marko 714 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada (edytowane) Jeżdżą jeżdżą... pracownicy mieszkający na prowincji dojeżdżający codziennie do swojej korpo Co do zachowania kierowców to napiszę tylko, że od niedzieli przebywam na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, ale dalej nie komentuję, bo znowu wywołam jakąś wojenkę Edytowane 18 Listopada przez marko 2
Krzysiak 1 519 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada (edytowane) Ja po przejeździe kilka lat temu przez Litwę i Łotwę, a w tym roku Rumunię i Bułgarię uważam, że kierowcy na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej jeżdżą bardzo spokojnie...wręcz są oazą spokoju Choć ogólnie łatwo było mi się przystosować do tamtych kierowców...inaczej człowiek by się męczył Edytowane 18 Listopada przez Krzysiak
GordonLameman 8 432 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada 37 minut temu, wallec napisał(a): Elektryki nie jeżdżą tak szybko bo im braknie zasięgu. Elektryki jeżdżą 90km/h na autostradzie a Tesle 110km/h nawet dual motor. Szybko jeździ tylko taycan Ty tak na poważnie?
DjXbeat 488 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada (edytowane) 45 minut temu, wallec napisał(a): Elektryki nie jeżdżą tak szybko bo im braknie zasięgu. Elektryki jeżdżą 90km/h na autostradzie a Tesle 110km/h nawet dual motor. Praktycznie co drugi dzień jeżdżę 140km/h na A2 po między Łodzią a Warszawą. Nie raz zrobię w tygodniu 1500km więc nie pisz mi jak jeżdżą inne osoby w elektrykach bo ja podaje Ci swój przykład. Wystarczy, że wyprzedzam kierowców, którzy jadą prawym pasem i od razu im się ciśnienie podnosi i ruszają w pogoń za elektrykiem. Nie ma dnia ani godziny abym nie miał zbulwersowanego kierowcę "spalinówki" na zderzaku tylko dlatego, że raczyłem go wyprzedzić zgodnie z przepisami. Mam Teslę 3 Dual Motor LR i przy 120km/h to zrobię pod 450km 30 minut temu, Krzysiak napisał(a): Ja po przejeździe kilka lat temu przez Litwę i Łotwę, a w tym roku Rumunię i Bułgarię uważam, że kierowcy na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej jeżdżą bardzo spokojnie...wręcz są oazą spokoju Ja mam mieszane uczucia. Jadąc na wakacyjny objazd to do granicy z Czechami miałem trąbienie, miganie tylko dlatego, że wyprzedzałem lewym pasem. W Czechach pełna kultura. To samo w Austrii ale tam na obwodnicy Wiednia przy 4 pasmowej trasie wszyscy 80km/h. Jak bym chcał to z kierowcą sąsiedniego pasa mógł bym kartty zagrać bo bite 10min szyba w szybe jechaliśmy i tak wszyscy wokół. W Słoweni również pełna kultura i tylko obcokrajowcy naginali przepisy. Po wjechaniu do Włoch - hmmm wolna amerykanka Nigdy więcej nie pojadę do Włoch autem. Kierowcy tragedia a już w Rzymie to patologia na drogach bo inaczej nie da się tego nazwać. W drodze powrotnej znowu Austria, Czechy pełna kultura i po wjechaniu do Naszego wspaniałego kraju znowu trąbienie, miganie itd. Edytowane 18 Listopada przez DjXbeat 1
wallec 800 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada (edytowane) 49 minut temu, GordonLameman napisał(a): Ty tak na poważnie? Tak, elektryczne pojazdy wzięte na program z dofinansowania w stylu Dacia, citroen C3 i pozostałe małe za 80-120k z zasięgiem 400km to najwolniejsze auta na autostradzie . Nagram wam zaraz / w najbliższych dniach przykłady. Po kilka dziennie widuhe @DjXbeat czyli się potwierdza z zasięgiem, jak chcesz pojechać z jednego końca Polski na drugi np z Wrocławia do Rzeszowa albo z Katowic do Gdańska to musisz się wlec albo planować trasę na trzy razy (tam i spowrotem). To że masz auto dobrane pod pracę i optymalne dystanse że ci starcza to indywidualna kwestia sprawnego doboru narzędzia do zadania . Bez spiny, sam tego doświadczałem i wiem jak ciężko w Polsce z elektrykiem na trasy Edytowane 18 Listopada przez wallec 1
marko 714 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada 27 minut temu, DjXbeat napisał(a): Ja mam mieszane uczucia. Jadąc na wakacyjny objazd to do granicy z Czechami miałem trąbienie, miganie tylko dlatego, że wyprzedzałem lewym pasem. W Czechach pełna kultura. To samo w Austrii ale tam na obwodnicy Wiednia przy 4 pasmowej trasie wszyscy 80km/h. Jak bym chcał to z kierowcą sąsiedniego pasa mógł bym kartty zagrać bo bite 10min szyba w szybe jechaliśmy i tak wszyscy wokół. W Słoweni również pełna kultura i tylko obcokrajowcy naginali przepisy. Po wjechaniu do Włoch - hmmm wolna amerykanka Nigdy więcej nie pojadę do Włoch autem. Kierowcy tragedia a już w Rzymie to patologia na drogach bo inaczej nie da się tego nazwać. W drodze powrotnej znowu Austria, Czechy pełna kultura i po wjechaniu do Naszego wspaniałego kraju znowu trąbienie, miganie itd. Panie. Ty nie byłeś jeszcze na południu Włoch. Na północy w sezonie co drugie auto, to Niemiec Co do Czechów, to jeżdżą bardzo bezmyślnie. Jazda na zderzaku, mruganie też często.
GordonLameman 8 432 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada 22 minuty temu, wallec napisał(a): Tak, elektryczne pierdoły wzięte na program z dofinansowania w stylu Dacia, citroen C3 i pozostałe pierdoły za 80-120k z zasięgiem 400km to najwolniejsze auta na autostradzie Pisałeś ogólnie o elektrykach i to co napisałeś to brednie. Dobrze że sam to już widzisz i dlatego się okrakiem wycofujesz bajdurząc coś o dacii czy citroenie.
DjXbeat 488 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada (edytowane) 32 minuty temu, wallec napisał(a): Tak, elektryczne pierdoły wzięte na program z dofinansowania w stylu Dacia, citroen C3 i pozostałe pierdoły za 80-120k z zasięgiem 400km to najwolniejsze auta na autostradzie . Bo to auta do jazdy wokół komina a że ktoś wyjedzie raz na jakiś czas na trasę to już inna para kaloszy. Moja żona ma Opla Corsę E 50kWh i po odbiorze auta z 76% baterii na A1 z Katowic do Łodzi gnała 140-150km/h. Po 170km takiej jazdy do ładowarki dojechała na 6%. Auto służy Jej głównie do jazdy wokół komina a jedyną trasę jaką robi to Grodzsik Mazowiecki - Skarżysko Kamienna czyli 290km w obydwie strony. Jadąc 120km/h dojeżdża tam i z powrotem do domu bez żadnego postoju na ładowanie. Ja mogę sobie pozwolić na szybszą jazdę bo mam baterię o 1/3 pojemniejszą i jednocześnie mniejsze zużycie energii przy takich prędkościach, 20 minut temu, marko napisał(a): Panie. Ty nie byłeś jeszcze na południu Włoch. Na północy w sezonie co drugie auto, to Niemiec W Rzymie na rondzie na skrajnym pasie Włosi sobie normlanie parkują także ten. Wjeżdżam na rondo na skrajny pas by zjechać pierwszym zjazdem a tu przede mną Włoch staje i parkuje. Jeden za drugim. Z 3 min stałem by się wbić na wewnętrzny pas Edytowane 18 Listopada przez DjXbeat 1 1
wallec 800 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada (edytowane) @GordonLameman Nieprawda. Masz podział na trzy grupy Jeżdżące 90 -> te tanie Jeżdżące 110 &> Tesla dual motor Jeżdżące szybko -> taycany i inne GLE merole,bogactwo Grupa nr1 to ludzie którzy wpadli w pułapkę Grupa nr2 to ogarniacze co dobrze liczą hajs i ograniczają wydatki Grupa nr3 ma tyle siana, że robią hajs nawet jak stoją i się ładują @DjXbeat zgadza się, jak masz wyliczone dystanse to jeździsz, nie masz -> sorki, prawy pas, wleczesz się ;-) Edytowane 18 Listopada przez wallec 1
DjXbeat 488 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada (edytowane) 32 minuty temu, wallec napisał(a): Nagram wam zaraz / w najbliższych dniach przykłady. Po kilka dziennie widuhe Na trasie Łodź - Warszawa potrafię po 300-400 aut spalinowych osobowych wyprzedzić, które jadą 90km/h i nie mam z tym problemu a ludzie mają problem jak ktoś na zielonych tablicach jedzie z taką prędkością Edytowane 18 Listopada przez DjXbeat 1
wallec 800 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada (edytowane) Ja nie mam z tym problemu. Napisałem tylko, że elektryczne nie jeżdżą 140km/h i że mi mrugają ludzie światłami jak sobie posyłam w Dacii:-) Edytowane 18 Listopada przez wallec
DjXbeat 488 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada (edytowane) 6 minut temu, wallec napisał(a): Napisałem tylko, że elektryczne nie jeżdżą 140km/h Co jest nie prawdą bo jeżdżą. Nie wszystkie ale jednak. Wrzuciłeś wszystkich do jednego wora 8 minut temu, wallec napisał(a): mi mrugają ludzie światłami jak sobie posyłam w Dacii:-) Dlatego Ci napisałem, że w przypadku elektryka jest to jeszcze bardziej odczuwalne bo u niektórych osób być wyprzedzonym przez elektryka to chyba ujma na honorze Edytowane 18 Listopada przez DjXbeat 1
GordonLameman 8 432 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada 28 minut temu, wallec napisał(a): @GordonLameman Nieprawda. Masz podział na trzy grupy Jeżdżące 90 -> te tanie Jeżdżące 110 &> Tesla dual motor Jeżdżące szybko -> taycany i inne GLE merole,bogactwo Grupa nr1 to ludzie którzy wpadli w pułapkę Grupa nr2 to ogarniacze co dobrze liczą hajs i ograniczają wydatki Grupa nr3 ma tyle siana, że robią hajs nawet jak stoją i się ładują @DjXbeat zgadza się, jak masz wyliczone dystanse to jeździsz, nie masz -> sorki, prawy pas, wleczesz się ;-) Dobra, idź z tymi bzdurami. Ludzie jeżdżą różnie, a te żałosne roby zaklasyfikowania kogoś to tylko puste brednie. Takie jak np. To że czerwień auta szybsze. Ta sama kategoria bzdur. 1 1
serwal4 162 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Kurczę, to ja ostatnie x-tysięcy kilometrów zrobione po Czechach i Litwie to miałem jakieś szczęście do Kierowców vs. Wasze wypowiedzi Ok, zdarzyło się na Czechach parę aut bliżej zderzaka (zwłaszcza jak nie byłem pewny prędkości max w danym miejscu a navi nie ufam do końca), w Litwie siakieś zapychanie poboczem do prawo-skrętu... Ale ogólnie pełna kultura i zdecydowanie większa przewidywalność manewrów niż na polskich drogach 2
marko 714 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada W Czechach to sami Czesi nie wiedzą, z jaką prędkością jechać pomijam takie kwiatki, jak powywracane znaki na autostradzie czy postawiony znak, ale postawić odwołanie to niełaska.
galakty 3 312 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada 22 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Dobra, idź z tymi bzdurami. Ludzie jeżdżą różnie, a te żałosne roby zaklasyfikowania kogoś to tylko puste brednie. Takie jak np. To że czerwień auta szybsze. Ta sama kategoria bzdur. Że też Ci się chce z nim dyskutować... On się nadaje tylko do ignora, czy to moto czy PC pierdzieli trzy po trzy
marko 714 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Godzinę temu, DjXbeat napisał(a): W Rzymie na rondzie na skrajnym pasie Włosi sobie normlanie parkują także ten. Wjeżdżam na rondo na skrajny pas by zjechać pierwszym zjazdem a tu przede mną Włoch staje i parkuje. Jeden za drugim. Z 3 min stałem by się wbić na wewnętrzny pas Tam to Leonardo potrafi zatrzymać się na środku ronda, żeby porozmawiać z Francesco, który akurat jechał przez to rondo na rowerze. I sobie tak stoją auto obok roweru, centralnie na środku i rozmawiają 1
DjXbeat 488 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada 9 minut temu, marko napisał(a): Tam to Leonardo potrafi zatrzymać się na środku ronda, żeby porozmawiać z Francesco, który akurat jechał przez to rondo na rowerze. I sobie tak stoją auto obok roweru, centralnie na środku i rozmawiają Miałem sytuację w Rzymie gdzie zatrzymałem się pierwszy przed skrzyżowaniem bo zapaliło się czerwone. Włoch minął mnie skuterkiem, skręcił w prawo a potem po prawej stronie zostawił wzdłuż pasów skuterek przed autami, którym zapaliło się zielone. Zszedł ze skuterka, zostawił kask i poszedł do sklepu 1
bergercs 1 397 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Qr.a, moja starsza na rehabilitacji po operacji serca, a dzisiaj zmarł jej młodszy brat. Mam nadzieję, że jej to nie zabije. 10
wallec 800 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada W dniu 13.11.2025 o 20:04, huudyy napisał(a): No to f dla jego, bo dzwonił jak dzwony kościelne w odpust Diagnoza to "wtryskiwacze". Zobaczymy czy zadziała po regeneracji wszystkich.
Gang 344 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Zamówiłem sobie zegarek Znowu Garmin, znowu instinct i oczywiście MIP. Pewnie lądowanie raz na miesiąc będzie teraz
Krzysiak 1 519 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada (edytowane) Ja jakoś nie mogę się zmusić do noszenia zegarka...nawet w czerwcu kupiłem jakiś tani żeby przyzwyczaić rękę do noszenia by później kupić coś fajnego. Założyłem może 10 razy i od końca lipca leży na biurku... także dobrze, że nie kupiłem czegoś fajnego (drogiego) bo przynajmniej nie szkoda 😂 Może też z tego, że zegarek w pracy mi trochę przeszkadza, bo trzeba wpychać ręce w różne szpary w autach. Dawno temu przed erą komórek nie wyobrażałem sobie wyjścia z domu bez zegarka na ręku. Edytowane 18 Listopada przez Krzysiak
bergercs 1 397 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Jeśli chcecie zobaczyć czym jest wola walki to polecam "Silni i sprawni: Azja" na Netflix. Od piątego odcinka to już kosmos.
larry.bigl 452 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada 48 minut temu, Gang napisał(a): Zamówiłem sobie zegarek Znowu Garmin, znowu instinct i oczywiście MIP. Pewnie lądowanie raz na miesiąc będzie teraz Dlaczego katujesz się MIP? Epix 2 mi wytrzymuje 10 dni (18 jeśli nie trenuje).
KiloKush 607 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Jakie dzbany w komentarzach https://www.facebook.com/groups/infoszczecin/permalink/26181892591400312/ Kto tu ma pierwszeństwo według was? Ten kto jedzie Jana Pawła czy ten co rusza ze stopu z niedziałkowskiego? koordynaty 53.43673315258369, 14.54428216962403
Rekomendowane odpowiedzi