Katystopej 2 012 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca 11 godzin temu, Klakier1984 napisał(a): Ktoś miał tutaj do czynienia z Oplem Insignia 2 generacji benzyna- jakieś przemyślenia? Jeśli 1.6 turbo to smiało można brać, bezproblemowe silniki z fajnym spalaniem. W Astrze K mają 200KM, spalanie przy 90km/h w okolicach 5,5-6L. 16 minut temu, SuLac0 napisał(a): dacia duster, po uderzeniu w tyl prawie polowa auta, to strefa zgniotu... https://epoznan.pl/news-news-176905-tragiczny_final_wypadku_na_s11_w_regionie_kurier_wjechal_w_auto_stojace_na_pasie_awaryjnym Bus jadący 100-120km/h ładujący się w zaparkowaną osobówkę. Zdecydowana większość kompaktów będzie wyglądała jak ta Dacia w tym scenariuszu, więc nie siej fermentu, jak masz to w zwyczaju. 1 5
SuLac0 679 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca i niby jaka to magiczna sila trzyma ta osobowke, ze cala energia poszla w tyl i "zatrzymala" sie w polowie auta? wiec nie pisz bzdur, ze "większość kompaktów" sie tak zachowuje, bo w to moga uwierzyc tylko twoi "upovotwcy i lajkacze"
kubon 201 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca 1. z jaka predkoscia uderzenie w civica? 2. Duster pewnie stał na hamulcu 3. Teraz znajdz małego suva czy hatcha z podobnych lat ~2010
trepek 1 926 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca 12 godzin temu, SuLac0 napisał(a): i niby jaka to magiczna sila trzyma ta osobowke Zasada zachowania pędu połączona z energią kinetyczną, którą trzeba rozproszyć. Skrajne przypadki - co się dzieje z samochodem jak wpadnie na niego rowerzysta z prędkością 50 km/h na godzinę a co się dzieje jak uderzy w taki samochód pociąg z tą samą prędkością.
galakty 5 065 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca (edytowane) 13 godzin temu, Katystopej napisał(a): W Astrze K mają 200KM, spalanie przy 90km/h w okolicach 5,5-6L. W sumie to dość dużo Ale to raczej jeszcze "stare" silniki, bardziej żywotne lecz więcej paliły. Pany, poleci ktoś z Poznania/Wielkopolskie majsra/firmę od klimatyzacji? Chciałbym na razie konsultację żeby ocenili miejsce pod moje potrzeby. Edytowane 19 Czerwca przez galakty
Klakier1984 836 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca (edytowane) 57 minut temu, galakty napisał(a): W sumie to dość dużo Ale to raczej jeszcze "stare" silniki, bardziej żywotne lecz więcej paliły. W tym wypadku spalanie nie ma znaczenia. Gdyby żarło z 15 to byłby problem Edytowane 19 Czerwca przez Klakier1984
GordonLameman 10 159 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca 4 minuty temu, Klakier1984 napisał(a): W tym wypadku spalanie nie ma znaczenia. Gdyby żarło z 15 to byłby problem Ten 1.6 jest bardzo przyjemny.
galakty 5 065 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca 25 minut temu, Klakier1984 napisał(a): W tym wypadku spalanie nie ma znaczenia. Gdyby żarło z 15 to byłby problem 15l przy 90km/h to nawet V8 współczesne nie weźmie
Katystopej 2 012 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca 5,5-6L przy 90km/h i 200 kucy pod nogą w aucie ważącym 1300kg to duże spalanie?
bleidd 1 248 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca 1.5 TSI 150 KM przy stabilnych 90 km/h w A3 (~1390 kg) weźmie jakieś 4.5l więc tutaj 200 KM, silnik nie aż tak skomplikowany - wydaje się, że zupełnie normalne. 6 może już byłby kapkę dużo ale 5.5 spoko. 1
Cappucino 463 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca 23 godziny temu, trepek napisał(a): Zasada zachowania pędu połączona z energią kinetyczną, którą trzeba rozproszyć. Skrajne przypadki - co się dzieje z samochodem jak wpadnie na niego rowerzysta z prędkością 50 km/h na godzinę a co się dzieje jak uderzy w taki samochód pociąg z tą samą prędkością. Po co wy z nim w ogóle dyskutujecie?
trepek 1 926 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Starych drzew sie nie przesadza ale moze dzieki mojej odpowiedzi ktos inny zmadrzeje zanim zapusci korzenie w niewiedzy 3
Katystopej 2 012 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Co ćpają obecni designerzy? Na fentanylu lecą? Nowe A6 Allroad, długie na 5m, szerokie na kolejne 5 a miejsca w środku jak w golfie
serwal4 301 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Jak jesteś oversize jak ja, to większość nowych aut (z przodu) jest ciasna Ot strefy bezpieczeństwa i rozbudowane konsole / boczki drzwi. W najnowszym Superbie z przodu (jako pasażer) po całości na szerokość brakowało mi placu, no ale idealnym autem dla mnie byłby siakiś Continental / Lincoln z lat 70 z szeroką 3os kanapą zamiast fotela
Gang 454 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca Taka ciekawostka. Sąsiad właśnie zajechał na 600metrow płaskiej trawy 7. Kosiarkę. (5 spalinowych, 2 elektryczne parkside) Przez przez 6 lat. Ja od 6 lat mam jakiegoś Chińczyka z allegro za 300 zł spalinowego, gdzie tylko starter wymieniłem (pasował od jakieś Hondy ;] ) Ja mam wyjatkowe szczęście? Czy to kwestia że moja nie ma napędu a u sąsiada wszystkie z napędem {chyba oprócz tych parksidow)
8V32 PcLab 476 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca Może sąsiad to zawodowy kat? Samochody też tak zajeżdża? Paskside to chińszczyzna
bleidd 1 248 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca 1500m2 na czysto mam do koszenia. 6 lat mam kosiarkę Grass z napędem, silnik Loncin 196ccm. Raz wymieniłem nóż, raz linkę rozrusznika i raz manetke od gazu ale to sam rozwaliłem.
Tornado3 412 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca wymieniłem rozrząd w C4 1.6HDi. Zeszło prawie 5.5godz
Klakier1984 836 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca (edytowane) Panowie zainspirujcie człowieka i zaproponujcie jakieś auto żeby się za szybko nie posypało i nie było różowe 50-60k w benzynie, max 10 letnie. Finalnie bardziej zależy mi na trwałości i niezawodności niż na względach estetycznych (czytaj >>> w tej kasie mógłbym kupić 8-9 letnią Kugę czy innego Qashqaia ale rozsądniejszym wyborem wydaje się 3 -4 letni Hyundai I 30, mimo że jest podobny zupełnie do niczego ) Rozglądałem się za Insignią II ale w tych pieniądzach mają już po 200-250K przebiegu...Za wszystkie nawet najgłupsze propozycje z góry dzięki Edytowane 21 Czerwca przez Klakier1984
KiloKush 900 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca 5 godzin temu, Gang napisał(a): Taka ciekawostka. Sąsiad właśnie zajechał na 600metrow płaskiej trawy 7. Kosiarkę. (5 spalinowych, 2 elektryczne parkside) Przez przez 6 lat. Ja od 6 lat mam jakiegoś Chińczyka z allegro za 300 zł spalinowego, gdzie tylko starter wymieniłem (pasował od jakieś Hondy ;] ) Ja mam wyjatkowe szczęście? Czy to kwestia że moja nie ma napędu a u sąsiada wszystkie z napędem {chyba oprócz tych parksidow) No o spalinowe to trzeba jednak trochę dbać. Ale żeby tak zajeżdżać to chyba trzeba mieć wywalone na jakiekolwiek serwisowanie/czyszczenie.
Kyle 514 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca 8 godzin temu, Gang napisał(a): Taka ciekawostka. Sąsiad właśnie zajechał na 600metrow płaskiej trawy 7. Kosiarkę. (5 spalinowych, 2 elektryczne parkside) Przez przez 6 lat. Ja od 6 lat mam jakiegoś Chińczyka z allegro za 300 zł spalinowego, gdzie tylko starter wymieniłem (pasował od jakieś Hondy ;] ) Ja mam wyjatkowe szczęście? Czy to kwestia że moja nie ma napędu a u sąsiada wszystkie z napędem {chyba oprócz tych parksidow) ... może gość myśli, że ma "z napędem" to się na niej "wiesza" i tym sposobem szlag trafia te kosiarki. 3 godziny temu, Klakier1984 napisał(a): Panowie zainspirujcie człowieka i zaproponujcie jakieś auto żeby się za szybko nie posypało i nie było różowe 50-60k w benzynie, max 10 letnie. Finalnie bardziej zależy mi na trwałości i niezawodności Toyota. Dziękuję za uwagę, następny.
Klakier1984 836 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca (edytowane) Liczyłem na coś oryginalnego... Jakiś Jaguar XE czy coś Toyota to jakbym żony słuchał...kupie to mi powie "a nie mówiłam". Edytowane 21 Czerwca przez Klakier1984
Katystopej 2 012 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca 3 godziny temu, Klakier1984 napisał(a): Panowie zainspirujcie człowieka i zaproponujcie jakieś auto żeby się za szybko nie posypało i nie było różowe 50-60k w benzynie, max 10 letnie. Finalnie bardziej zależy mi na trwałości i niezawodności niż na względach estetycznych (czytaj >>> w tej kasie mógłbym kupić 8-9 letnią Kugę czy innego Qashqaia ale rozsądniejszym wyborem wydaje się 3 -4 letni Hyundai I 30, mimo że jest podobny zupełnie do niczego ) Rozglądałem się za Insignią II ale w tych pieniądzach mają już po 200-250K przebiegu...Za wszystkie nawet najgłupsze propozycje z góry dzięki Mooooże udałoby się znaleźć Proceed'a z 1.4T, piękne auto 1
Klakier1984 836 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca @up mam takie jedno w rodzinie faktycznie ładne, dobrze się jeździ ale budżet raczej za mały.
Rekomendowane odpowiedzi