Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Panowie, skusił się ktoś na prerder S25? 

Kusi mnie by jednak kupić Ultre 512GB. Wychodzi 4770 ze wszystkimi zniżkami jakie mam. 

Ostatni raz kupiłem telefon w 2019r. Potem przesiadłem się na służbowy S21 FE ale w nim bateria to jakieś nieporozumienie. Muszę mieć sztywne 60Hz i ciemny tryb żeby to dzień wytrzymało. Pół biedy będąc w domu ale w wyjazdach służbowych to wrzód na tyłku. 

Ja zamówiłem S25+ 512GB z rabatami wyszło 4350zł + odkup. Przesiadka z S22 Ultra, czasami już się przymula i denerwuje. Exynos na pewno nie pomaga a do tego pamięć 128GB prawie cała zapchana. Dobrze, że S25 się udało 512GB dostać w cenie 256. 

1 godzinę temu, dannykay napisał(a):

Byłem fanem samsunga, ale S20FE z exynosem skutecznie mnie wyleczył :E

Teraz poszli po rozum do głowy i wrzucili Snapdragona. Moja ma S23 i działa to jakoś fajnie sprawnie :hmm:

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Gret napisał(a):

Heh ale w drodze do roboty miałem dziś chwilę grozy. Jadę sobie jak gdyby nigdy nic przez drogę w lesie. Zakręt, który pokonuję dzień w dzień tak samo a dziś w połowie zakrętu jak by mi jedno koło odpadło i auto jedzie prosto, możesz sobie kręcić kierownicą ale to nic nie daje. Zaraz ESP się włączyło a ja noga na hamulec. Mówię co jest? Powietrza gdzieś nie mam, sworzeń mi urwało? Zatrzymuję się oglądam auto dookoła niby wszystko gra. No dobra jadę dalej powolutku i testuję. Za jakieś 500metrów hamuję a tu ABS jak głupi zaczął pracować. Okazało się że jakieś gruntowe przymrozki w jakiś losowych miejscach spowodowały szklankę na drodze. Na termometrze w furze +2-3C. 

Ostatnio na rondzie miałem takie zaskoczenie jak mi nagle tył zaczął uciekać i trzeba było lekko skontrować :D Jechałem bliżej środka i musiałem tylnymi kołami po krawężniku jechać i drift mode się odpalił. Dzisiaj z rana też takie podejrzane warunki, pogoda niby super, piękne słońce, kilka stopni, ale w nocy coś przymroziło.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, trepek napisał(a):

Słyszeliście o tym nożowniku w Olkuszu?

Nożownik

Poniedziałkowa ofiara to mój sąsiad. Miał mega farta bo pierwszy cios od nożownika poszedł w łopatkę i ostrze się złamało. Później go nożownik jeszcze kilka razy uderzył tym złamanym kikutem co trzymał w rękach ale z racji tego, że ostrza tam było z 1-2cm to tylko powierzchowne rany zadał. Sąsiad jeszcze później tego nożownika gonił na nogach przez 0.5 km ale opadł z sił bo stracił litr krwi.

Masakra co to się odpierdziela.

Znając życie skończy w Tworkach z żółtymi papierami na 3 lata i po sprawie. A gdzieś na necie już czytałem, że to syn byłego policjanta czy tam prokuratora... Więc będzie cyrk 

dużo zdrowia dla sąsiada!

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
1 godzinę temu, trepek napisał(a):

Słyszeliście o tym nożowniku w Olkuszu?

Najlepsze jest to, że chłop dostanie dożywocie i do końca jego nic niewartego życia będziesz go pośrednio utrzymywał płacąc podatki :)

3 godziny temu, huudyy napisał(a):

niektórzy telefonu używają jako narzędzie pracy, tu wcale nie chodzi o jakiś doomscrolling.

Oboje wiemy, że to odsetek użytkowników.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, dannykay napisał(a):

Byłem fanem samsunga, ale S20FE z exynosem skutecznie mnie wyleczył :E

No Exynosy to było słabe połączenie, ja miałem tego na snapie i bardzo miło wspominam. Choć ponoć ten exynos w A55 już jest całkiem niezły. 

Co do baterii, ja przed kupnem S23 miałem obawy bo tam jednak ze względu na rozmiar telefonu tylko 3900mAh, ale powiem Wam, że przy moim użytkowaniu to czasem pod wieczór mam 60-70% baterii. Dziennie kilkadziesiąt minut włączonego ekranu (przeglądarka, trochę YT), dużo rozmów, ale krótkich, whatsapp. 

Z tym, że ja telefon używam, w sumie nie wiem jak to nazwać, dość minimalistycznie? Tzn. na ekranie startowym mam najpotrzebniejsze aplikacje, nie używam widżetów i ręcznie steruję dostępem do internetu w tle. Facebooka nie używam praktycznie w ogóle to od razu odcinam dostęp całej aplikacji bo ten to potrafi żreć prądu sporo, to samo inne aplikacje przy których nie potrzebuję żeby w tle działały i se "coś tam" aktualizowały. Sprawdza się to u mnie znakomicie. 

Kolega z roboty ma ten sam telefon, jak odpalisz ekran to zawalony widżetami, na pasku z ikonkami aplikacji brak miejsca bo ma chyba kilkanaście, które działają w tle cały czas, powiadomienia napieprzają cały czas ze wszystkiego, ładuje 2x dziennie :E 

Ja osobiście bym tak nie mógł, 3/4 aplikacji u mnie ma poblokowane powiadomienia bo zwyczajnie irytuje mnie jak telefon potrzebuje tyle atencji 8:E

Edytowane przez Kowal_
  • Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, dannykay napisał(a):

Najlepsze jest to, że chłop dostanie dożywocie i do końca jego nic niewartego życia będziesz go pośrednio utrzymywał płacąc podatki

Wolę w tę stronę niż płacić na leczenie jego ewentualnych przyszłych ofiar.

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kowal_ napisał(a):

Ja osobiście bym tak nie mógł, 3/4 aplikacji u mnie ma poblokowane powiadomienia bo zwyczajnie irytuje mnie jak telefon potrzebuje tyle atencji 8:E

Jakiś czas temu powywalałem takie atencjusze właśnie jak fb czy insta, to raz że z automatu mniej czasu tam spędzam, a dwa faktycznie telefon trochę dłużej wytrzymuje pomiędzy ładowaniami. Może i w tel mało patrzę, za to ekran monitora nadrabia :E  

Opublikowano
7 godzin temu, trepek napisał(a):

Czasem, jak pogoda niepewna, lubię w losowych miejscach nagle lekko przyhamować i obserwować jak się samochód zachowuje. Niekiedy mi to dupsko uratowało bo właśnie był czarny lód.

Problem jest taki, że możesz mieć 2km dobrej przyczepności i 10metrów oblodzenia. 

Ostatnio wychodzę rano, patrzę szyby zamarznięte, poszurałem butem po drodze. Nie no spoko. Pojechałem do klienta, wysiadam z auta i dobrze, że miałem drzwi pod ręką, bo by była gleba :E

6 godzin temu, lesiu155 napisał(a):

Chwilę grozy to ja miałem we wtorek, jak mi na skrzyżowaniu gościu stwierdził, że nie będzie jednak jechał w prawo tylko w lewo i przez 3 pasy w poprzek... A skrzyżowanie na zjeździe z S więc było szybko. Ale ja to prawie zawsze mam jakieś akcje, gdy jeżdżę do biura chociaż ta była najgrubsza jak do tej pory, udało się wyjść obronną ręką ale dupa już obsrana była. Szkoda, że kamerkę mam teraz odłączoną.

U mnie z najbardziej spektakularnych zdarzeń, to test łosia przy niecałych 100kmh :E akurat jechałem trasą i gość zamiast na pas rozbiegowy to wjechał bezpośrednio przede mnie. Tyle szczęścia, że pas z naprzeciwka był pusty, to miałem gdzie uciec i postawić auto na 4 koła. Tak, poderwało mi prawą stronę auta w powietrze. Brrr...

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Panowie, skusił się ktoś na prerder S25? 

Kusi mnie by jednak kupić Ultre 512GB. Wychodzi 4770 ze wszystkimi zniżkami jakie mam. 

Ostatni raz kupiłem telefon w 2019r. Potem przesiadłem się na służbowy S21 FE ale w nim bateria to jakieś nieporozumienie. Muszę mieć sztywne 60Hz i ciemny tryb żeby to dzień wytrzymało. Pół biedy będąc w domu ale w wyjazdach służbowych to wrzód na tyłku. 

Ja zamówiłem, jak tel masz z 2019 to na topowym snapie i supporcie samsunga źle nie wyjdziesz ;) Na S25 będziesz miał 7 lat wsparcia więc lepiej sobie dać spokój z chińskimi cudami na tyle lat.

I wylecz się ze sztywnych ustawień, samsungi mają teraz VRR do 1Hz i możesz się cieszyć płynnością.

Edytowane przez Wu70
Opublikowano
19 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Dobry!

ej a w ogóle co się stało z naszymi pclabowymi Honda Boys? 

znaleźli sobie partnerów?! :E 

Pewnie na zlocie:

https://www.facebook.com/reel/623953730284099

"Spokojnie oglądasz pokaz driftowania, a znienacka atakuje cię ikona odtwarzacza multimedialnego."

https://img.joemonster.org/i/mtv/zzh/f949403cadBPAjj_460sv.mp4

• Haha 2
Opublikowano

jak ktoś jest niski-kompaktowy jak ja to w środku kawał auta.

oprócz bagażnika :D, którego w zasadzie nie na

a jak ja jeszcze mam koło w bagażniku to juz całkiem mizernie. 

za to butla w kole 75 litrow, a jak ludzie wycinają mocowanie koła to 83 wchodzi....

Opublikowano

ja każdą swoją konserwowałem, bez tego masakra. 

co do baterii w tel ja jak kowal, wszystko off. 

dla mnie pilne to telefon albo sms, nawet komunikatory mam wyłączone. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarux napisał(a):

Co do Hond to widząc od spodu cr-z Hetmana, rocznik jakoś 2010-2012 to przeraża mnie jak to auto jest rude od spodu. Niby tylko naloty, ale jest tego mnóstwo...

Krótko mówiąc "Japonia"...nie dziwią mnie już na przeglądach 3 letnie lexy za grube pieniądze mające więcej rudej w spodzie niż mój 14 letni C5 (on ma tylko delikatne naloty tu czy tam, których być może by nie było gdyby nie pochodzenie - Dania, od 8 lat gdy przyjechał do kraju nie przybyło) :E 10 letni 508 nawet nalotów na podłodze nie ma :)

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Mnie zawsze zastanawiało, czy w nastoletnich japońcach nadal będą lecieć elementy konstrukcyjne, tj. np. kielichy amortyzatorów czy nie. Bo spód / nadkola to sobie można zabezpieczyć, ale czy taki kielich mimo wszystko sam z siebie nie zacznie gnić? 

21 minut temu, Krzysiak napisał(a):

10 letni 508 nawet nalotów na podłodze nie ma :)

we francuzach co poszło na blachę, to poskąpili na miedzi :P bilans musi się zgadzać :E ostatnio widziałem znowu jakieś Renault z brakiem masy. Dziwne tylko było, bo zamiast kierunkowskazu, to migało trzecie światło stop :lol2: normalnie to miga stop w samej lampie lewej albo prawej

Edytowane przez marko
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Szczerze mówiąc u mnie tylko francuzy od w czerwcu 11 lat...żaden nie miał tych mitycznych problemów z elektyką/elektroniką*...no ale też nie miałem nigdy renault :E

* ciągle gdzieś o tym czytam po forach, grupach i nie znam tematu. Może to takie szczęście jak z radeonami z którymi też od 30 lat "kariery" komputerowej nie miałem nigdy problemów :D

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)

I to nie alfę :E

Żeby oddać sprawiedliwość zawsze wybierałem tylko bezpieczne opcje jeśli o Francję idzie, bo jedne z lepszych diesli w ogóle na rynku (nie że tylko francuskich), to C5 bez hydro, żeby tu nie popłynąć (ale też nigdy tego gównianego w serwisie wynalazku nie zachwalałem jak @Petru23):E

Edytowane przez Krzysiak