azgan 1 860 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) Wprowadzenie do fabuły Gothica 1: Jak Gomez przejął kontrolę nad "Starym Obozem" Jak Y'Berion stworzył "Bractwo Śniącego" Edytowane 15 Czerwca przez azgan Poprawione linki 1
Reddzik 3 899 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca To samo miałem w przypadku ominięcia strażników by dostać się do Saturasa w 3 akcie. Tak samo mnie rozgniótł. Na szczęście pomogła edycja save'a.
azgan 1 860 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca 10 minut temu, Reddzik napisał(a): To jest przepaść. Nowa wersja wygląda przy klasycznej jak prawdziwy Next-Gen 😵 1
Reddzik 3 899 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca Nom jest różnica, jak odpaliłem oryginalnego Gothica 1 to bolą oczy jak się na to patchy wiedząc że mamy lepszą wersję. Tak wiem, że bywają problemy z bugami ale jak się uda je załatać, to będzie jedyna prawilna wersja do grania dla starych jak i nowych graczy w goticzkowym świecie. 1
DITMD 1 343 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca Kto by pomyślał, że 25 lat później będziemy Gothica jeszcze raz ogrywać. 1 1
PaVLo 1 290 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca W takiej formie, to ja mogę ograć wszystkie części 1 1
azgan 1 860 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca 40 minut temu, ODIN85 napisał(a): Jaka muzyczka 1
Suchy211 1 425 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca 5 godzin temu, Kartofel napisał(a): Miałem mega problem z zamkiem, nie dałem rady, pobiegłem nauczyć się zamów lvl master, wróciłem pod zamek i? Spotkałem dokładnie ten sam zamek (tak, ubyło 20 pkt PN). Nie rozumiem tej mechaniki. Jest kilka skrzyń z przekombinowanym układem zależności płytek. Nie udało mi się ich rozwiązać. Być może jest on nawet w tych skrzyniach tai sam. No i wydaje mi się że z tym skille, na 2 poziomie jest faktycznie coś nie tak. Być może w niektórych przypadkach wręcz szkodzi zamiast pomagać. Czy komuś udało się otworzyć wszystkie skrzynie? 4 godziny temu, galakty napisał(a): Ale bugi Okradłem skrzynię, zapisałem, NPC mnie goni i zabił. Wczytuję, nie goni i dał zlecenie AI jest jak na razie najsłabszym elementem gry. Pewnie minie z rok zanim gra będzie pod tym względem dopieszczona.
noah 50 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca JA na początku miałem problem z zamkami ale po nauce plus filmik jak otwierać zamki.To obrobiłem wszystkie skrzynie , które widziałem w starym obozie. 1
Necronom 582 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca Gdzieś mi śmignął ten śniący, ale tej pory myślałem, że to jednak będzie wytwór w głowach tych ujaranych ćwoków
azgan 1 860 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca Która część Gothica jest dla Was fabularnie lepsza 🤔? Moim zdaniem klimat koloni karnej i cała ta otoczka jest lepsza właśnie w części 1. Wiecie w co chętnie jeszcze bym zagrał? Remake The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena Znacie? Pamiętacie ten tytuł 🤔?
Tomek_ITH 511 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca Ogólny zarys fabularny, czyli zbuntowana kolonia kara, bariera, podział frakcyjny, ruda jako waluta, to coś bardzo oryginalnego, nie przychodzi mi do głowy nic podobnego. Gdyby tylko realizacja stała na wyższym poziomie... A dwójka? Meh... fabularnie to taka sztampa, no bo co tam jest świeżego? Magiczny amulet? Smoki? 4 1
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca Dlatego bardzo żałuję, że porzucili robienie Gothic Sequel, którego akcja miała rozgrywać się w Górniczej Dolinie po upadku bariery. Wówczas Khorinis nie było nawet wyspą, tylko częścią kontynentu. A soundtrack? Najwyższa półka. Włączcie sobie od 01:57, leci wtedy muzyka ze zniszczonego Starego Obozu 1
DITMD 1 343 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca Ta gra jest niesamowicie klimatyczna. Ten ambient przygrywający w tle, kiedy eksploruje się wszystkie te lochy i podziemia, to jest coś pięknego 3 2
Psiak 96 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca 12 godzin temu, jankooo napisał(a): Sam jesteś odklejony i nie potrafisz czytać bo odniosłem się stricte do fragmentu twojej wypowiedzi i nawet porównanie do jednego z aspektów hitu z zeszłego roku masz (roślinność). Ludzie na GTX'ach to ogrywają więc jak ktoś chce pograć to nawet na leciwym sprzęcie da radę. Fakt wygląda wtedy znacznie gorzej ale przynajmniej działa. Przy starszym fan base to nawet ma to jakiś sens i kto wie może to przekminili A jak ktoś chce suwaki w prawo i nie widzi skąd te wymagania to już jego problem bo gra jest ładna. Ma swoje bolączki ale no po prostu jest ładnie Ja właśnie kminię czy nie zacząć od nowa ale z utrudnieniem tzn. dla zdobycia osiągnięcia ukończyć grę bez spania. Jestem w drugim akcie i początek jest bardzo fajny, a jak przejdę całą grę to nie wiem czy będzie mi się chciało znając już rozstrzygnięcie a tak mi się marzy 100% zrobić Mój frament wypowiedzi? gdzie tam było odniesienie do gothic 1 z 2001r? Dalej uważam, poniosło ciebie i to grubo maniek.
Keleris 774 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca (edytowane) W moim przypadku rozdział 3 nie jest problematyczny i nie ma problemu dostać się do Staturasa, jest nawet rozwinięcie fabularne - zalanie starej kopalni po odwiedzeniu cmentarzyska orków czego nie było w oryginale jak dobrze kojarzę, tam było zawalenie starej kopalni po ukończeniu trzeciego rozdziału. Jeszcze zapytam gdzie wam wyskoczył strażnik świątynny z informacją o zalaniu starej kopalni? U mnie wyskoczył jak Filip z konopi jak czyściłem las niedaleko miejsca gdzie zdobywało się pierwszy kamień ogniskujący. Edytowane 16 Czerwca przez Keleris
galakty 5 169 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Podoba mi się jak na wiele sposobów można ukończyć zadanie. Albo samemu, albo z pomocą NPC, albo z pomocą NPC a potem mu ubić mordę i zgarnąć nagrodę samemu 1
zozolek 405 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca (edytowane) 9 godzin temu, DITMD napisał(a): Ta gra jest niesamowicie klimatyczna. Ten ambient przygrywający w tle, kiedy eksploruje się wszystkie te lochy i podziemia, to jest coś pięknego I wciąga jak Bagienne Ziele Dobiłem do NO. Mag jest OP - ale mimo tego mam frajde palenia mobków Aktualnie dla mnie nr 1 gra tego roku. Edytowane 16 Czerwca przez zozolek 2 1
DITMD 1 343 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca 20 minut temu, zozolek napisał(a): Aktualnie dla mnie nr 1 gra tego roku. Dla mnie również dawno się tak dobrze nie bawiłem. Wyczyściłem praktycznie całą mapę w pierwszym akcie, ubiłem wszystko, co się dało. Czas wreszcie oddać ten głupi list, i zacząć drugi rozdział 2 2
ODIN85 4 926 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca 3 godziny temu, galakty napisał(a): Podoba mi się jak na wiele sposobów można ukończyć zadanie. Albo samemu, albo z pomocą NPC, albo z pomocą NPC a potem mu ubić mordę i zgarnąć nagrodę samemu Przez to można zablokować sobię grę bo nigdy nie wiesz czy ten ktoś potem nie jest istotny.
DITMD 1 343 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Teraz, ODIN85 napisał(a): Przez to można zablokować sobię grę bo nigdy nie wiesz czy ten ktoś potem nie jest istotny. Jak go nie zabijesz, to raczej niczego sobie nie zablokujesz.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez azgan,
2 reakcje
Pokaż odpowiedź