Boldwyn 144 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja (edytowane) Heh, na obwodnicy Krakowa planują pomiar odcinkowy na części która ma trzy pasy (bez zmniejszenia dopuszczalnej prędkości, normalne autostradowe 140km/h). Oczywiście w komentarzach shitstorm jakby strefę 30 km/h chcieli tam zrobić. Edytowane 20 Maja przez Boldwyn
matakujce 98 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Czasami zarządca drogi powinien robić odstępstwa od WR-D, bo bardzo często znaki drogowe są ustawione bez sensu.
galakty 5 169 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja 23 godziny temu, Katystopej napisał(a): Doszło was info o problemach z nowymi Mazdami CX-5? Podobno ma być wstrzymane wydawanie samochodów, absolutnie wszystkie mazdy mają/będą miały problem z rozładowującym się akumulatorem, aktualizacja BCM ma być na przełomie maja/czerwca a ludzie zostają w dupie z nowiutkimi autami na lawecie To chyba domena Japońców, Toyota miała tę samą wpadkę w hybrydach, zostawała laweta albo mocny booster.
trepek 1 947 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja W Toyocie problemem (podobno) były tureckie akumulatory. Lexus innego dostawcę miał i problem znikomy z padającymi aku.
Kyle 541 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja 35 minut temu, galakty napisał(a): To chyba domena Japońców, Toyota miała tę samą wpadkę w hybrydach, zostawała laweta albo mocny booster. Do hybrydy to akurat powinien wystarczyć nawet słabszy booster, skoro tego typu auta odpalają (napędzają "rozrusznik") z akumulatora trakcyjnego (akumulator 12V jest tylko od elektroniki sterującej i jego trzeba "podnieść" by móc zacząć czerpać energię z trakcyjnego, który zasila "rozrusznik").
Paarthurnax 525 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Może muszą zacząć kupować baterie od chinoli jak Tesla...
Kyle 541 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja 1 minutę temu, Paarthurnax napisał(a): Może muszą zacząć kupować baterie od chinoli jak Tesla... Problem z akumulatorami w Toyota, nie dotyczy(ł) akumulatorów trakcyjnych (którymi Chińczycy tak zdobywają rynek), tylko akumulatorów 12V, które były wątpliwej jakości/uszkodzone - przynajmniej takie info było rozpowszechniane (bo wiadomo, problem mógł też wynikać z jakiegoś drenującego układu ... jednak niby wymiana akumulatora eliminowała ten problem, więc pewnie istotnie chodziło o sam akumulator 12V).
galakty 5 169 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja (edytowane) Godzinę temu, Kyle napisał(a): Do hybrydy to akurat powinien wystarczyć nawet słabszy booster, skoro tego typu auta odpalają (napędzają "rozrusznik") z akumulatora trakcyjnego (akumulator 12V jest tylko od elektroniki sterującej i jego trzeba "podnieść" by móc zacząć czerpać energię z trakcyjnego, który zasila "rozrusznik"). A nie wiem, wiem tyle że była afera i laweciarz oraz mechanik mi mówili, że któryś wypust Toyoty masowo na lawecie lądował. Edytowane 20 Maja przez galakty
IceMan 194 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Kuzynka ma Toyke CHR i ma garaż niedaleko mojego. Kilkukrotnie dzwoniła do mnie żeby boosterka podłączyć Auto trzeba tylko wzbudzić bo odpala z hybrydy.
galakty 5 169 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Dopadł mnie syndrom Polaka, urlop to trzeba coś zrobić, będę kładł podest tarasowy drewniany na balkon 21 minut temu, IceMan napisał(a): Kuzynka ma Toyke CHR i ma garaż niedaleko mojego. Kilkukrotnie dzwoniła do mnie żeby boosterka podłączyć Auto trzeba tylko wzbudzić bo odpala z hybrydy. O właśnie, to CH-R była. Wymiana aku likwidowała problem. W sumie mały problem bo ja takiego boostera mam zawsze w schowku, ile to razy się kogoś ratowało pod firmą.
Katystopej 2 046 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Godzinę temu, galakty napisał(a): Dopadł mnie syndrom Polaka, urlop to trzeba coś zrobić, będę kładł podest W zeszłym roku urlop spędzałem w kuchni, w tym roku dostałem urlop od roboty w domu 1
Katystopej 2 046 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja (edytowane) https://www.facebook.com/photo?fbid=1429196402538458&set=a.449442053847236 Przeczytajcie komentarze. Policja kontroluje za głośne wydechy a patola się pruje w komentarzach Tym wszystkim zjebom z komentarzy postawiłbym takie auto pod oknem w nocy i jebał do odcinki do białego rana Edytowane 20 Maja przez Katystopej 2 2
Gang 465 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Aż dziw że na bramkach na autostradzie nie ma mandatów. Jest godzina wjazdu i wyjazdu. Odległośc. Nawet są kamery i to jeszcze w miejscu gdzie pojazd jedzie wolno i ma stabilne oświetlenie i brak opadów. Tam tylko przepisy i soft jest potrzebny. Mnie dziś jakiś pajac ztrąbił bo się prawie zatrzymałem przed przejściem dla pieszych, na którym jak się okazało nikogo nie było. Ale na pasie naprzeciwko korek i stał tir. Nie wyobrażam sobie w takiej sytuacji przelecieć 50km/h jak kompletnie nie widzę czy ktoś jest na przejściu. 8
Katystopej 2 046 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Posiadanie BMW to odklejony stan umysłu. Fakt, nie opinia. 2 1
jarux 255 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Co do przepisów to powinni grubo wziąć się za rowerzystów i ich zachowanie w pobliżu przejść dla pieszych/ przejazdów rowerowych. Wyprzedzanie auto stojących przed przejściem czy wpadanie na podejdzie rowerowe nawet nie zwalniając to niestety dość częsty widok. Z moich obserwacji to głównie są albo obcokrajowcy z dostaw jedzenia, albo krajowi "zawodowcy" w za obcisłych gaciach. Niestety, patrząc przez pryzmat Warszawy, wątpię żeby się za nich wzięli. 1
Katystopej 2 046 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Sam jestem rowerzystą i nienawidzę tych tępych ciuli, a zarazem boję się jeździć po drogach publicznych Nie zliczę ile razy wjebał mi się pedalarz przed maskę "bo on ma przejazd i ma pierwszeństwo", matkoooo, mam chęć zrobić z niego próg zwalniający Dodatkowo przydałoby się obowiązkowe OC na rower, tak żeby nie trzeba się było ciągać po sądach jak Ci taki ciul rozwali reflektor z matrycowymi ledami. 1
galakty 5 169 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 11 godzin temu, Gang napisał(a): Mnie dziś jakiś pajac ztrąbił bo się prawie zatrzymałem przed przejściem dla pieszych, na którym jak się okazało nikogo nie było. Ale na pasie naprzeciwko korek i stał tir. Nie wyobrażam sobie w takiej sytuacji przelecieć 50km/h jak kompletnie nie widzę czy ktoś jest na przejściu. Również zwalniam, bo wielu pieszych to niestety bezmózgi i potrafią wyjść zza auta nie rozglądając się, no bo są na przejściu więc mają pierwszeństwo... Ale dużo aut przelatuje 50 km/h, przecież to nie do wyhamowania jest.
bleidd 1 320 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 17 godzin temu, galakty napisał(a): urlop to trzeba coś zrobić A to można inaczej? Ja ogarnąłem sobie pergolę aluminiową na taras
trepek 1 947 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Ja też zwalniam. Jak widzę, że jest korek i przejście a sznur aut nie pozwala mi na ocenę sytuacji czy kogoś na przejściu nie ma to lepiej zwolnić te kilkanaście km/h.
matakujce 98 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Ja tak samo zwalniam, czasami w korku na ostrym zakręcie, przed pasami trzeba zwolnic prawie do całkowitego zatrzymania - gdy jest zero widoczności. Dodatkowo ten głupi przepis, który zrobił z pieszych święte krowy jeszcze pogłębił problem. Teraz kierowcy zatrzymują się tam gdzie nie muszą a piesi wymuszają pierwszeństwo.
Kyle 541 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Niektórzy piesi tak wchodzą na jezdnię, jakby mieli wbite iddqd. 1
galakty 5 169 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja I cyk podest położony, okazało się że ma idealne wymiary i pasuje na ulał, tylko wyjście na balkon trzeba było dociąć, a tak to jak Lego szło. 1
larry.bigl 698 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Do mnie w końcu dotarły paczki ze sprzętem do nawadniania ogrodu. Zraszacze całkiem spoko. Widzę, że zestaw będzie pasował. Wymierzyłem już co ma gdzie być i na jaką moc lać z danego żeby pokryć jak najwięcej ogrodu bez ślepych punktów. Jak na zakup łączny za 900 wygląda, że bedzie ok.
KiloKush 925 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 1 minutę temu, larry.bigl napisał(a): Do mnie w końcu dotarły paczki ze sprzętem do nawadniania ogrodu. Zraszacze całkiem spoko. Widzę, że zestaw będzie pasował. Wymierzyłem już co ma gdzie być i na jaką moc lać z danego żeby pokryć jak najwięcej ogrodu bez ślepych punktów. Jak na zakup łączny za 900 wygląda, że bedzie ok. To te cellfasty? Mają promień zraszania 5m czy raczej większy/mniejszy?
larry.bigl 698 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 7 minut temu, KiloKush napisał(a): To te cellfasty? Mają promień zraszania 5m czy raczej większy/mniejszy? Większy, mam otwarty zawór na ok 1/2 i leje mniej więcej na 4m przed siebie. Jak dam bardziej otwarty zawór to leje dużo dalej. Model 52-060. 1
Rekomendowane odpowiedzi