Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzis zrobiłem eksperyment do ilu zejdę meganką na krajowych i wojewódzkich przy oponach 225/45. Z 110km wyszło 5.0 ale wystarczyło wjechać do Warszawy i potem na chwilę na Ske by podbić do 5.2

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

8 minut temu, galakty napisał(a):

Pierwsza trasa za mną, pomierzyłem spalanie.

Przy 130 km/h (według GPS) pali 7.0/100km.

Cała trasa Poznań-Toruń (w tym niecałe 100km S5 z tą prędkością 130 km/h jak się dało) wyszło 6.5/100km.

Trasa drogami krajowymi i mega spokojnie bez dużego ruchu wyszło 5.6/100km.

Jak dla mnie sztos, diesel niepotrzebny.

Ładne spalanie, jaki tam masz bak? Ile zasięgu pokazuje?

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano (edytowane)

Chyba 50 litrów, a zasięg to nie powiem bo jak jeżdżę po mieście to wiesz :E Tak naprawdę dopiero drugi bak wyjeździłem, a pierwszy był w warunkach miejskich.

Cykl mieszany myslę że 650-700km do zrobienia.

Edytowane przez galakty
Opublikowano
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Kurde. Oglądam w necie Volvo EX60.

podoba mi się. Kolejny chyba będzie elektryczne, po nissanie :) 

Kolega z pracy ostatnio sobie takie zamówił. Zastanawiał się między Teslą Y, a tym EX60. Za pół roku możesz zapytać jak wrażenia :P

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, baQus napisał(a):

Dali Zensor 7, Monitor Audio, Pylon --> w tej kolejności bym je ustawił :) 

Wczoraj wieczorem wypatrzylem Dali Z7 na trasie powrotu od teściów, rano telefon i.... :

IMG_20260406_194438.jpg

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, marko napisał(a):

Kolega z pracy ostatnio sobie takie zamówił. Zastanawiał się między Teslą Y, a tym EX60. Za pół roku możesz zapytać jak wrażenia :P

podejrzewam, ze za pol roku, to moze dopiero je odebrac ;)

https://e.autokult.pl/skroca-wakacje-zalodze-bo-tak-duzy-jest-popyt-na-nowe-volvo,7260694831327328a

przygladalem sie mocno EX60 i gdybym jednak mial wybierac pomiedzy Geely/Volvo , a Geely/Zeekr, wybralbym Zeekr "volvo" to taki "biedniejszy" brat Zeekr'a ;) czego zreszta samo Geely nie ukrywa 

volvo

image.png.dce55a6a9b08b585984439293085cbd3.png

zeekr

image.png.968bc51fb3ff003e6a535d27dcf3191a.png

Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Chyba 50 litrów, a zasięg to nie powiem bo jak jeżdżę po mieście to wiesz :E Tak naprawdę dopiero drugi bak wyjeździłem, a pierwszy był w warunkach miejskich.

Cykl mieszany myslę że 650-700km do zrobienia.

Mi ostatnio wyszła średnia 7,5 z 400km w około komina, ale to przez często używany tryb Sport i jazdę powyżej 2k rpm. Wczoraj 80-120 na 4 biegu wyszłedł 5,35s średnia z kilku przejazdów, jutro rano sprawdzę na trasie bo lecę pod Częstochowę na ryby :E

31 minut temu, dannykay napisał(a):

Graty. Czym napędzasz?

O to samo chciałem pytać.

• Upvote 1
Opublikowano
51 minut temu, dannykay napisał(a):

Graty. Czym napędzasz?

Na razie podstawową Yamahą as201. Ten wzmak ma zapas mocy i jest neutralny. 

Ja lubię zmieniać sprzęt audio i robić małe kroczki do przodu, a nie szukać od razu sprzętu ostatecznego. 

BTW mam duże kolumny podstawkowe na sprzedaż, które ustąpiły miejsca Dali. 

Opublikowano

Pany, zamontowałem ostatnio tanie OSRAMy H7 bo rzadko jeżdżę w nocy i mi takie w soczewce wystarczą, ale drażni mnie barwa światła bo mam LEDy do jazdy dziennej bialutkie, a tu mi na żółto świeci...

Polecicie coś z H7 co da ładne światło, ale przy okazji nie zdechnie w 6 msc? 

Opublikowano

Gdyby nie inni kierowcy to bym dawno temu już miał moto, ale niestety znam kilka przypadków z życia gdzie nie z winy motocyklisty był uszczerbek lub nawet śmierć :/ 

W PL niestety trudno o kulturę na drodze, a torów dla enduro/cross mało, po lasach nie można, a to najbezpieczniejszy sport jak dla mnie. Ulica to zło niestety, a szkoda bo uczucie jazdy na jednośladzie jest cudowne.

• Upvote 4
Opublikowano
20 minut temu, galakty napisał(a):

Gdyby nie inni kierowcy to bym dawno temu już miał moto, ale niestety znam kilka przypadków z życia gdzie nie z winy motocyklisty był uszczerbek lub nawet śmierć :/ 

W PL niestety trudno o kulturę na drodze, a torów dla enduro/cross mało, po lasach nie można, a to najbezpieczniejszy sport jak dla mnie. Ulica to zło niestety, a szkoda bo uczucie jazdy na jednośladzie jest cudowne.

Obok mnie jest dziki tor motocross. Dosłownie polnymi drogami 5 minut. W zasięgu 10 minut parę innych miejscówek na crossa i quady. Bardzo mnie korci na kupno chińskiego elektrycznego Crossa bo widzę, że w ciągu ostatnich 4 lat zrobiły naprawę ogromny postęp. A tak na dobrą sprawę za 5 lat pewnie będzie można tam włożyć jeszcze lepszy silnik i baterię. 

Zdecydowanie więcej radochy i adrenaliny niż z wkurzania ludzi w mieście czy zasuwania jak samobójca po krajówkach.

• Upvote 1
Opublikowano

Jeździłem za nastolatka na Enduro na wsi, lasy, łąski, polne drogi, piękna sprawa ;) Dziś bym pewnie też na elektrycznym pomyślał jeśli obok byłyby domostwa, więcej zrozumienia ludzie mają. 

Niestety obok nie mam nic fajnego, a po ulicy zamiaru jeździć nie mam. Za dużo się naoglądałem.