rak-zelenskiego-biuro-antykorupcyjne-stalo-sie-opozycja-7333164978526464a

Jest. Jak rozmawiałem z młodymi Ukraińcami to właśnie to często padało. Jak masz kasę kupisz dyplom i starzy Ci załatwia pracę. Jak jesteś biedny bez pleców to żyjesz w Polsce powiatowej do kwadratu.

Hehe podoba mi się jak bronicie ten rząd. Rzeczniczk praw dziecka lata po mediach i się wybiela, Kacprzyk ma nową fuchę i ma wszystko w dupie, a Tusk i prokuratura cisną sygnaliste. 

A osoby chore psychicznie mogą chodzić po ulicach i bezkarnie mordować bo są chore psychicznie. Ta co studiuje stomatologia też miała depresję dlatego zabiła 3 osoby na motorach i nie odpowie karnie?